Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Eva Pavlová vykročila výběrem barev z komfortní zóny: Které ale zatím přehlíží?

Video se připravuje ...
Fashion koučka o stylu první dámy Evy Pavlové: Co znamenají barvy v jejím šatníku?
VIDEO: Videoredakce ženských webů
25. května 2023 | 05:00

Eva Pavlová za krátké setrvání ve své funkci první dámy ušla pořádný kus cesty. Zejména co se týče barev, které se vyjímají na jejích zdařilých modelech s puncem noblesy. To nám potvrdila i přední česká návrhářka, módní koučka a stylistka Kamila Vodochodská, která zhodnotila její barevný styl. Co mohou barvy vysílat světu a na které barvy Eva Pavlová bere ten nejmenší zřetel?

Barevná škála Evy Pavlové je široká. Což je úžasné, že zatím nebylo omezení se pouze na barvy kůže a na takové odstíny, které jsou bezpečné a s nimiž nemůže šlápnout vedle. Takže jsem ráda, že vykročila za pomoci odborníků z té zajeté škály a že se opravdu daří barvy zpracovávat velmi citlivě na kvalitních materiálech za podpory českých lokálních designérů, šperkařů a tvůrců různých doplňků,“ objasňuje módní koučka v úvodu.

Barevné zastoupení

Největší barevné zastoupení v jejím šatníku mají noblesní modř, energická červená či růžová, která má ovšem v jejím stylu privilegovanou moc. Nejrůznější odstíny růžové ji totiž doprovázejí při důležitých společenských událostech. Pastelová, jemně decentní růžová se jí vyjímala na šatech v lady délce, které zvolila pro 2. kolo prezidentských voleb. Do nové funkce první dámy ji oproti tomu doprovodila zářivější obdoba této okázalé barvy – konkrétně fuchsiová, jež zářila na dálku. O tom, jaké vzkazy vysílají světu tyto barevné odstíny, se dočtete mnohé v našem článku:

Absence odstínů

Které barvy jsou ve stylu Evy Pavlové značně upozaděny? Zejména pestrá škála odstínů žluté, ale i khaki barva. „Khaki odstíny by mohly plnit funkci doplňkovou, mohly by v detailu velmi pozdvihnout právě i třeba zvolenou růžovou, která se často objevuje v outfitech,“ nechala se slyšet Kamila Vodochodská.

Elegantní outfit ve stylu Evy Pavlové pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jak dále zhodnotila její módní cestu? Na to se podívejte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová