Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sorry, džíny! Denimové sukně jsou letošním megahitem. S čím vyniknou?

16. dubna 2024 | 06:00

Denim je na módním poli stálicí, avšak každoročně, především s nástupem jarní sezony, nabízí nejrůznější inovace svého stylu. Zejména letos přináší daleko větší flexibilitu a nebude to pouze o oblíbených džínách, nýbrž i o denimových sukních, které stanuly na absolutním vrcholu módní agendy. Jste připravena na záplavu těchto zbrusu nových atributů s jistou dávkou šmrncu i kapkou drzosti?

Sukně jsou na jaře každoročně opakujícím se vzorcem a střídáme je s dobře padnoucími džínami. Letos vás dost možná ale zaujmou natolik, že denimové kalhoty odložíte úplně. Midi plisované, saténové či skládané minisukně totiž střídají ty denimové v maxi či midi délce! Jak je nosit, abyste s nimi dosáhla absolutního stylu a kýženého šmrncu, který v ulicích jen tak nezapadne?

Tip na video: 3 typy tenisek: K jakým outfitům se nejvíce hodí?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Sporty chic

Jestli chcete vyzkoušet na jaře opravdu něco nového, dosud nevyzkoušeného, vsaďte na dlouhou sukni z bílého denimu. Bude klíčovým faktorem pro monochromatický styling opřený o prvky stejné barvy různých odstínů. Zkombinujte ji tak s basic tričkem se sportovním nádechem, které zastrčíte do sukně. Tak totiž docílíte ženské siluety. Dva hlavní prvky modelu zkombinujte s elegantními i ležérními doplňky – tedy lodičkami s ostrou špičkou a s kšiltovkou. Sportovně elegantní outfit je tak rázem na světě.

S kapkou drzosti

Vysoký pas denimové sukně v midi střihu vynikne s kratší oversized koženou bundičkou. Pod křivákem se bude vyjímat decentní crop top či top s korzetovou siluetou. Konečnou kapku drzosti dodají looku vysoké kozačky nebo kotníkové kovbojské boty. Outfit s jistým nábojem erotična vžene do tváře sebejistý výraz.

Čistá krása

Jakmile udeří jaro ve své plné síle, a překlene se tak přechodné aprílové počasí, obujte k sukni sandálky na podpatku. Sukni nechte vyniknout ve své kráse, a  nepřehlušte ji výrazným topem. Vsaďte třeba na minimalistické tričko s dlouhým rukávem. Abyste sukni ještě více ozvláštnila, doplňte ji výrazným opaskem.

Silver + denim

A co takhle spojit dva horké favority sezony najednou – nebo vlastně tři? Nebojte se džínovou sukni obléknout k dalšímu denimovému kousku, ať už s košilí nebo džískou. Tečkou za perfektním stylingem budou stříbrné doplňky v podobě cool kabelky a bot.

Do fotogalerie se podívejte na ty nejlepší modely. O vaši pozornost se budou přetahovat dlouhé sukně s roztřepenými lemy, džínové sukně se sepraným efektem nebo džínová varianta s výraznými švy po celé své délce. Bude mezi těmito jedna z vašich letošních favoritek?

Sháníte denimovou sukni za skvělou cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Autor: Žaneta Podlahová