Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Letos konečně bez trapasu a lacinosti? Rebelka britské šlechty v Cannes uchvátila!

17. května 2023 | 13:40

Zbrusu nový, 76. ročník filmového festivalu v Cannes odstartoval a naservíroval tradiční zahajovací pompu červeného běhounu. Slavné krásky tak dorazily v ušlechtilých róbách, ale i střídmějších modelech či kostýmcích. Jednu z nejpůvabnějších dlouhých večerních představila Lady Victoria Hervey, která si tak napravila reputaci z minulého roku.

Dcera šestého markýze z Bristolu, britská aristokratka žijící v USA, je svým specifickým módním stylem bezesporu tou nejodvážnější členkou šlechty. Vybranými modely totiž nenechává příliš prostoru k představivosti, kvůli čemuž se leckdy dopouští módních faux-pas.

Na red carpet v Cannes z uplynulého ročníku se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
Red carpet v Cannes: Sorry Bello, letos nejvíc zazářily dámy s šedinami • VIDEO: Profimedia

Nejodvážnější róba

Nejinak tomu bylo na minulém ročníku filmového festivalu v Cannes, kde se se svou zlatavou róbou dopustila skandálu. Dlouhé šaty s vlečkou z dílny britského návrháře Scotta Henshalla, které držely pohromadě pouze za pomoci různě do sebe spletených řetízků, totiž odhalovaly nejen poprsí, ale i část pozadí. Těžko tak soudit, ze kterých úhlů byl model odvážnější. Bývalá modelka tak neadekvátním modelem sklouzla k jisté dávce lacinosti, která netvoří vůči stylu žádný ekvivalent.

Módní reputace

Na letošním zahájení jednoho z nejvýznamnějších filmových festivalů svým módním výběrem bodovala. Samozřejmě se v ní jistá rebelská povaha probudila i tentokrát, což se odvinulo od lehce průhledné látky, jež dala mírně nahlédnout na spodní prádlo. Nutno podotknout, že celistvý model vyzníval navýsost vkusným dojmem s puncem exkluzivity.

Vyjímaly se nejen šikmě střiženou, asymetrickou siluetou, která je na aktuálním módním výsluní, ale také detaily v podobě opulentního uzlu na pravém rameni i dominantními stříbrnými kamínky, jež dekorovaly šaty po celé jejich délce. Decentní opasek pak dotvářel velmi lichotivou ženskou siluetu.

Jisté klopýtnutí

Mírné pochybení ve stylingu však nastalo při výběru obuvi. Lady Victoria Hervey k elegantním a zároveň smyslným šatům z dílny libanonského návrháře Ziada Nakada zvolila příliš zdobné stříbrné podpatky. K bezchybnému looku by dopomohly jednoduché páskové sandálky na podpatku pouze s jedním řemínkem kolem kotníku, a to po vzoru přehlídkového outfitu.

Elegantní šaty za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma

A jaké róby zvolily ostatní známé krásky? Na okázalý třpyt či opulentní styl se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová