Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Módní déjà vu: Eva Pavlová oblékla 20 let starý trend, ze kterého je módní hit!

11. srpna 2023 | 06:00

Ačkoliv podzimní móda lehce odbočí od Y2K fenoménu, kdy se především upustí od mini délek a místo nich tu bude oslava maxi střihu, nás přece jen comeback této estetiky z přelomu tisíciletí bude doprovázet nadále. Aktuálně do módních výšin vystřelil nařasený výstřih à la v české terminologii voda. Pamatujete na něj?

Ačkoliv bychom na některé trendy z počátku nového milénia nejraději zapomněly napořád, jiné vítáme s otevřenou náručí. Po dvou dekádách se opět vplížil do hry nařasený výstřih topů, sluší ale i šatům jinak jednoduché siluety. To, že se dostal do popředí zájmu a ještě ve značné míře zamíchá módními kartami, potvrdila i řada designérů značek.

VIDEO: Fashion koučka o stylu první dámy Evy Pavlové: Co znamenají barvy v jejím šatníku?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Výstřih typu voda vstupuje do hry

Zejména italská značka Bottega Veneta ve své kolekci na podzim a zimu představila tento lichotivý střih. Vyjímal se na maxi šatech s útlými ramínky, které vypadaly nenuceně elegantně. Volně spadlý výstřih na šatech nedávno oblékla i první dáma při příležitosti setkání s prezidentem Mosambiku a jeho chotí. Spolu se svým manželem Petrem Pavlem je přivítala na Pražském hradě.

Přehlídka značky Bottega Veneta, Ready-to-wear, Fall Winter, Milano

Na fotografie ze státní návštěvy na Pražském hradě i na nákupní tipy na kousky s elegantním výstřihem se podívejte do naší galerie.

Eva Pavlová v hedvábném šifonu

Zatímco Isaura Nyusi, manželka prezidenta Mosambiku, zvolila k příležitosti setkání dlouhé šaty v tmavé modři s flitrovaným reliéfem, Eva Pavlová k ní barevně ladila v modrozelených šatech z dílny renomované designérky Blanky Matragi. Vzdušné splývavé šaty tančily s každým jejím pohybem. Vynikají totiž nejen digitálně zpracovanou malbou, ale především vzdušným hedvábným šifonem, který nabízí nebývalý komfort nošení. Výstřih typu spadlá voda lichotil splývavé sukni stejně tak jako dlouhým rukávům.

Priorita pro demokratický svět

Prezident Petr Pavel pak sdělil na svém oficiálním facebookovém účtu hlavní důvod návštěvy mosambického prezidenta Filipeho Nyusi: „Podobně jako řada dalších afrických politiků studoval v Československu, konkrétně v Brně. Máme tedy na co navazovat a jsem rád, že právě on je prvním africkým prezidentem po 20 letech, kterého jsme mohli přivítat na Pražském hradě. Restartovat diplomatické vztahy s Afrikou je strategická priorita pro celý demokratický svět. Pokud to neuděláme, pouze tím ještě víc uvolníme prostor Rusku, Číně a dalším autoritářským režimům. Česká republika by se neměla bát v tomto ohledu hrát výraznější roli. Máme k mnoha africkým zemím blíž i díky tomu, že nejsme zatíženi koloniální minulostí.“

Elegantní šaty ve stylu Evy Pavlové pořídíte za skvělou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová