Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Košilové šaty jsou pro každou postavu! Tohle je 40 těch nej z aktuálních kolekcí

21. května 2023 | 06:00

Spojení elegance s naprostým pohodlím nebylo snad nikdy tak žádoucí jako nyní. Chceme se cítit jako v pyžamu, avšak zapůsobit na okolí vytříbeným vkusem. Před našimi módními požadavky hravě obstojí košilové šaty a není divu, že se pyšní nálepkou „všemi oblíbené“. Proč byste si je letos měla pořídit i vy, pokud stále ještě nejsou ve vaší skříni?

Ano, (nepřekvapivě) i letos budou horkými favority. Proč se k nim ale rok co rok vracíme? Jsou totiž geniální, co se střihu týče, protože jsou častokrát doplněny o textilní pásek, jenž vyrovná nesoulad tělesných proporcí a vykouzlí onu žádoucí siluetu přesýpacích hodin.

Které šaty ještě budou slušet štíhlým ženám i boubelkám? Na to se podívejte v Souboji velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Šaty, které lichotí boubelkám i štíhlým ženám, pětkrát jinak • VIDEO: Videohub

Budou ideální jak pro dámy, které mají širší dolní část oproti subtilnímu vršku – neboli postavu hrušky – tak pro rovné postavy, jimž opasek dodá více ženství. Zapovězeny nejsou ani pro boubelky, kterým zakryjí problematické partie, ani pro dámy menšího vzrůstu. Vzhledem k véčkovému výstřihu, jehož se docílí rozepnutím horních knoflíků a oddálením košilové rozhalenky, vám přidají opticky pár centimetrů navíc. A každý centimetr se počítá, no ne?

Genialitu však nezapřou ani ve své variabilitě. Budí uvolněný, neformální dojem, avšak obstojí i za stolem v kanceláři i na velkolepé konferenci. Jsou tak našimi věčnými spojenci v práci i mimo ni! Není tak divu, že si je oblíbila i současná ikona stylu princezna Kate, která je doslova chodící elegancí. Jsou totiž stejně reprezentativní jako ona sama.

I evergreeny však postupují záplavou momentálních trendů a každým rokem přichází s lehkou obměnou. Ani těmto jinak elegantním šatům se nevyhnou letošní žhavé atributy s jistou dávkou sex-appealu, jako jsou uzly v pase, smyslné průstřihy, efektní řasení, třásně, ombré efekt či mini délka. Všechny romantičky potěší florální vzor, odvážné pak pestrá paleta barev i nejrůznější barvité vzory.

Sháníte stylové jarní šaty? Velký výběr najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Tohle je výběr 40 nejlepších. Vybrala byste si?

Autor: Žaneta Podlahová