Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Oblačno 30°C

Dagmar Havlová i v 71 módní ikonou: Tohle jsou její triky, díky nimž vypadá úžasně!

  • Tohle jsou módní triky, díky nimž je bývalá první dáma stylová i v 70. Inspirujte se Dagmar Havlovou
    22. března 2024 | 05:00

    Herečka a bývalá první dáma, která slaví 71. narozeniny, je zdárným příkladem toho, že věk je opravdu jen číslo a že lze stárnout s naprostou grácií. K jejímu mladistvému vzhledu značně dopomáhá i její vytříbený vkus, především však stylistické triky, které dokážou i docela obyčejné looky povznést do módních výšin. Co tedy stojí za módním stylem Dagmar Havlové?

    Dagmar Havlová si vždy v módě počínala znamenitě a tehdejšího postu první dámy se zhostila s elegancí sobě vlastní. Její módní vkus vždy korespondoval s dobou, promítly se tak do něj aktuální trendy, a není tomu jinak ani nyní. Jako první dámu ji tehdy doprovázely ikonické natupírované vlasy, ale především sofistikovaný styl hodný královského dvora. Nevyhnuly se jí totiž jedny z nejluxusnějších materiálů, jako jsou tvíd a buklé – strukturované, hrubé tkaniny, jež jsou ve značné oblibě i u britské princezny Kate – ale i nadmíru elegantní peplum silueta. V royal vzhledu však pokračuje i nyní, avšak se značným svěžím a moderním závanem. Na jaké stylistické fígle Dagmar Havlová sází?

  • Bilance stylů

    Dagmar Havlová se zapsala jako elegantní dáma, její energická a optimistická povaha odpovídá jejímu stylu. Značná energie se totiž vlévá do jejího módního koktejlu a v denních outfitech kombinuje zmíněnou sofistikovanost spolu s mladistvými a sportovními prvky. Ukázkovým příkladem tohoto faktu je její nedávný look opřený o elegantní hnědý kožíšek, z něhož ladně vykukoval hedvábný šál, který zkombinovala s černými džínami a především kotníkovými šněrovanými botami s vojenskou estetikou.

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

  • Nepodceněné vrstvení

    Důmyslné vrstvení nepatří k doménám mnohých žen. Dagmar si však v této disciplíně počíná obzvláště bravurně. V minulosti se nebála zariskovat a pod kožený top bez rukávů v peplum siluetě oblékla bavlněnou košili. Jindy nechává vykukovat spodní vrstvu zpod svrchníků s kulatým výstřihem za pomoci vyčnívajícího ostrého límce, libuje si ale i v svetru ledabyle přehozeném přes volnou košili. Dagmar také záměrně ohrnuje konce rukávů u kabátů, aby nechala barevně vyniknout kontrastující barvu spodního úpletu.

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

  • Značný vliv barev

    Barvy jsou pak atributem, jenž má podstatný vliv na její cool styl. Obléká navýsost trendy fuchsiovou, výraznou fialovou, žádnou výjimkou není ani šťavnatá pomerančová a také sytě červená, jež má v jejím šatníku silnou pozici. Zvolila ji i na historický okamžik - inauguraci prezidenta Petra Pavla, na níž se vyjímala na základě midi šatů s pelerínou od české designérky Beaty Rajské.

    Video se připravuje ...
    Unikátní otevřená zpověď Dagmar Havlové Veškrnové při příležitosti jejího životního jubilea • VIDEO: CNN Prima News

     

  • Monochromatické oblékání

    Není divu, že ani monochromatické looky ji neobešly obloukem. Naopak, dost si s nimi rozumí. Na styling opřený o jednu barvu různých odstínů sází především členky královských rodin. Nedávno jsme vás s ním detailně seznamovaly u Máximy Nizozemské, o které se můžete dočíst zde:

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

    Tento styl oblékání vlévá do každého modelu punc exkluzivity, kýženou mladistvost a šmrnc!

  • Nadčasové kousky

    Šatník bývalé první dámy je založen na nadčasovém šatníku, jednolitě barevných prvcích bez většího zastoupení vzorů. A tak je lze mezi sebou hravě kombinovat. Řeč je o oversized blazerech, rolácích, palazzo kalhotách, dobře padnoucích džínech, trendy teniskách, minimalistických košilích či šatech v midi střihu. Jedny z nejdůležitějších atributů, které tvoří kapsulový šatník.

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

  • Síla doplňků

    Pokud se Dagmar odívá do černé barvy, jež má v looku značnou dominantu, nepodceňuje sílu doplňků. Tmavé šaty doplňuje barevnými lodičkami, malými kabelkami nebo barevně sytými punčocháči.

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

  • Důraz na ženskost

    Dagmar kromě již zmíněných stylistických rad se také ráda obléká s důrazem na pas a svou siluetu opticky protahuje a zeštíhluje. V teplých měsících či na dovolených obléká košilové šaty s textilním páskem, do kalhot s vysokým pasem zastrkává košile či blůzky, na rolácích se jí vyjímají dlouhé visací šperky, které prodlužují postavu, stejně tak jako lodičky s ostrou špičkou, které s oblibou nosí.

    Autor: instagram.com/dagmarhavlova_official

    Velký výběr stylových kousků najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, vip, ze života hvězd
Diskuse ke článku
.