Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Darija Pavlovičová modelkou! Po vítězství ve StarDance zazáří na víkendu módy

25. dubna 2024 | 06:00

Písecký víkend módy a designu se dočká své třetí, zbrusu nové edice, opětovně nabídne design market složený z kvalitních produktů od designérských es tamní scény. Prvně však odstartuje jedinečnou módní přehlídkou udržitelných módních značek. Po mole se projde nespočet známých krásek v čele s herečkami Darijou Pavlovičovou a Natálií Halouzkovou, jež se staly tvářemi letošního ročníku. Jaký vztah mají k udržitelné módě a na co všechno se můžou návštěvníci těšit?

Herečky bojující proti fast fashion

Herečka Natálie Halouzková se Píseckého víkendu módy a designu zúčastní již potřetí. Jak nám prozradila, je to pro ni srdcovka, a to především kvůli udržitelné módě, která je pro ni základním pilířem bytí: „Snažím se podporovat české umělce, české značky a vůbec – snažím se nenakupovat moc, držet si nějaký základní kapsulový šatník. A samozřejmě nakupovat věci třeba z druhé ruky a udržovat si kvalitu nad kvantitou,“ nechala se slyšet exkluzivně pro Blesk pro ženy mladá herečka.

Další ambasadorskou víkendové módní událostí je vítězka StarDance, herečka Darija Pavlovičová, kdy chůze po mole bude její premiérou. „Neumím si to představit, ale doufám, že si to užiju,“ prozradila své emoce Darija a dodala, že je akce výjimečná v tom, že lidé proniknou do světa udržitelnosti a pocítí talent zlatých českých ručiček.

Kde herečky nakupují, jaké poklady z druhé ruky ulovily a co dalšího prozradily? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...

2v1: Fashion show i design market

Páteční přehlídka 17. května odstartuje módní víkend. Na mole odprezentují své působivé udržitelné kolekce značky jako On the Boat, za kterou stojí designérka Jana Horejšová, těšit se můžete i na módního návrháře Zoltána Tótha, lokální slow fashion značku Big Bros, která šije z mušelínu nebo českou značku Machač.

Podnikatelka a majitelka modelingové agentury Verona, Veronika Poláková, která stojí za celou akcí, zároveň láká na sobotní design market konající se v píseckých Palackého sadech 18. května. Jak říká – je to oslava české módy, ale především poctivého řemesla.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová