Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Od hokejové Sparty k luxusní módě: Barbora Snopková Haberová ovládla s půjčovnou šatů českou módu

19. března 2024 | 06:00

Ačkoliv půjčovna společenských šatů The Dress Prague funguje na tamním trhu jen několik málo měsíců, vybudovala si na módní scéně za tak krátkou dobu zvučné jméno. A není divu, za projektem totiž stojí jedna z nejvlivnějších žen Česka – právnička, topmanažerka a bývalá generální manažerka hokejového klubu Sparta Praha. A není jí nikdo jiný, než Barbora Snopková Haberová, jež objevila díru na trhu. The Dress je totiž půjčovna společenských modelů s přesahem. Co nám o ní prozradila její zakladatelka?

The Dress. Už samotný úderný název napovídá, že se nejedná o ledajaké šaty, ale o ty, se kterými zazáříte na jakékoliv společenské události. Půjčovna společenských modelů nenabízí totiž jen vskutku lukrativní šaty věhlasných světových značek, ale kompletní balíček služeb, díky kterým se budete cítit jako opravdová královna.

Podívejte se na exkluzivní rozhovor s Barborou Snopkovou Haberovou: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Díra na trhu

Jak se nechala slyšet Barbora Snopková Haberová, v The Dress Prague vás bude hýčkat tým profesionálů, kteří vás nalíčí, učešou a na míru vyberou model z rozsáhlé kolekce dlouhých večerních, párty šatů, ale i prudce elegantních koktejlek. Jak vznikla původní myšlenka? „Sama jsem hodně zvaná na akce, a když jsme řešily s kamarádkou, kde si půjčovat šaty, nebo že už se vám opravdu nechce šaty neustále kupovat, a sama moc dobře víte, jak je Praha malá, kdy na akce chodí pořád stejní lidé, a aby se nestalo faux pas, že si budete brát na ty akce stejné šaty, tak jsem zkoušela hledat i půjčovny, kde by se šaty daly půjčit. A vlastně jsem zjistila, že na trhu byla taková, která by mně vyhovovala, pouze jedna a tam jsem si vybrala jedny šaty. Tak si říkám – dobrý,  mám vyřešenou jednu akci, ale co dál? Tak jsme se zamyslely, říkaly jsme, co tedy vymyslet něco jiného, prostě jiný koncept,” nechala se slyšet jedna z topmanažerek v Česku a dodala, že vycházela ze své zkušenosti, kdy bydlí za Prahou a skloubit tak přípravy na večerní akci s přejezdem a prací je časově náročné.

„Dojet se převléct, namalovat se a zase zpět do Prahy mi zabere minimálně tři hodiny času. Složitě jsem to řešila v kanceláři, a tak se vymyslel tady ten celý koncept, kde vlastně každá žena může přijít a my ji v relativně krátké době, když je objednaná, můžeme připravit na celou akci, že opravdu sem přijde rovnou z práce, tak jak je oblečená, může si u nás dát sprchu, nalíčíme ji, půjčí si šaty, doplňky, zavoláme jí taxíka a odjede na akci. Osobní věci jí můžeme doručit druhý den třeba domů nebo do práce messengerem, zkrátka tam, kam je potřeba,” uzavírá o komplexním balíčku služeb v The Dress Prague Barbora Snopková Haberová.

Vyčnívající na červeném koberci

Unikátní koncept si zamilovala nejedna známá tvář. Šaty z The Dress Prague se tak vyjímaly na nespočtu věhlasných událostí, zejména udílení uměleckých cen. Na Českém slavíkovi zcela excelovala zpěvačka Monika Absolonová v okulibých růžových šatech značky Solace London.

Dominovaly v davu nejen svojí na dálku zářivou barvou, ale i dramatickým asymetrickým střihem přes jedno rameno s rukávem připomínající opulentní mašli. Známá zpěvačka tak byla jednou z vkusně oblékaných dam na této události.

Taktéž lze opěvovat zvolený look herečky Jenovéfy Bokové, která se vyjímala na oslavném rudém běhounu, zejména pak na jevišti na Českém lvu, a to v černých jednoduchých šatech totožné značky, jenž ji vybral z The Dress Prague renomovaný stylista Miroslav Romaniv. „Zvolili jsme jednoduché šaty až na zem ze salonu The Dress, k tomu lehce výrazný šperky. Protože Jenovéfa vystupovala během celého večera s kapelou na jevišti, zvolil jsem šaty, které se tolik nemačkají,“ nechal se slyšet stylista.

Přes 360 šatů odpovídající stylu žen

A z jakých značek ještě v lukrativní půjčovně můžete vybírat? Nabízí se Alexander McQueen, Burberry, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Giambattista Valli, Pinko, Polo Ralph Lauren, Proenza Schouler či Valentino. Zakladatelka vybírá šaty na základě svého vkusu, světových trendů, přizpůsobuje se ale také vkusu tamních žen.

„Momentálně je jich tady přes 360. Jistým způsobem jsem je vybírala podle sebe, abychom se trošku odlišily od standardních půjčoven, které tady jsou. Chtěla jsem jít trendem jednoduchosti a elegance, ale není to o tom, že budete strohá, ale je to o tom, že to posuneme trošku někam jinam. Ale když jsem navštívila tady několik akcí, tak jsem říkala, že přece jenom asi potřebuju doplnit nabídku i o ty šaty, které stále dámy nosí na plesy. Tedy jak tomu říkám – dortové,” uzavřela Barbora Snopková Haberová.

Co ještě prozradila Barbora Snopková Haberová? To se dozvíte v exkluzivním rozhovoru v úvodu článku! 

Elegantní šaty, ve kterých zazáříte, pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová