Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Přítelkyně Jaromíra Jágra je její múzou: Co říká o stylu Dominiky Branišové návrhářka Zuzana Lešák Černá?

28. února 2024 | 06:00

Její jméno na naší scéně rezonuje. Svou tvorbou ovládla honosný Český ples v prostorách secesní perly Obecního domu, obléká první dámu, ale i herečku a zpěvačku Evu Burešovou, moderátorku Gabrielu Partyšovou a zejména pak jednu ze svých největších múz a svou kamarádku Dominiku Branišovou. Co o stylu modelky a partnerky hokejového mistra Jaromíra Jágra říká designérka a jaké šaty z její dílny vyvolaly v poslední době pozdvižení?

První dáma v exkluzivním buklé

Svatební a společenská móda byla doménou její tvorby, volnočasové modely byly okrajovou záležitostí. Nyní se však právě na ni zaměřuje a její modely obléká i Eva Pavlová. První dáma vynesla z její tvorby sukňový kostýmek v blankytně modré barvě, jenž vynikal zejména exkluzivním materiálem – strukturovanou buklé látkou doplněnou o efektní lurexovou nit, která dodávala na zajímavosti.

Ovládla Český ples

Právě výjimečné materiály jsou pro tvorbu Zuzany Lešák Černé charakteristické. Na Českém plesu, kam oblékla nejednu známou tvář, upoutala pozornost zejména róba vynesená modelkou a zakladatelkou soutěže krásy Miss Czech Republic Taťánou Makarenko. Byť se zahalila do černé, byla zcela nepřehlédnutelná. „Temně černý samet, který vynesla Taťána, je ze 100% bavlny, což je ojedinělá záležitost, protože málokdy se z tohoto přírodního materiálu vyrábí právě samet. Velmi okázalé šaty jsou doplněné o ručně vyšívané stříbrné aplikace,“ svěřila se designérka šatů exkluzivně pro Blesk pro ženy a doplnila, že se pod spodničkou ukrývala navíc vyráběná krinolína, čímž se dosáhlo poutavé siluety. „Tím jsme dosáhly extrémního efektu, kdy je obrovský rozdíl mezi pasem a boky – tak, jako tomu kdysi bývalo za dob královen.“

Koho ještě oblékla návrhářka na Český ples, se dočtete v našem článku:

Zuzana Lešák Černá, jejímž synonymem jsou nejen exkluzivní materiály, ale i elegance, se nebojí leckdy sáhnout i do extravagantnějších vod. Často totiž obléká i influencerku a podnikatelku Nelu Slovákovou, která s oblibou vynáší modely z řad vybočující. Pro nedávný Ples jako Brno zvolila na míru šitou róbu ze zeleného tylu, která byla dle mnohých příliš odvážná.

„Myslím, že tentokrát Nela vzbudila opravdu spíš pozitivní rozruch než negativní. Samozřejmě negace se vždycky najdou, hlavně když se pustíme do takového modelu, do jakého jsme se pustily. Nela má ráda tenhle styl. A já se snažím vždycky ty modely, co se týče společenských šatů, stylizovat pro onu konkrétní ženu. Takže poslouchám nároky jak její, tak samozřejmě i ty svoje designové a musím říct, že vždycky jde spolupráce ruku v ruce. Najdeme vždycky společnou cestu, kde jsme spokojené obě dvě, a pokud bychom nebyly, tak model nevznikne. Takže za mě i za Nelu jsme byly spokojené a ten wow efekt model zkrátka splnil,” nechala se slyšet návrhářka ohledně šatů, které vyvolaly rozruch, a dodala, že Ples jako Brno zpodobňuje svým charakterem spíše párty ve společenských šatech, a tak byl model vhodně zvolen. „Do Obecního domu bych takový model nevolila, ale na již zmíněný typ plesu ano,” uzavřela návrhářka.

Co dalšího prozradila návrhářka o celebritách, které obléká? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
Zuzana Lešák Černá: Módní návrhářka celebrit • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Dominika Branišová je její múzou

Modelka a partnerka hokejového mistra Jaromíra Jágra je jednou z hlavních tváří kolekcí Zuzany Lešák Černé. Nejenže je její blízká kamarádka, ale zároveň je i její múzou. S oblibou ji tak obléká. „Domča má úplně skvělý styl, ona má hodně takový jako sofistikovaný, čistý, až skoro sportovně elegantní. Myslím si, že v tom umí chodit,” prozradila designérka.

Dominika tak plně odráží její designérský rukopis – tedy elegantní nadčasový šatník opřený o šaty s důrazem na ženskou siluetu, kvalitní kabáty i sofistikované kostýmky. Modelka září na dálku zejména pestrými barvami, jež odráží její mladistvost, sází ale i na casual modely sportovní elegance v podobě širokých kalhot s vysokým pasem spolu s košilí.

Na její modely se podívejte ve fotogalerii. Najdete v ní i ostatní známé krásky, které designérka obléká. 

Trendy outfit za bezkonkurenční ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová