Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Že bude návrhářkou, věděla už v osmi letech: Jaká byla cesta Zuzany Lešák Černé až k oblékání první dámy?

7. března 2024 | 05:00

Zuzana Lešák Černá, jež má zvučné designérské jméno na naší scéně, si splnila dětský sen. To, že bude návrhářkou, totiž zcela jasně věděla už od svých pouhých osmi let. Kde si vypěstovala silný vztah k módě a jaká byla cesta od jejích začátků až k oblékání první dámy?

Splněný dětský sen

K módě měla už odmala velmi blízko, a to díky své mamince, která měla svoji krejčovskou dílnu. „Vybavuju si spoustu různých momentů, kdy se zkoušel nějaký zajímavý kabát, a opravdu si i přesně pamatuju, jak vypadal. Nebo jsem si hrozně ráda hrála s knoflíkama v dílně u mami, mám tam hodně spojených momentů a pamatuju si je živě dodnes,“ popsala nám své zážitky z dětství Zuzana Lešák Černá.

Video se připravuje ...
Jaká byla designérská cesta návrhářky Zuzany Lešák Černé? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Jasné obrysy své budoucnosti si vysnila už v osmi letech, při úkolu ve škole: „Ve druhé třídě, kdy jsme měli nakreslit, čím bychom chtěli být, jsem už opravdu přemýšlela pouze o tomhle směru. Nakreslila jsem molo s modelkami a já dole, jak dohlížím na celou tu situaci,“ dodává s úsměvem o svém splněném dětském snu.

Její další kroky přirozeně vedly ke studiu oděvnického a návrhářského oboru na střední škole, následně pokračovala na textilní marketing na Technickou univerzitu, který se však příliš nepotkal s její kreativitou: „Přiznám se, že už jsem na vysoké škole nevydržela tak dlouho, protože jsem si nevybrala úplně dostatečně zábavný obor – nebylo to dostatečně umělecké, a už jsem tak nějak cítila, že tam vlastně ztrácím čas. Navíc jsem si říkala, že už není potřeba dále studovat, protože má mami krejčovství a vlastně můžeme začít společně tam,“ popsala svůj počátek kariéry česká designérka.

Od svatebních šatů po volnočasovou módu

Od počátečních komplikací se však dostala na vrchol naší scény, na kterou se uvedla především jako návrhářka společenských šatů, posléze se soustředila na šaty svatební. Dnes je však vyhledávaná také pro svoji volnočasovou kolekci, kterou vyrábí s ohledem na kvalitu, nadčasovost, praktičnost, ale i trendy. Tato kritéria zcela splňuje především buklé kabátek, což je jeden z největších bestsellerů této designérské značky. A není divu, oblékla si ho i první dáma Eva Pavlová, a naprosto v něm zazářila.  

Přehlídka Zuzany Lešák Černé v Karlových Varech: Karolína Surý Kopíncová
Autor: Blesk:CNC / Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl, David Kundrát

Více informací o looku první dámy se dozvíte v následujících článcích:

Kolik času stojí ze jedněmi společenskými šaty a co dalšího prozradila Zuzana Lešák Černá? To se dozvíte v úvodním videu!

Stylové módní kousky za bezkonkurenční ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová