Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sexy jako sedmdesátnice Jane Seymour? Tohle se naučte od doktorky Quinnové!

15. února 2024 | 05:00

Ačkoliv je herecká filmografie půvabné Jane Seymour bohatá, neodmyslitelně si ji pojíme s rolí Bond Girl z bondovky Žít a nechat zemřít, především pak ale s představitelkou doktorky Quinnové ze stejnojmenného seriálu, jenž se stal kultem 90. let a na nějž později byly navázány dva filmy. Přestože od věhlasné role uběhly bezmála tři dekády, herečka vypadá natolik fantasticky, že byste ji stěží přiřadili k věku 73 let. Čím tolik uhranula svět dnešní oslavenkyně?

Důvodem toho, že při pohledu na známou krásku neustále padá čelist, je především její sex-appeal. Ale jsou to i vřelý úsměv, kterým nešetří, uhrančivý pohled s odlišující oční anomálií (heterochromie oční duhovky – nestejné zabarvení, kdy její pravé oko je světle hnědé, levé je zeleně zbarvené), a především je známa svým charakteristickým elegantním i smyslným stylem oblékání, díky němuž je ozdobou každého červeného koberce.

Tip na video: Jakého módního faux pas byste se dopustili na honosném bálu? 

Video se připravuje ...
Jak vybírat šaty a doplňky na velké společenské události? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Čirým důkazem byla volba ikonických šatů Hervé Léger, které měla na sobě na slavnostním zahájení filmového festivalu TCM Classic v Los Angeles, a to v roce 2022, kdy proběhlo promítání kultovního filmu E. T. Mimozemšťan, jenž tehdy slavil 40. výročí. Typický prototyp zvoleného modelu byl navržen v 90. letech módním géniem, který před 6 lety odešel do uměleckého nebe. Takzvané bandage dress, v doslovném překladu bandážové šaty, lze přirovnat k pouzdrovým bodycon šatům dokonale obepínajícím ženské křivky. Jak název napovídá, vyznačují se texturou bandáží (obvazů). Zapsaly se do módní historie díky stahující a sexy siluetě, kterou si oblíbily známé krásky.

Ikonu mezi šaty vynesly kupříkladu bývalá topmodelka Cindy Crawford, filmová kráska Salma Hayek, zpěvačka Mariah Carey, topmodelka Miranda Kerr nebo současná designérka Victoria Beckham, která je známá z dívčí skupiny Spice Girls, jež brala v 90. letech hitparády útokem. K seznamu se tak připojuje i naše dnešní hrdinka, a vlastně – není se vůbec čemu divit. Šaty odrážejí totiž její charakteristický styl na červeném běhounu. Jsou metalické zlaté barvy, která je svým leskem ještě více rozzáří, disponují hlubším, avšak stále vkusným výstřihem, na který Jane převážně sází – stejně tak jako na onu zdůrazněnou siluetu i midi délku. Protože si libuje ve smyslných modelech, ví, jaká délka je příslušná jejímu věku.

Také si je dobře vědoma toho, že právě obepínající oblečení je lepší variantou než oversized střihy, ve kterých se postava zbytečně topí, a tohoto pravidla se drží i mimo oslavný koberec. Ačkoliv v jejím šatníku mají mimo jiné čestné zastoupení i volnější vzdušné košile a tuniky, nedá dopustit především na upnuté skinny džíny. A co dalšího dominuje jejímu módnímu stylu? Především výrazné barvy a vzory! Vedle odstínů modré, červené, zelené, fialové či růžové se vyjímají květinové, motýlí, dokonce i zvířecí reliéfy. A bez čeho opravdu nedá ránu, tak to jsou barevné šátky!

Trendy outfit za skvělou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na její módu z červeného koberce se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová