Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jarní základy šatníku podle Evy Pavlové nejen pro 50+: Máte je všechny?

16. března 2024 | 05:00

Přibývající roky nejsou tabu, ba naopak – zhostit se jich můžete s naprostou grácií. Vypadat skvěle a přirozeně totiž nemusí být nedosažitelné pro žádnou z nás. Stačí jen nezamrznout v oblékání a stylizovat se do takových looků, které dodají jistou dávku mladistvosti. Nechaly jsme se inspirovat první dámou, která opakovaně vsází na základní kousky, jež dodávají svěží nádech. O kterých módních atributech tu vedeme řeč?

Minimalistický styl bez námahy

Minimalistická elegance s invencí stylu. Tak by se dal v jedné větě popsat styl Evy Pavlové, která vsází na ověřené základy šatníku, které nepodléhají věku ani tělesným proporcím. Pokud i vy chcete jít stylu naproti, namísto přílišných vzorů volte oděvy v nadčasové siluetě a unitární barvě. A první dáma je příkladem, že jednoduchost v tomto případě rozhodně není nuda. Looky totiž vždy ozvláštní výběrem vkusné barevnosti oděvů, především pak doplňky v podobě kvalitních kabelek, hedvábných šátků s výraznými motivy či brožemi.

Další skvělé tipy na šatník podle Evy Pavlové naleznete ve videu. Co doporučuje renomovaná designérka Eliška Tomková? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

V barvách květin

A právě pestrá škála výrazných i pastelových barev hraje prim v šatníku první dámy. Svěží odstíny jako nebeská modř, šeříková, růžová či zelená totiž dodají do vzhledu mladistvý nádech. Dokonalým důkazem je toho buklé sukňový kostýmek z dílny návrhářky Zuzany Lešák Černé, který Eva Pavlová zvolila na tradiční novoroční oběd v odstínu Baby Blue, v němž zcela okouzlila.

Neméně působivé byly i plisované šaty v lady délce, které excelovaly zajímavými detaily v podobě hravého překřížení v oblasti pasu, které opticky prodloužily siluetu, ale také svojí výraznou zelenou barvou. Takto přivítala při příležitosti Mezinárodního dne žen devatenáct výjimečných dam na Pražském hradě, které jsou pro společnost přínosem a inspirací.  

Naopak tlumené barvy, jako je podzimní bordó či černá, jež jsou zastoupeny v celém outfitu, přidávají na věku. V pozdějším věku se jich tak vyvarujte a na místo černé zvolte delikátní odstíny šedé, které jsou aktuálně na módní výsluní.

Dobře padnoucí sako

Ikonické, nestárnoucí, zcela nepostradatelné. Sako se zkrátka stalo jedním z primárních stavebních kamenů našeho šatníku, které obstojí ve zkoušce času a sluší absolutně všem bez ohledu na věk či tělesné proporce. Aby dodalo do vašeho stylu ten správný šmrnc, místo trendy oversized siluety, zvolte vypasové, kopírující ženské křivky. Opravdu nadměrná saka evokující utopený vzhled přenechte mladším ročníkům. Opticky totiž rozšiřují. Toho je si vědoma i Eva Pavlová, která volí modely s projmutou siluetou. Doplňuje je ke společenským kalhotám, čímž vytvoří okázalý business kostýmek. Volí jej ale i separé pospolu s džínami, což nechává vyniknout uvolněnému casual stylu.

Bílé tenisky

Minimalistické bílé tenisky bez zbytečných ozdob patří mezi nejoblíbenější jarní obuv a není se čemu divit. Jsou totiž navýsost pohodlné a milujeme je navíc díky variabilitě nošení. Ozvláštní jarní šaty, sukně i nespočet typů kalhot. Pokud ale chcete opticky prodloužit siluetu, noste k nim takové kalhoty, které končí na úrovni kotníků, jako Eva Pavlová. Pár centimetrů navíc i delší postavu vám vytvoří i modely s platformou či tenisky se zúženější špičkou.

Menší za větší

Že si nedokážete představit vyjít z domova bez velké kabelky, ve které se ukrývá veškerý váš svět? Pořiďte si místo ní menší crossbody, díky které nejen budete působit svěžím dojmem, ale také odlehčíte svým zádům. Dle odborníků taková objemná kabelka váží včetně svého obsahu průměrně tři až šest kilo. A to už je pořádná zátěž. Odlehčete, omládněte, jako dáma v čele státu.

Na looky Evy Pavlové se podívejte v naší fotogalerii.

Módní kousky inspirované stylem Evy Pavlové vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová