Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Odzbrojuje úsměvem i módou: Padesátiletá Máxima šlape Kate na paty svým stylem

19. března 2023 | 06:00

Ačkoliv nebyla Máxima Nizozemská (51) zpočátku příliš oblíbená po tom, co se před dvěma dekádami stala právoplatnou členkou královské rodiny, netrvalo to příliš dlouho a všechny si podmanila, a dokonce předčila i svého manžela – nizozemského krále. Čím okouzlila svět?

Temperamentní Argentinka, která se po bezmála třech letech známosti vdala za tehdejšího prince Viléma Alexandra Nizozemského, neoplývala zpočátku přílišnou popularitou, k tomu značně přispěla minulost jejího otce.

Královský dvůr jejího otce nepřijal

Jorge Zorreguieta coby bývalý státní tajemník se totiž stal ministrem zemědělství v období krvavé vojenské diktatury, za jejíž vlády zmizelo beze stopy 30 tisíc lidí. Od příslušníků opozice přes spisovatele až po studenty. Nad jejím otcem se tak vznášela polemika, zda byl zapojen v krutostech tohoto období. Přestože tvrdil, že jakožto civilista o špinavé válce nevěděl, nebyl u královského dvora vítán. Nezúčastnil se tak slavnostních ceremonií, včetně svatby jeho dcery v roce 2002, potažmo korunovace jejího manžela o dekádu později. Bývalý ministr zemědělství skonal na rakovinu v roce 2017 ve věku 89 let.

Bujarý život královského páru

Ani Máxima nebyla přílišnou světicí. Milovala bujarý život plný večírků a dobrodružství. Avšak Vilém, coby princ oranžský, byl ten, který měl nálepku "sígra", milovníka žen a piva, ale i rozmazleného spratka. Byla to pak Máxima, která jeho pochybnou pověst proměnila, a stal se z něj nejen zodpovědný dědic trůnu, ale i otec tří dcer. Už nějakou tu dobu se královský pár těší nevídané oblibě i značnému respektu.

Temperament i v šatníku

Netrvalo příliš dlouho a Máxima se stala zbožňovanou a uctívanou členkou královské rodiny. Stejně tak jako i princezna Kate, která se stala miláčkem britského lidu, oplývá sympatiemi, vřelým úsměvem a půvabem. Připočtěme k tomu odzbrojující humor i nekonečný příval energie a máme tu jednu z nejsympatičtějších členek královského dvora v Evropě.

Máxima nenabíjí své okolí pouze svou energií, ale i barevnými looky, kterými každého rozzáří. To dokazují i její poslední outfity, které mají větší energický náboj než ty u zmíněné princezny Kate, která je ztělesněním sofistikované elegance.

Co ji pojí s princeznou Kate?

Kate je jednou z členek královského dvora, na ni takřka všichni pohlíží jako na ikonu módního stylu. Avšak i Máxima, která stojí v čele Nizozemského království, je výraznou nositelkou elegance. Obě dvě mají totiž mnohé společné, zejména je pojí monochromatické oblékání, tedy outfity založené na jedné barvě různých odstínů, ale také dopamine dressing – oblékání do zářivých barev, jejichž prostřednictvím jsou samotné nositelky i jejich okolí zásobovány přívalem optimistické nálady.

Video se připravuje ...
Jak šel čas s Kate Middleton: Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa • VIDEO: Profimedia/BPŽ

Kostýmky se silnou invencí stylu

Jedním z těchto případů byl nedávno vynesený oranžový kalhotový kostým. Pod dvouřadovým sakem se vyjímal basic top s červeným podtónem. Zbytek looku doplnila béžovými botami na jehlovém podpatku s ostrou špičkou a přírodní kabelkou z rafie.

Nejinak tomu bylo i při příležitosti státní návštěvy ve Švédsku, tam zazářila především kalhotovým kostýmkem v saturované fialové. Zpod blazeru vyčnívala blůza v signální fuchsiové, která zpodobňuje absolutní módní exkluzivitu. V totožné barvě zvolila i doplněk v podobě široké čelenky značky NamJosh s působivou výšivkou a perlami. Tato pomyslná koruna hlavy byla tečkou za stylisticky dokonalým vzhledem.

Inspiroval vás barevný styl Máximy Nizozemské? Elegantní outfit za skvělou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na její další vydařené looky se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová