Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tajemství věčného mládí? Hroznové víno! Víme, co všechno umí za zázraky

  • Tajemství věčného mládí? Hroznové víno! Víme, co všechno umí za zázraky
    23. září 2023 | 06:00

    Hroznové víno není jen šťavnatá pochoutka, ale dokáže toho mnohem víc. Třeba bojovat proti stárnutí i celulitidě. A co ještě umí?

    Vyzkoušejte lety ověřené účinky vinné révy a vychutnejte si sklenku oblíbeného moku i jinak. Chcete-li oživit dehydratovanou pleť a mít provoněnou pokožku, přijměte pozvání na trochu jinou degustaci.

  • Krása z vína

    Vinná réva je bohatá na ovocné kyseliny a antioxidanty. Ty odbourávají volné radikály způsobující stárnutí pokožky a ztrátu její elasticity, ochraňují důležité kožní lipidy a proteiny, zanechávají kůži hladkou, pružnou a pomáhají v boji proti celulitidě. Nejvýznamnější z nich je resveratrol, který má zázračné léčivé účinky.

  • Hroznový olej zregeneruje vlasy

    Sladké bobulky umějí pomoct i vlasům. Regenerují lámavé vlasy, dodají jim lesk a zajistí extra porci výživy. Zkuste si udělat jednou týdně zábal z hroznového oleje.

    BUDETE POTŘEBOVAT: 1 polévkovou lžíci oleje z hroznů

    JAK NA TO: Večer vetřete do suchých vlasů olej z hroznů, nechte působit během spánku a ráno dobře umyjte šamponem.

  • Výživa pro hebké ruce

    Chcete mít ruce hladké a vyživené? Aplikujte na ně tuto skvělou masku.

    BUDETE POTŘEBOVAT: hrst bobulí hroznového vína, 2 polévkové lžíce tvarohu, 1 polévkovou lžíci medu, 1 kávovou lžičku olivového oleje

    JAK NA TO: Tyčovým mixérem dobře rozmixujte v misce všechny ingredience, masku naneste na ruce a na ty si poté natáhněte bavlněné rukavice. Nechte masku 30 minut působit, pak ji umyjte vlažnou vodou.

  • Maska z hroznů proti vráskám

    Pro rozzáření pleti a oddálení stárnutí pleti pomůže maska z hroznové dužniny. Hrozny jsou totiž bohaté na vitamin F, který podporuje pružnost pleti a dokonale stahuje póry.

    BUDETE POTŘEBOVAT: hrst kuliček hroznového vína, 1 kávovou lžičku medu

    JAK NA TO: Hrst kuliček vína zbavte pecek, poté v misce rozmačkejte vidličkou. Přimíchejte med a výslednou směs naneste na obličej, zde ji nechte 15 minut. Poté pleť opláchněte vodou a lehce vysušte čistým ručníkem.

  • Peeling z jader

    Trápí vás drobné pupínky, nerovnosti pleti či hrubší místa na pokožce? Zkuste si udělat peeling z rozdrcených jadérek hroznů a oleje, který kůži vyhladí. Díky obsahu esenciálních mastných kyselin a vitaminů účinně podpoří prokrvení pokožky.

    BUDETE POTŘEBOVAT: 3 lžíce hroznového oleje, 2 lžíce rozdrcených hroznových jader

    JAK NA TO: Smíchejte hroznový olej a rozdrcená hroznová jadérka. Vznikne vám hustší kaše, tu opatrně krouživými pohyby naneste na pleť a tělo a nechte přibližně 10 minut působit. Poté opláchněte vlažnou vodou. Pokožku pak vyživte hydratačním mlékem.

  • Dužina pro mastnou pleť

    Připravte si jednoduchou masku z čerstvého hroznového vína, která pleť zbaví nečistot a přebytečného mazu.

    BUDETE POTŘEBOVAT: 5 kuliček hroznového vína bez pecek, 1/2 čajové lžičky mouky, 1/2 čajové lžičky sody

    JAK NA TO: Oloupejte hroznové víno, dužninu rozmačkejte na šťávu a smíchejte s moukou a sodou. Vytvořenou směs aplikujte na vyčištěnou pleť, nechte působit do zaschnutí a potom umyjte vlažnou vodou.

  • Bojovník proti celulitidě

    Tušila jste, že víno je také skvělým bojovníkem proti celulitidě? Hrozny jsou totiž močopudné a odvádějí nadbytečnou vodu z těla, takže pojídáním hroznů si můžete vylepšit stav pokožky. Místo sáčku brambůrků si tedy dejte večer k televizi misku hroznů, budete díky tomu zdravá, štíhlá a krásná.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: Lucie Ulmanová
Klíčová slova:  krása, trendy
Diskuse ke článku
.