Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kráska, která klame věkem: V čem tkví tajemství krásy Daniely Peštové?

1. května 2021 | 06:00

Minulý rok v říjnu oslavila padesátku, vypadá však lépe než kdykoliv předtím. V čem tkví nestárnoucí krása modelky Daniely Peštové, která se může pochlubit štíhlou figurou a bezchybnou pokožkou?

Při pohledu na topmodelku Danielu Peštovou vás nejspíš napadne, že zastavila čas nebo objevila elixír mládí. V padesáti se totiž může pochlubit pružnou a šťavnatou pletí s minimem vrásek. Co je opravdovým tajemstvím její krásy? "Rozhodně si nelámu hlavu z pár vrásek. Nejlepší prevencí je opravdu kvalitní pleťová kosmetika, která se musí doplnit správnou životosprávou," uvedla.

Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledek:

Video se připravuje ...
Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledk • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Jak tedy vypadá její rutina v péči o pleť? "Nejvýznamnějším pomocníkem je spánek. Jakmile ho mám nedostatek, na pleti se to projeví velmi rychle. Další důležitou částí mého kosmetického režimu je pleťový peeling spojený s masáží obličeje. Mám také ráda hutnější výživné krémy a vůbec mi nevadí, když se moje pleť leskne na míle daleko a vypadá, jako bych si obličej namočila do olivového oleje," dodalaV kosmetické výbavě české topmodelce nesmí chybět ani kvalitní hyaluronové sérum či pleťová maska.

Méně je více

Postupem času upustila Daniela Peštová od kosmetiky plné chemie a raději volí přírodní produkty, které ji přivedly k esenciálním olejům. "Posledních pár let si míchám vlastní olej přesně podle potřeby své pleti. Je to většinou směs levandule, kadidlovníku, pelargonie a citronu," uvedla pro český Harper's Bazaar. Jednou za čas se svěří do rukou kosmetičky, u které si nechává dělat hydrafacial – hloubkové čištění pomocí vakuových nástavců, které se následně doplní pleťovým sérem. Doma zase nedá dopustit na roller neboli masážní váleček, díky kterému se pleť krásně prokrví, zmírní se vrásky i kruhy pod očima.

Důvodem, proč má Daniela Peštová i v padesáti pleť jako holčička, je také skutečnost, že se v soukromí líčí opravdu minimálně, a svou pokožku tak nezatěžuje. Upřednostňuje spíše "nude look", díky kterému vypadá přirozeně, ale stále chic.

Krása vychází zevnitř

Topmodelka si moc dobře uvědomuje, že krása není pouze o drahých krémech, a pokud toužíte mít zdravou a bezchybnou pokožku, musíte se o své tělo starat také zevnitř. "Hodně piji a zásadně nekouřím. Pokud se člověk špatně stravuje a žije nezdravě, nepomůže ani drahý krém," uvedla. Zároveň nedá dopustit na cvičení a každý den pro sebe něco dělá. Vedle sportu miluje také dlouhé procházky a toulání se městem. Vyčistí si tak hlavu od myšlenek a zároveň udržuje své tělo neustále v pohybu.

Na nestárnoucí Danielu Peštovou se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová