Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

  • ....
    2. února 2022 | 06:00

    Není žádnou novinkou, že ranní ledová sprcha dokáže skvěle rozproudit energii v těle, posílit orgány i imunitu. Studená voda má i mnoho kosmetických benefitů, díky kterým bude vaše pleť zářivá a bez chybičky! Nevěříte? Zařaďte ledovou vodu do své denní rutiny a sama uvidíte výsledky!

    K tomu, aby vaše pleť vypadala dokonale, nepotřebujete pouze drahé kosmetické produkty. Může vypadat zdravě, svěží a bez chybičky i pomocí jednoduchých triků. Jedním z nich je například mytí obličeje pomocí studené vody. Jaké účinky má na pleť?

  • Pleť bude zářivější

    Studená voda dokáže rozproudit krevní oběh a díky tomu bude vaše pleť vypadat zdravě a šťavnatě. Pokud vám ledová voda nahání husí kůži, začněte nejprve vlažnou a poté ubírejte na teplotě. Uvidíte, jak si nakonec tento ranní studený rituál zamilujete. Nejenže vaše pleť bude zářivá a bez chybičky, budete se navíc cítit dokonale osvěžena a připravena na nový den. 

    5 kroků k dokonalému odlíčení make-upu. Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

  • Stop pórům

    Studená voda dokáže stahovat póry, ty pak nebudou tak viditelné. Zároveň snižuje propustnost pokožky, a vytváří tak silnou bariéru, přes kterou se bakterie a jiné škodlivé látky jen tak nedostanou. 

  • Pryč s otoky

    Pokud vás po ránu trápí oteklý obličej, i v tomto případě může studená voda pomoct. Buď si obličej několikrát ledovou vodou opláchněte, nebo použijte kostku ledu, kterou si budete jemně po pleti přejíždět. Během chvilky uvidíte podstatný rozdíl, pleť bude pevnější a zářivější, a ještě se rychle probudíte.

  • Vyhladí vrásky

    Ledová voda dokáže pleť krásně vypnout, a tím tak zamaskovat jemné vrásky. Jen si vzpomeňte na to, jak vypadá vaše tvář, když se vrátíte z mrazivé procházky – pleť je krásně prokrvená a šťavnatá. A přesně tak může vypadat každé ráno.

  • Poradí si se suchou pletí

    Pokud vás trápí suchá pleť, horká voda ji často může ještě více vysušit, protože odstraňuje kožní maz. Oplachujte si proto obličej studenou, která pokožku krásně zhydratuje. Po umytí nezapomeňte aplikovat kvalitní denní krém, nejlépe s SPF.

    Velký výběr přípravků pro krásnou a svěží pleť najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.