Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nejlepší střihy a účesy pro krátké vlasy: Inspirujte se u celebrit a zjistěte, co vám bude slušet!

6. března 2024 | 06:00

Dlouhá hustá hříva byla vždy symbolem ženské krásy a krátké střihy patřily pouze mužům. Doba se však mění a toto pravidlo už dávno neplatí – muži si čím dál častěji stahují vlasy do culíku a ženy své kadeře zkracují, co to jde. Toužíte také po změně, ale nevíte, jaký střih by vám slušel? Inspirujte se u slavných krásek, které propadly krátkým vlasům!

Jestli kdysi bylo nepředstavitelné, že by žena mohla nosit krátký sestřih, dnes se jedná o běžnou záležitost, kterou vidíme jak na červeném koberci, tak na přehlídkových molech. Máte obavu, že s krátkými vlasy toho příliš nenaděláte? Vyvedeme vás z omylu! Nemusíte jít hned na „ježka“, polodlouhé vlasy vypadají skvěle! Který střih bude ten pravý pro vás?

VIDEO:  Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy

Video se připravuje ...
Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy • VIDEO: Kristýna Juřicová

Pixie cut

Jedním z oblíbených střihů pro krátké vlasy je rozhodně pixie cut – vlasy na krku a po stranách jsou krátké, v horní části trochu delší. Tyto prodloužené prameny pak umožňují hned několik způsobů úpravy. Můžete je uhladit dozadu, na bok, rošťácky je rozcuchat. Tento střih má tu výhodu, že může působit romanticky, elegantně i ležérně. Pixie cut je vhodný jak pro husté, tak jemnější vlasy, skvěle vypadá i v případě, že jsou vaše vlasy kudrnaté. Můžete si s ním zkrátka vyhrát podle libosti. Mezi celebrity, které si tento střih oblíbily, patří třeba herečka Zoë Kravitz, zpěvačka Katy Perry nebo Ruby Rose. 

Nesmrtelné mikádo

Účes, který vypadá dokonale v jakémkoli provedení. To je nejspíš jeden z důvodů, proč si jej oblíbily také slavné krásky. Pokud své vlasy zkracují, tak právě na trendy bob, jak se mikádu jinak říká. Podob může mít hned několik a vždycky bude vypadat skvěle. Tento střih je oblíbený také pro svou praktičnost a hlavně s ním není tolik práce – během chvilky si ho můžete upravit pouze pomocí prstů. Působí hravě, sexy a vzdušně, skvěle vypadá s pěšinkou uprostřed, na stranu i s ofinou, můžete zvolit jeho elegantní uhlazenou nebo sexy rozcuchanou variantu. Letos se nosí ultra krátká varianta mikáda nesoucí název le petit bob. Vedle však nešlápnete ani s tou delší, sahající níž pod bradu.

Punkový undercut

Účes pro pravé rockerky! Stejně jako u střihu pixie cut jsou vlasy na vrcholu hlavy trochu delší, ty vespod nebo na boku bývají vyholené. Pokud delší prameny sčešete dozadu, docílíte punkového vzhledu, elegantní podobu zase vytvoří vlasy sčesané na stranu. Undercut sluší ženám s oválnou tváří a jemnými rysy. 

Na rebelku

Rozhodně nejodvážnějším sestřihem pro krátké vlasy je buzz cut, tedy vlasy maximálně dvacet centimetrů dlouhé. Jedná se opravdu o radikální změnu, kterou byste si měla pořádně rozmyslet. Výhodou je, že vám úprava nezabere žádný čas, a jak vstanete, tak zkrátka půjdete. Rozhodně tohle není střih pro každého, nevhodný je například pro ženy s kulatým či čtvercovým obličejem. Skvěle se naopak hodí pro majitelky oválného obličeje. Na buzz cut si troufly například herečka Kristen Stewart nebo modelka Cara Delevingne.

Sestřih „na Jágra“

Účes, kterému se lidé spíše vysmívali, se vrací zpátky do hry! V devadesátkách se u nás proslavil hlavně díky Jaromírovi Jágrovi a dneska ho nosí ty nejznámější hvězdy. Řeč je o střihu mullet, který slaví obrovský comeback! V minulosti ho nosili převážně muži, dnes se ho nebojí ani ženy. Na červený koberec ho vynesly hvězdy jako Miley Cyrus nebo Úrsula Corberó. Troufnete si na tento lehce výstřední účes i vy?

Inspirováno princeznou Dianou

Vyzkoušet můžete i takzvaný bixie střih, kterému v devadesátkách propadla samotná princezna Diana. Pro tento střih jsou typické kratší vlasy vepředu a delší vzadu. Kombinuje tak oblíbený pixie cut a mikádo. Účes působí rozpustile a hravě, je pro něj charakteristický větší objem a díky vrstvám vlasy získávají texturu. Oblíbila si je například herečka Florence Pugh.

Rozsáhlý sortiment produktů pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová