Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

11 bizarních ošetření pleti, která musíte vyzkoušet. Opravdu fungují!

  • 25. dubna 2022 | 05:00

    Elixír mládí bohužel neexistuje, proti stárnutí pleti a vráskám se ale dá bojovat. Známe několik neobvyklých metod, které mají v boji se stárnoucí pokožkou skvělé výsledky. Vyzkoušejte je a uvidíte sama!

  • 1. Včelí jed

    Nebojte se, nemusíte se nechat poštípat včelou, aby vaše vrásky zmizely. Včelí jed se přidává do některých kosmetických produktů na pleť. Samotný jed totiž jemně vyplňuje malé vrásky, zpevňuje pokožku a také stimuluje přirozenou produkci kolagenu. Produkty s včelím jedem jsou podle dermatologů vhodné i pro lidi s citlivou pokožkou, je to tedy jedna z možností také pro ty, kteří mají potíže s atopickým ekzémem či akné. 

  • 2. Vampíří tvář

    Název této procedury obletěl svět. Lidé, kteří tento zákrok podstoupili, totiž měli během aplikace zakrvácený celý obličej. Jedná se o vpichování vlastní krevní plazmy do tváře. Krev vpíchnutá do obličeje vyvolává díky krevním destičkám a růstovým faktorům hojivou reakci. Pokožka by pak měla vypadat mladší. Není to ale procedura pro každého, je opravdu velmi bolestivá a také finančně náročná.

  • 3. Obličejová jóga

    Obličejová jóga se stala populární teprve nedávno. Tato cvičební technika se zdá být totiž v boji proti stárnoucí pokožce poměrně účinná. Je to kombinace masáže a cvičení našich obličejových svalů a přesně to pomáhá zpevnit svaly pod kůží a vyhladit linky jemných vrásek. Akupresurní technika v této oblasti také zlepšuje lymfatický systém a zmírňuje stres. Obličejová jóga tedy není dobrým pomocníkem jen při estetických nedokonalostech, ale i při některých zdravotních komplikacích.

  • 4. Placenta

    Ani v tomto případě si nemusíte na obličej přikládat samotnou placentu. Jedná se o výtažky ze zvířecí či lidské placenty, které se přidávají do některých kosmetických produktů a také masek. Placenta je takový malý elixír mládí, je opravdu bohatá na živiny, a dodává tak pleti mnoho potřebných látek pro lepší hydrataci i elasticitu. Pro lepší výsledky je ideální aplikovat tyto produkty alespoň čtyřikrát týdně.

  • 5. Šnečí extrakt

    Šnečí sliz se oficiálně dostal na seznam ingrediencí schválených dermatology, které pomáhají zvrátit známky stárnutí. Přirozeně obsahuje kyselinu hyaluronovou a glykolovou. Obě tyto látky jsou v dermatologii hojně používány, vyhlazují vrásky i jizvy a celkově upravují vzhled pokožky. Produkty se šnečím slizem jsou skvělé i pro aknózní pokožku. Lehká textura slizu je totiž klíčová při řešení problémů s akné. Vaše pleť bude hydratovaná, vyživená a čistá.

  • 6. Urinoterapie

    Věřte nebo ne, ale urinoterapie existuje již tisíce let. Existují dokumenty, které ukazují, že staří Římané, Řekové a Egypťané používali tuto terapii k léčbě různých onemocnění. Moč mimo jiné hydratuje pokožku, pomáhá odstraňovat odumřelé buňky z kůže a dodává pleti jasnější vzhled. Moč také obsahuje minerály, soli, hormony a enzymy, které mohou pokožce skutečně prospívat. Pokud se na to cítíte, používejte tedy vlastní moč jako tonikum nebo pleťovou vodu každý den. Zní to neuvěřitelně, ale mnoho lidí to opravdu praktikuje!

  • 7. Kryoterapie

    Kryoterapie prokazatelně potlačuje známky stárnutí. Procedura trvá několik minut, během kterých je na tvář rozprašován tekutý dusík. Tato technika je zcela bezbolestná a velmi účinná zejména v zesvětlování pigmentových skvrn. Je také vhodná při akné. Chlad působí na naši pokožku příznivě v mnoha směrech, což se může zdát nezvyklé. Po pár minutách kryoterapie bude ale váš obličej opravdu vypadat mladší, hladší a pevnější.

  • 8. Pijavice

    Výzkumy uvádí, že přírodní chemikálie uvolňované ze slin pijavice mají protizánětlivé i antibiotické účinky, které mohou kůži prospět hned několika způsoby. Je prokázáno, že pomáhají při léčbě ekzému nebo vypadávání vlasů. Díky své schopnosti zlepšit krevní oběh jsou ale výborné i při regeneraci pokožky. Jsou proto hojně využívány v plastické chirurgii, pomáhají při hojení jizev i akné a s vráskami dokážou doslova zázraky. 

  • 9. Zlato

    24karátové zlato je v dermatologii dobrým pomocníkem. Dermatologové tvrdí, že zlato má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Ne všichni se na tom ale shodnou. Účinky zlata na omlazení pleti nejsou ještě zcela prokázané, proto je nutné brát tyto informace s rezervou. Někteří sice uvádějí, že zlato působí na pokožku příznivě, jiní zase říkají, že pleť vypadá mladší jen díky třpytivějšímu vzhledu bezprostředně po ošetření zlatem. 

  • 10. Baňkování

    Baňky určené pro masáž obličeje jsou menší a měkčí než ty klasické. Baňkování je příjemné prokrvení všech svalů na obličeji, a to i bez cvičení. Správná technika má viditelné účinky. Zmírňuje vrásky, zesvětluje pigmentové skvrny a uvolňuje dutiny při nachlazení. Většina žen tuto omlazující metodu doporučuje a tvrdí, že baňkování předčilo jejich očekávání.

  • 11. Akupunktura

    Obličejová akupunktura je podobná jako akupunktura, kterou už pravděpodobně znáte. Jehličky vpíchnuté do kůže stimulují lymfatický systém a produkci kolagenu. Dodávají tak pleti všestranné rozzáření. Než se provede samotná obličejová akupunktura, je nutná akupunktura celého těla. Neděste se tedy, když vám jehličky nebudou na proceduře zapichovat jen v okolí obličeje. 

    Kosmetiku pro krásnou pleť najdete za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  pleť, krása, stárnutí pleti, stárnutí, metoda
Diskuse ke článku
.