Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Beauty tipy hollywoodských maskérů, díky kterým budete za hvězdu i vy

  • ...
    23. února 2022 | 06:00

    Ať už se jedná o filmovou premiéru či předávání cen, slavné dámy vypadají na červeném koberci vždy dokonale. Není divu. O jejich vzhled se starají profesionální make-up artisté, kteří se sem tam podělí o své tajné tipy. Chcete i vy být za hvězdu? Poradíme vám, jak si vytvořit perfektní líčení bez pomoci profesionála. 

    Čeká vás večírek nebo nějaká oslava a chcete vypadat naprosto neodolatelně? Pomocí těchto triků dotáhnete své líčení k dokonalosti!

  • Rtěnku nanášejte vždy odprostřed

    Určitě si říkáte, že na aplikaci rtěnky není přece vůbec nic těžkého. To sice není, ale aby bylo její nanesení co nejefektnější, je potřeba dodržovat pár rad. Základním krokem je dle profesionálních vizážistů peeling. Jedině tak nebudou rty suché a nebudou se loupat. Před nanesením rtěnky proto na malou chvilku naneste na rty speciální peeling. Pokud takový nemáte, pomocí kartáčku na zuby rty jemně promasírujte. Než nanesete rtěnku, použijte ještě balzám na rty, jedině tak budou hydratované a jemné. Díky těmto krokům budou nalíčené rty vypadat dokonale, rtěnka se nebude odlupovat a déle vydrží. Při nanášení rtěnky začínejte s její aplikací vždy odprostřed. Jedině tak docílíte toho, že rty nalíčíte opravdu precizně a nepřetáhnete žádnou linku.

    Červená rtěnka: Jak ji snadno nanést pomocí štětečku? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Červená rtěnka: Jak ji snadno nanést pomocí štětečku • VIDEO: Brigita Zemen/BPŽ

  • Příprava pleti je nesmírně důležitá

    Aby vaše líčení vypadalo co nejdokonaleji a co nejdéle vydrželo, musíte svou pokožku na make-up připravit. Nesmíte zapomínat na hydrataci, tedy je potřeba použít kvalitní hydratační krém nebo si před samotným líčením na pár minut nanést hydratační masku, která pleti dodá potřebné živiny a rozzáří ji. Než budete na tvář aplikovat jakýkoliv make-up, nezapomeňte nanést kvalitní podkladovou bázi neboli primer. Pleť krásně sjednotí, vyhladí a zmatní, poradí si s rozšířenými póry, které opticky zacelí. Pokožka bude na dotek sametově hebká a připravená na další líčení.

  • Přidejte do make-upu kapku pleťového oleje

    Chcete, aby vaše pleť byla co nejzářivější a působila šťavnatě? Přidejte do svého make-upu kapku pleťového oleje, který na pleti vykouzlí požadovaný a přirozený lesk. Navíc se vám s make-upem bude lépe pracovat – díky oleji bude nanášení a roztírání mnohem snazší. Zároveň se postará o hydrataci a poradí si se suchými místy na obličeji.

  • Houbička na make-up

    Pokud ještě svou houbičku na make-up nemáte, rozhodně si jednu pořiďte. Je to užitečný pomocník a s make-upem jde opravdu skvěle dohromady. Hollywoodští maskéři radí před použitím houbičku nejprve namočit do vody, pořádně ji vyždímat a teprve pak na ni nanést make-up. Poté houbičkou jemně ťupejte po obličeji, dokud nevytvoříte perfektní, dokonale zapracovanou vrstvu make-upu. Díky vlhké houbičce bude líčení vypadat přirozeněji a make-up nebude působit jako nepřirozená maska.

  • Obočí vyčesávejte nahoru

    Dokonale upravené obočí je základ každého vzhledu. Doby, kdy frčela pouze tenká čárka, jsou naštěstí pryč. Dnes, pokud patříte mezi majitelky hustého a výrazného obočí, máte vyhráno. Pokud na vás však příroda šetřila, existuje několik šikovných triků, jak si dokonalé obočí vykouzlit. Jedním z nich je vyčesání nahoru – pomocí kartáčku se obočí vyčeše nahoru a následně se použitím speciálních přípravků zafixuje. Obočí tak bude mít krásný tvar a bude vypadat přirozeně.

  • Zkuste krémovou tvářenku

    Tvářenka by vám rozhodně ve vaší kosmetické výbavě neměla chybět. Během chvilky totiž tvářím dodá šťávu a působí roztomile. Místo klasické pudrové ale vyzkoušejte krémovou. Na rozdíl od těch klasických pleť nevysuší, barva je intenzivnější a déle na tváři vydrží. Aplikovat ji můžete kdykoliv během dne pomocí prstů, můžete ji použít také na rty nebo jako oční stíny.

  • Vrstvení očních linek

    Dělají se vám při líčení očních linek nehezké mezery? Řešením pro vás může být vrstvení očních linek, na které nedá dopustit například Mario Dedivanovic, přední make-up artista celebrit. Ten pravidelně líčí například Kim Kardashian nebo Kylie Jenner. Tento trik je jednoduchý. První použijte hnědou oční linku, kterou pomocí štětce na make-up jemně rozetřete. Následně přidejte černou oční tužku nebo tekuté linky. Na spodní víčko můžete použít bílou linku nebo se můžete trochu odvázat a použít barevnou. 

    Dekorativní kosmetiku, díky které vykouzlíte dokonalý look, najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.