Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jarní refresh pro vaši pleť: Které procedury ji po zimě vrátí zase do pohody?

  • ...
    31. března 2022 | 06:00

    S příchodem jara máme často potřebu detoxikovat své tělo, ale i pleť. Po dlouhé zimě potřebuje zase dodat hydrataci, živiny a vitaminy – tedy takový malý restart. Vyzkoušely jsme několik neinvazivních kosmetických ošetření, díky kterým byla naše pleť jako znovuzrozená. 

    Přemýšlíte, jak se o pleť po zimě starat a jak jí vrátit zase trochu života? Jedno z těchto kosmetických ošetření bude jistě tím pravým ořechovým. Najděte si proto chvilku a dopřejte sobě i své pleti zasloužený relax. Určitě budete nadšená stejně jako my!

  • Redaktorka Gábi (45): L´Anti-fatigue ošetření unavené pleti

    L´Anti-fatigue ošetření na unavenou pleť bylo na devadesát minut a byla to totální pecka. Kosmetička Věra Šťástková mě krok za krokem vysvětlila, co mi bude provádět. Vyzpovídala si mě ohledně mé pravidelné rutiny, podívala se mi důkladně pod nemilosrdnou zvětšovací lampou na pleť a doporučila mi toto ošetření. Nejdříve mi na obličej pustila jemnou teplou mlhovinu, která pomohla otevřít póry, potom mi pleť vyčistila a dalším krokem byla ultrazvuková špachtle. Některé póry jsem měla opravdu hluboko zapouzdřené a musela použít jehlu k propíchnutí. Pracovala velmi jemně a opatrně. Vytrhala mi všechny chloupky na obličeji tam, kde by neměly být, a na konci jsem dostala intenzivní masku. 

    Celé ošetření bylo příjemné, cítila jsem, jak začínám pomalu odplouvat do snů, došlo k celkovému uvolnění, ale nechtěla jsem ten zážitek zaspat. Než jsem odešla, dala mi paní Věra ještě jemný make-up, abych mohla vyběhnout vstříc zbytku pracovního dne. V obličeji jsem měla pouze pár teček v místech, kde byly póry velké a potřebovaly propíchnout, ale to do druhého dne zmizelo a pleť mám nádherně hladkou. Je to opravdu skvělá věc. A jak podle Věry Šťástkové pečovat o pleť po zimě? „Pleť je po zimě unavená a zašedlá a potřebuje vzpruhu, takže je důležité hydratovat, exfoliovat alespoň jedenkrát týdně a jednou za měsíc si dojít na kosmetiku, protože v cyklu po osmadvaceti dnech se buňka dostane na povrch a je třeba pleť revitalizovat. My jsme dnes dělaly péči anti-fatigue, která je na unavenou pleť po zimě nejideálnější.“ 

    Náš tip: L´Anti-fatigue ošetření na unavenou pleť v L´Orlane Institutu, 2950 Kč.

  • Editorka Martina (36): Anti-agingové ošetření pleti Inlight s masáží kameny guasha

    Hned v úvodu, kdy si mě vzala do péče kosmetička Olga, mě potěšilo, že kosmetika Inlight, kterou v salonu OliOla používají, patří k několika málo kosmetickým značkám na světě, které jsou 100% bio. Vyrábějí ji v Anglii a je ručně zpracovávána. Samotné ošetření trvalo hodinu a půl. Nejdříve proběhlo čištění pomocí balzámu Face Cleanser. Ten se nanáší na vlhkou pleť a pleť krásně uvolní, včetně všech nečistot. Na dočištění je použita květová voda. Následovala bylinná napářka pomocí teplých ručníků a 10minutová masáž pomocí Superfood Mask. Obsahuje 13 bylinek včetně spiruliny, ječmene a baobabu. Tento malý zázrak dokáže doslova vyzmizíkovat černé tečky. Po dokonalém vyčištění pleti přišla na řadu 20minutová ruční masáž zakončená masáží pomocí kamene guasha. Tento typ masáže je skvělý v tom, že zasahuje hluboko do kůže a působí i na svaly pod kůží, které při ruční masáži nejdou obsáhnout. Na závěr jsem dostala čokoládovou masku s pomerančem, která nejenže pleť dokonale vyživí, ale i naprosto božsky voní.

    Během relaxace s touto maskou vám paní kosmetička namasíruje ruce, což je velmi opomíjená část těla, ale nesmírně důležitá. Navíc na rukou se nachází mnoho akupresurních bodů, přes které je možno uvolnit téměř celé tělo. A jak jsem byla s výsledkem spokojená? Odcházela jsem dokonale odpočatá a má pleť úplně zářila. Takový pocit hydratace, zpevnění a vyživené pleti jsem dlouho neměla.

    Náš tip: Anti-agingové ošetření pleti Inlight s masáží Guasha ve studiu OliOla, 2390 Kč.

  • Redaktorka Veronika (28): Mikrojehličková procedura Dermapen4

    S blížícím se třicátým rokem života jsem na sobě zpozorovala, že už je potřeba zahájit intenzivnější anti-aging péči o pleť. Jemné vrásky mě začaly trápit zejména kolem očí a na čele. Stejně jako ostatní ženy mě jako účinné řešení napadl botox v kombinaci s kyselinou hyaluronovou. Ale ještě předtím jsem chtěla zkusit něco, co mi v mém mladém věku dává o něco větší smysl. Moje kosmetička Andrea Jirků ze salonu MyCare v Praze-Dejvicích mě seznámila s novou mikrojehličkovou procedurou Dermapen4. Jelikož pravidelně sleduji sociální sítě, zaznamenala jsem Dermapen i u jiných žen, které si ho nemohly vynachválit. „Jedná se o silně regenerační péči, která zmírňuje viditelnost jemných linek a vrásek, rozšířených pórů a pigmentací a umožňuje řešit problém akné a žilek,” říká kosmetická poradkyně a expert v Dermalogica Andrea Jirků.

    První jsem podstoupila konzultaci, na které jsem byla obeznámena se vším, co je třeba v rámci péče o pleť před, ale i po proceduře dodržovat. Samotné mikrojehličkování trvá jen pár desítek vteřin a není nijak výrazně bolestivé. První tři dny může být pleť začervenalá, ale po deseti dnech už byste měla pozorovat jen pozitivní změny. Ačkoli se doporučuje podstoupit procedur více, a to alespoň tři, můžete se těšit na viditelné výsledky už po té první! Vrásky jsou opravdu méně viditelné, pleť je vypnutá a tón pleti je krásně sjednocený. Za mě je tohle obrovský průlom v kosmetické péči a rozhodně jsem tímto myšlenky na invazivní zákroky na nějakou dobu odsunula. Po pěti týdnech podstoupím proceduru podruhé a věřím, že výsledek bude o to znatelnější.

    Náš tip: Mikrojehličková procedura Dermapen4 v salonu Andrey Jirků MyCare, 3600 Kč.

  • Redaktorka Kristýna (26): Pleťové ošetření kosmetikou dieNikolai

    Péči o pleť, či dokonce masáže mám moc ráda a vždycky si takový moment užívám. Beru to jako investici do sebe, kdy se o tělo stará profesionál a já mohu relaxovat. Ve studiu OliOla jsem vyzkoušela péči o pleť i dekolt a musím říct, že to byla pohádka. Lucie van Koten mě moc mile přivítala a uvedla mě do procedury a pod lupou se podívala, jak na tom má pokožka je. Nejprve mi odlíčila pleť a poté přišlo na řadu čištění. Jílový peeling s vinným kamenem vyčistil všechny póry. Naštěstí je jemný, takže se dá použít i na suchou pokožku. Peeling se postupně odstranil nahřátým ručníkem. Poté přišly na řadu tonik a sérum, které patří k naprosté špičce značky dieNikolai. Bylinky, které jsou v něm obsaženy, se sbírají v době, kdy mají největší sílu, a samozřejmě jsou bio (bez pesticidů a herbicidů). Sérum obsahuje pouze 4 ingredience z vinné révy a má za úkol nastartovat přirozené procesy pokožky. Jeho vůně se mi moc líbila a musím říct, že opravdu zafungovalo. Na toto zázračné sérum přišel pak fluid, a pokud si nejste jista, co to vlastně znamená a jaký je rozdíl mezi fluidem a sérem, Lucka vám to ochotně vysvětlí. Zkráceně jde hlavně o to, že fluid má lehkou emulzní konzistenci a převažuje u něj emulze vody. Jelikož je dieNikolai bio kosmetika, myslí i na ekologické zemědělství. V kosmetice se objevuje i máslo ghí nebo smetana, a to právě kvůli tomu, že se využijí pro kosmetiku i zvířata, která obdělávají půdu. Masku jsem si na vlastní kůži otestovala a pak přišla masáž rukou. Kompletní péči doprovázely stimulace akupresurních bodů s lymfodrenáží. Efekt tedy uvidí opravdu každý.

    Masáž i kompletní péči jsem si naprosto užila a jarní probuzení pleti bylo vidět na první pohled. Má pokožka byla hebká, hydratovaná a klidná. Odpočinek, který si mohla během 75 minut dopřát, jí prospěl. Pocit odpočinku, ale zároveň vyhlazení a projasnění byl znát i po několika dnech.

    Náš tip: Kompletní péče o pleť a dekolt dieNikolai v salonu OliOla, 1890 Kč.

    VIDEO: Podívejte se, jak ošetření probíhalo:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: VIDEOHUB/BPŽ

  • Redaktorka Aneta (30): Essenté – jarní refresh

    Po zimě byla má pleť zašedlá, mdlá a kvůli nočnímu vstávání k miminku taky dost unavená. Vyloženě volala jarní refresh, kterého se mi dostalo v salonu Outlá•Kábrtová. Zde si mě do péče vzala paní Klára. Jako první potřebovala zkontrolovat, jak na tom má pleť vlastně je, a podle toho určila, co nejvíc potřebuje. “V našem salonu neprovádíme pouze jedno ošetření. Nejdříve si klientku vždy pečlivě prohlídneme, seznámíme se s její pletí a podle signálu, který nám vysílá, určíme typ péče,„ říká. Prvním krokem bylo tedy důkladné vyčištění pleti, které je nezbytně nutné k tomu, aby byla připravená na další péči. Na kosmetickém ošetření jsem nebyla dlouho, takže se paní Klára na mně mohla trochu “vyřádit„. Byly tedy použity micelární olej, mycí emulze a také peeling. Vše značky Essenté. Následně přišla na řadu asi ta nejpříjemnější část – masáž dekoltu, šíje a mikromasáž očního okolí. Nejenže si u ní dokonale odpočinete, ale zároveň je skvělá pro vaši pleť, kterou prokrví, a tím dochází k jejímu rozjasnění, najednou bude krásně “probuzená„. “Doma můžete k masáži či zapracování produktů použít face roller. Nebojte se projet oční okolí a zajeďte klidně až k uším nebo si rollerem jezděte po dekoltu,„ radí paní Klára Outlá.

    Dalším krokem bylo čištění pomocí ultrazvukové špachtle, které jsem zažila poprvé. Příjemně mě překvapilo. Pár nečistot na pleti ještě zůstalo, a tak se jich paní Klára zbavila ručně. Následně byl na malou chvilku použit exfoliační a enzymatický peeling. “Enzymatický peeling se dá smíchat s vodou, ale větší účinnost má při smíchání s micelární vodou. Vytvoří se kašička, která se nanáší jak na obličej, tak i krk a dekolt.„ Díky enzymatickému peelingu bude vaše pleť vyživená, sjednocená a šťavnatá, a to po zimě prostě chcete. Následně paní Klára aplikovala oční masku a liftingové sérum a celý obličej zalila kaviárovou maskou. Když říkám celý, tak opravdu celý, tedy oči i rty. Tento dokonalý relax byl umocněn masáží rukou a já bych tam takhle mohla ležet hodiny. Součástí ošetření byla také úprava obočí. 

    Ošetření Essenté – jarní refresh pro mě bylo dokonalé hned z několika důvodů. Určitě jsem se v nádherném salonu Outlá Kabrtová cítila opravdu příjemně, prostředí je naprosto bezkonkurenční. Samotný přístup paní Kláry mi byl od první chvíle sympatický. Vše mi důkladně vysvětlila a hlavně měla zájem o to, abych se cítila v salonu dobře a opravdu si odpočinula. No a ošetřená pleť? Byla čistá, hydratovaná a šťavnatá. Odcházela jsem ze salonu jako znovuzrozená. 

    Náš tip: Essenté – jarní refresh v salonu Outlá•Kábrtová, 2000 Kč.

    Klára Outlá ve svém kosmetickém salonu

    Přípravky pro krásnou pleť najdete za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.