Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Toužíte po dlouhých vlasech? Díky těmto trikům vám porostou rychleji

  • ...
    30. března 2022 | 06:00

    Rozhodla jste se mít dlouhé vlasy, ale připadá vám, že vám rostou snad celou věčnost? Na jejich růst může mít velký vliv genetika, ale také nesprávná péče. Dostaňte své vlasy zpátky do kondice a podpořte jejich růst. Jak? Stačí dodržovat tato pravidla.

    Vlasy jsou korunou krásy a snad každá z nás si na jejich kvalitě zakládá. Aby vypadaly co nejlépe, byly zdravé a rychleji rostly, musíte tomu trošku pomoct. Díky těmto trikům budete mít vlasy snů!

  • Pravidelně je zastřihujte

    Bojíte se nůžek jako čert kříže a svému kadeřníkovi nedovolíte zastřihnout ani milimetr? Chyba! Pokud své vlasy nebudete pravidelně zastřihovat, nikdy neporostou. První se totiž budou třepit konečky, následně i délky vlasů, které se budou víc a víc lámat a nakonec budou padat. Nechte si proto pravidelně alespoň půlcentimetr zastřihnout a uvidíte, jaký vliv to bude na vlasy mít. Nebudete litovat!

    Účesy, které pofrčí v roce 2022? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Vzrušující účesy, které pofrčí v roce 2022 • VIDEO: Videohub

  • Dejte pozor na stravu

    Zdravé a silné vlasy vám nezaručí pouze ty správné kosmetické produkty. Krásu musíte podporovat také zevnitř, tedy tím, co jíte. Zaměřte se na příjem bílkovin a hledejte je například v rybách, mase nebo fazolích. Vyzkoušet můžete také různé doplňky stravy, které jsou určeny pro zlepšení kvality vlasů, obsahují potřebné vitaminy a minerály. Ve složení hledejte například biotin, keratin, vitamin C nebo B.

  • Nemyjte je každý den

    Pocit čerstvě umytých a voňavých vlasů je sice skvělý, rozhodně byste je ale neměla mýt každý den. Každodenním mytím totiž vlasy připravujete o schopnost a šanci regenerovat a hydratovat pomocí přirozeného kožního mazu, který produkuje pokožka vaší hlavy. Omezte mytí vlasů maximálně na 3x do týdne a vybírejte si šampony bez sulfátů, které nevysušují pokožku.

  • Pořiďte si saténový polštář

    Také povlaky na polštáře mohou mít vliv na kvalitu vašich vlasů. Vyměňte bavlnu a krep za satén a hedvábí. U těchto hladkých materiálů je totiž menší možnost vzniku uzlíků a lámání vlasů. Právě satén a hedvábí jsou materiály, díky kterým se vám během spánku tvoří méně obličejových vrásek, takže zachráníte nejen své vlasy, ale také pleť.

  • Pozor na teplo

    Těmi z přístrojů, které nejvíce ničí vlasy, jsou fény, kulmy, žehličky na vlasy a podobné přístroje, které na vlasy působí příliš velkým teplem. Zkuste tyto přístroje nepoužívat tak často, a pokud je to možné, sílu působícího tepla omezit na minimum. Na většině novějších fénů i žehliček jde nastavit nižší teplota. Výsledek je téměř stejný, tak proč si vlasy zbytečně ničit? Na škodu není ani použít ochranné vlasové přípravky.

  • Vlasy češte každý večer

    Přirozený vlasový maz, který produkuje pokožka hlavy, je pro vlasy tou nejlepší ochranou a výživou. Proto byste do postele nikdy neměla ulehat, než si vlasy důkladně rozčešete kartáčem. Maz z pokožky se tak rozprostře po celé vlasové délce, a vaše vlasy tak mají čas přes noc zregenerovat a hydratovat se. Nezapomínejte ale na to, že vlasy musíte česat opravdu šetrně, zběsilé pohyby jim tak akorát uškodí. 

    Přípravky pro krásné a zdravé vlasy najdete za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.