Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Péče o pleť, kterou potřebujete: Co je skin booster a co všechno umí?

22. března 2022 | 06:00

Vysoce koncentrované kosmetické přípravky, takzvané boostery představují velkou pomoc při péči o pleť. Dokážou totiž dopravit aktivní účinné látky tam, kde je jich nejvíc potřeba – tedy až do hlubokých vrstev pokožky. Poradí si s dehydratací, žilkami i vráskami. A pokud vás trápí akné v souvislosti s nošením respirátoru, je booster jedinečné řešení.

Skin boostery řadíme do podobné kategorie jako pleťová séra. Působí na povrchu, ale i v nejhlubších vrstvách pokožky. "Boostery jsou výsledkem moderního výzkumu a staly se v kosmetické péči doslova hitem posledních let. Jedná se o vysoce koncentrované přípravky, které jsou koncipovány tak, aby účinné látky pronikaly do co nejhlubších vrstev a tam aktivně působily," vysvětluje Martina Košťálová z české kosmetické společnosti Essenté.

Víte, jak se správně odlíčit? Užitečný návod najdete ve videu:

Video se připravuje ...
5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

Jednoduchá aplikace

Skin booster se vždy nanáší na vyčištěnou pleť. Následně se překrývají krémy, které zajišťují péči, výživu a ochranu vyšších vrstev pokožky. Ve většině případů narazíte na boostery ve skleničkách s kapátkem. To je pro to, aby byla aplikace co nejjednodušší. Mohou mít také gelovou konzistenci, díky které se snadno roztírají a vstřebávají. Skin boostery jsou lehké a nezanechávají mastný film. 

"Velkou výhodou boosterů je, že se dají v jeden okamžik kombinovat přesně podle individuálních potřeb dané pleti. To znamená, že například na mimické vrásky v okolí očí použijeme liftingový booster, na rozšířené žilky na tváři booster proti začervenání a na akné v okolí úst booster proti akné. Následně můžeme použít na celý obličej vhodný krém, například hydratační,“ dodává Martina Košťálová.

Rychlý účinek

Přestože jsou pleťové boostery na pleti takřka nepostřehnutelné, na pleti začínají pracovat okamžitě. "Během chvilky dodají vláhu pokožce, která je dehydrovaná, doslova vyzmizíkují mimické vrásky kolem očí, poradí si i s hypersenzitivní pletí se sklony k zarudnutí,“ říká Nikol Bárová, kosmetička ze společnosti Essenté.

Vhodné pro každou pleť

Skin boostery toho umí opravdu mnoho, a jsou tak vhodné pro každý typ pleti. Některé se zaměřují na výživu pokožky, jiné si poradí s akné, umí sjednotit tón pleti, hydratovat a chránit před vnějšími vlivy. Často v nich najdete aktivní látky, jako jsou kyselina hyaluronová nebo salicylová, vitamin C nebo koenzym Q10.

Autor: Aneta Valešová