Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chcete si udržet opálenou pokožku? Vyzkoušejte těchto 7 triků!

  • 7 tipů, jak si udržet opálenou pokožku
    7. července 2022 | 06:00

    Po dovolené u moře se většina žen snaží udržet si své opálení co nejdéle. Známe pár triků, které vaše opálení podpoří, a několik tipů, jak o pokožku vystavovanou slunci pečovat. 

  • 1. Studená sprcha

    V horkých dnech je lepší sprchovat se studenou vodou. Dokonale tělo ochladíte a zároveň hydratujete svou opálenou kůži. Příliš teplá voda naopak dehydratuje, můžete se tedy začít brzy loupat, a to je to, co opravdu nechcete. Ideální je používat v létě olejové sprchové gely, které zajišťují správnou hydrataci pokožky.

  • 2. Tělová mléka

    Tohle děláme po opalování všichni! Vhodné tělové mléko totiž zklidňuje sluncem podrážděnou kůži, navrací jí optimální hydrataci a lépe ji regeneruje. Věděla jste také, že opalování urychluje stárnutí? Pravidelné nanášení hydratačních přípravků ale zpomaluje stárnutí pokožky způsobené UV zářením. Musíte zkrátka mazat, mazat a mazat.

  • 3. Bílé oblečení

    Zaručený trik: po návratu z dovolené se oblečte do bílé barvy. Zářivé šaty podtrhnou vaše opálení, a vytvoří tak perfektní kontrast, díky kterému budete vypadat ještě o odstín tmavší. Pokud to doladíte červenou rtěnkou, vytvoříte tak dokonale letní look, ze kterého si každý sedne na zadek.

    Letní look vytvoříte i s pomocí trendy plážových vln! Jak na ně? Na to se podívejte v našem videu!

    Video se připravuje ...
    Potřebujete účes na svatbu nebo do práce? Zkuste tyto tipy podle naší redakce • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

  • 4. Betakaroten

    Studie prokázaly, že strava bohatá na betakaroten dodává opálené pokožce ten správný odstín a lesk. Proto si s sebou do kufru zabalte potraviny, které obsahují velké množství betakarotenu. Jsou to například meruňky, batáty, mango a hlavně mrkev.

  • 5. Pitný režim

    Dostatečný pitný režim by se měl dodržovat nejen kvůli parnému horku! Správná hydratace může pomoct prodloužit životnost všech našich buněk, a to včetně těch pěkně opálených. Voda také pomáhá vyhladit pokožku a vyplnit drobné vrásky.

  • 6. Bronzer

    Opálení nejdříve mizí z tváře. Je to kvůli čištění a odličování pleti, proto není někdy od věci tomu trochu pomoct bronzerem. Trik spočívá v tom, že bronzer nanesete na místa v obličeji, kam slunce přirozeně dopadá nejvíce. Tedy na čelo, spánky, nos a lícní kosti. Do letních dní se více hodí tekutý bronzer, který se do sušší pokožky lépe vpije.

  • 7. Samoopalovací krémy

    Nebojte se samoopalováků! Na trhu už existuje mnoho krémů a pěn, po kterých flekatá rozhodně nebudete. Tenká vrstva těchto přípravků vypadá naopak opravdu přirozeně a vaše opálení může oživit. Na obličej ale používejte samoopalovací krémy určené přímo pro tuto oblast. Tvář je totiž daleko citlivější.

    Vyberte si ten nejlepší samoopalovací přípravek pro vás na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  opálení, trendy, krása, hydratace, voda
Diskuse ke článku
.