Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Slavné krásky, které podstoupily botox: Kdo se za něj nestydí a kdo toho lituje?

  • Nicole Kidman
    14. března 2021 | 06:00

    Byly doby, kdy debaty o botoxu či jiných výplních znamenaly úplné tabu, dnes se jedná o naprosto běžné úkony estetické medicíny, které vyhledává řada celebrit. Které slavné krásky promluvily o botoxu? Která z nich tento zákrok hájí a která úpravy svého obličeje lituje?

    Říkáte si, jak to jen ty hollywoodské hvězdy dělají, že vypadají při každé příležitosti skvěle a jejich pleť je bez jediné chybičky? Za jejich bezchybným vzhledem většinou stojí tým profesionálních make-up artistů, za jejich dokonalou pletí prý můžou být zase genetika, zdravá strava a pitný režim. Některým dámám to i věříme, jiným ke šťavnaté pleti bez vrásek musely dopomoct estetické zákroky.

  • Cindy Crawford (55)

    Cindy patřila k ikonickým modelkám 90. let, a přestože do starého železa rozhodně stále nepatří, moc dobře ví, že ani nemládne. "Nebudu lhát. Jakmile překročíte určitý věk, tak krémy sice fungují na texturu vaší pokožky, pokud ale chcete obnovit pružnost, musíte sáhnout po vitaminových injekcích, botoxu a kolagenu," prozradila v rozhovoru pro magazín InStyle. "Vedu zdravý život. Piju hodně vody, hlídám si, co jím, a cvičím. Za kvalitu své pleti ale vděčím chirurgovi," přiznala.

  • Gwyneth Paltrow (48)

    Také herečka Gwyneth Paltrow přiznala, že jí estetické zákroky nejsou cizí. "Zkusila jsem snad všechno a klidně bych to podstoupila znovu. Tedy kromě botoxu, kvůli němu jsem vypadala opravdu šíleně," řekla. V roce 2020 však vyzkoušela přípravek Xeomin. Jedná se o léčivý přípravek, který obsahuje léčivou látku botulotoxin typu A uvolňující svaly. "Starám se o svou pleť dobře. Dopřávám jí hydrataci, cvičím, ale občas potřebuje ještě trochu pomoct," uvedla na svém instagramovém profilu.

  • Kim Kardashian (40)

    Co se estetických zákroků týče, Kardashianky se jim rozhodně nebrání. V páté sérii reality show Držte krok s Kardashiankami (vysíláno zhruba před deseti lety) Kim poprvé vyzkoušela botox. Donutila ji k tomu zvědavost a hlavně se chtěla zbavit prvních vrásek. Bohužel její pleť na vpichy nereagovala zrovna dobře a pro Kim to byl spíše děsivý zážitek. "Už to nikdy neudělám. Alespoň ne do doby, kdy mi bude čtyřicet," dodala.

  • Courteney Cox (56)

    Seriálová Monica z legendárního seriálu Přátelé si tolik toužila uchovat mladistvý vzhled, až svou tvář změnila k nepoznání. "Snažila jsem se tak moc, až jsem si spíše uškodila," uvedla v reality show Running Wild with Bear Grylls. Na veřejnosti se začala objevovat s nepřirozeně "vyžehleným" obličejem a její tvář ztratila veškerou mimiku. Časem si uvědomila, jakou chybu udělala, a všechny výplně si nechala odstranit a s vráskami se začala postupně smiřovat. 

  • Cameron Diaz (48)

    Cameron Diaz patří mezi celebrity, které se svými vráskami problém nemají. I ona se však nechala zlákat a botox podstoupila. "Svoje vrásky jsem začala mít ráda hned po tom, co jsem si nechala do obličeje aplikovat botox. Vypadala jsem divně,“ přiznala. Přestože s ním sama nebyla spokojená, rozhodně ho neodsuzuje. "Botox pomáhá lidem cítit se lépe ve své kůži. Pokud se po něm cítíte opravdu dobře, pak to splnilo svůj účel. S tím nemám žádný problém," dodala.

  • Nicole Kidman (53)

    Botox se nevyhnul ani hollywoodské krásce Nicole Kidman. "Vyzkoušela jsem spoustu způsobů, jak si udržet mladistvý vzhled, ale jediné, co opravdu funguje, je zdravá strava a dostatek sportu. Vyzkoušela jsem samozřejmě i botox, ale nebyla jsem příliš spokojená s tím, jak uměle můj obličej vypadal. Už ho dávno nepoužívám a konečně můžu hýbat čelem," uvedla. Přestože se botoxu vyhýbá, řada jiných estetických zákroků je na jejím obličeji i tak poznat.

  • Kaley Cuoco (35)

    Řadu "vylepšováků" podstoupila také herečka Kaley Cuoco. Nechala si zvětšit prsa, upravit nos a podstoupila také vyhlazení vrásek. Ani jednoho zákroku ale nelituje. "Jakkoli miluješ své nitro, chceš snad také vypadat dobře. Nemyslím si, že by se ženy měly vylepšovat například kvůli mužům nebo komukoliv jinému. Pokud se díky zákrokům cítíte sebejistě, pak je to přece skvělé," řekla.

  • Brooke Shields (55)

    Botoxu se nebrání ani herečka Brooke Shields. Je s ním ale více než opatrná. "Nemám ráda své vrásky, proto podstupuji botox. I tak se to ale snažím nepřehánět, přece jenom nechci vypadat jako někdo jiný," prozradila. 

  • Jamie Lee Curtis (62)

    Nahlédnout pod pokličku svých estetických zákroků dovolila také herečka Jamie Lee Curtis. Ta prozradila, že toho vyzkoušela opravdu hodně. "Vyzkoušela jsem snad úplně všechno. Plastickou operaci, liposukci, botox. A víte co? Nic z toho nefungovalo," uvedla.

  • Halle Berry (54)

    Halle Berry byste díky jejímu mladistvému vzhledu rozhodně netipovali čtyřiapadesát let. Za jejím vzhledem bez chybičky stojí pravidelné cvičení, pitný režim a zdravá strava. Zároveň ani nepopírá, že podstoupila několikrát botox. "Myslím si, že jít na botox je svobodná volba každého. Nebudu kázat o tom, zda je to dobré, nebo špatné. Podstupuji ho pravidelně, protože moje práce si to žádá," přiznala v rozhovoru pro časopis InStyle.

  • Pamela Anderson (53)

    Bývala hvězda Pobřežní hlídky Pamela Anderson uvedla, že se díky botoxu cítí mladší a mladší. "Jsem nejspíš poslední člověk pod sluncem, který botox vyzkoušel. Šla jsem do toho, protože jsem měla pocit, že už nevypadám jako já. Nijak to ale nepřeháním, trocha sem a tam je podle mě v pořádku. Tyto věci jsou tady od toho, aby nám pomohly," řekla.

    Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledek ve videu!

    Video se připravuje ...
    Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledk • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.