Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Celulitidu mají i slavné ženy. A tyto se za ni nestydí!

8. března 2021 | 06:00

Výška, velikost ňader, tvar bříška nebo počet strií – každá jsme jiná. Každá jsme navíc krásná a rozhodně není důvod se za své tělesné odlišnosti stydět. Ani v případě, že se na našem těle objevuje pomerančová kůže. Ta se totiž nevyhýbá hubeným ani baculkám, a dokonce ani celebritám, které jsou v našich očích za každé situace naprosto dokonalé. Které slavné dámy mají celulitidu a hrdě ji nosí?

Vyhýbáte se krátkým sukním a šatům, protože by vám náhodou mohly vykouknout dolíčky na stehnech? Jakmile se na našem těle objeví nedokonalosti, za každou cenu je chceme zakrýt a občas nám dělá problém podívat se do zrcadla, jen abychom náhodou nezahlédly další faldík na břiše nebo nové strie. My ženy jsme už zkrátka takové. Uznáváme, že není vždy jednoduché smířit se s tělesnými nedokonalostmi a rády bychom vypadaly jako modelky z módních časopisů, které jsou v našich očích dokonalé. Zdání ale klame! I tyto ženy, které na sobě často nemají ani gram tuku, se často potýkají s pomerančovou kůží nebo striemi. 

Naštěstí žijeme v době, kdy se čím dál tím víc skloňuje pojem body positivity, tedy pozitivní vnímání vlastního těla. Často jdou tak i slavné osobnosti s kůží na trh, ukazují své nedostatky, a tím podporují další ženy, které tak nemusí mít pocit, že jsou v tom samy. "Snad odjakživa bojuju s celulitidou. Ke stehnům se za poslední rok přidala i lýtka, dále pár míst na břiše, dokonce i na rukou. Upřímně – neměla jsem ji na sobě nikdy ráda. A přes veškerou lásku, kterou se k sobě snažím vybudovat, právě ta k celulitidě je pro mě nejtěžší. Zkusila jsem naprosto všechny možné cesty, jak se jí zbavit. Ale i v době, kdy jsem byla v nejlepší fyzické kondici, tak tam prostě vždycky byla a smála se mi přes zrcadlo. Teď spolu válčíme trochu jinak. Přijala jsem ji. Vím, že tam je, a už se na ni tolik nezlobím, je to už tak nějak přirozená věc. A hlavně – kdo z nás ženských s ní nikdy neměl problém?" svěřila se na sociální síti Instagram Anička Slováčková.

A není jediná. Celulitidu nezakrývají ani světové celebrity. "Vždycky jsem měla největší strach ze svých neupravených fotek v plavkách. Jsem už ale tak moc unavená z toho, že se za své tělo stydím. Hádejte co? Tohle je celulitida a jsem to prostě já," uvedla u svého snímku zpěvačka Demi Lovato. K body positivity se přidává také oblíbená plus size modelka Ashley Graham, která se rozhodně nestydí ukázat své nedokonalé tělo. "Pravidelně cvičím, snažím se dobře jíst. Miluji svou kůži a rozhodně se nestydím za pár faldíků nebo celulitidu. A vy byste se stydět taky neměly," vzkázala svým fanouškům.

Tyhle slavné krásky celulitidu mají také a rozhodně jim to nebrání svléct se do plavek, krátkých šatů nebo šortek. Inspirujte se ve fotogalerii!

Vyzkoušeno: Neinvazivní metoda liposukce pomáhá odstranit tuk bez bolesti. Podívejte se!

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno: Neinvazivní metoda liposukcepomáhá odstranit tuk bez bolesti • VIDEO: BPŽ/Jan Simandl

Autor: Aneta Valešová