Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Make-up bez fleků a suchých míst na tváři? Víme, jak na to!

23. února 2021 | 06:00

Máte za to, že je vaše pleť v dobrém stavu, je vyživená, ale po nanesení make-upu zjistíte, že se vám na tváři objevují vysušená místa? Dostaňte pleť znovu do kondice, dopřejte jí správnou péči a naučte se správně pracovat s make-upem. Poradíme vám, jak na to!

Flekatá a šupinatá tvář není nic příjemného. A make-up umí tyto nedostatky ještě více zvýraznit. Pokud není vaše pleť v optimálním stavu, zkuste se s problémem co nejrychleji vypořádat. A jak na to? Základem je pravidelná péče. Začněte s ní hned. Ale nečekejte, že už druhý den bude pleť v perfektní kondici. Pokud budete důsledná, vzhled pleti se rychle změní. Dopřávejte jí:

1. Jemný peeling – drobné mikročástečky pleť zbaví odumřelých buněk a nežádoucích šupinek. Provádějte ho maximálně 1x za 14 dní, pleť bude jemnější a zářivější.

2. Dejte pleti napít, suchou a citlivou pleť zavlažujte a hydratujte hutnějšími výživnými krémy na bázi oleje či emulze vody v oleji. Ideální jsou například krémy s bambuckým máslem, včelím voskem nebo ureou. Na problematickou pleť, kterou trápí akné, použijte hydratační gely, pleťové oleje nebo krémy, které regulují mastnotu a mají regenerační účinky.

3. Povolejte na pomoc séra, pronikají hluboko do pokožky, přinášejí jí živiny a pleť hydratují. Suché pleti prospějí séra hydratační nebo regenerační.

4. Čistěte pleť dvakrát denně. Odlíčení a čištění pleti je základ pro krásnou pleť. Vždy sáhněte po jemném pleťovém mléku, poté pleť dočistěte pleťovou vodou či tonikem.

Jaký zvolit make-up?

Aby i během chladnějšího období pleť vypadala hezky nalíčená a po nanesení nevznikl problém s make-upem, aplikujte na pleť nejdříve podkladovou bázi. Krásně ji sjednotí, poradí si s nerovnostmi pleti a vyhladí suchá místa a šupinky. Po zaschnutí primeru použijte make-up. V chladných měsících se vyhněte krycím make-upům a dejte přednost lehkému a hydratačnímu. Krycí a pudrové make-upy mohou tvořit několik hodin po nanesení na tváři nevzhledné skvrny a mapy. Místo klasického pudru zafixujte pleť jemným transparentním pudrem a na tváře použijte krémovou nebo tekutou tvářenku. Skvělou službu vám prokáže také BB krém.

Nestíháte? Zkuste rychlý a jednoduchý make-up podle vizážistky Lucid!

Nejlepší žehličky na vlasy? V aktuálním čísle Blesk pro ženy zjistíte, které nám vyhovují nejvíce. Číslo najdete na stáních nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

Autor: Lucie Ulmanová