Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šokující proměny slavných! Podívejte se, co předcházelo razantním změnám chrupu

15. září 2023 | 06:00

Září sice v záři reflektorů, ale jejich chrup vždycky zrovna nesvítil. Proto se rozhodli pro změnu. Co mohlo za odstrašující úsměvy slavných? Stáří, genetika, kouření, zdravotní problémy či zanedbaná zubní péče? Ať už to bylo cokoli, my jsme zvyklí vídat krásné úsměvy. Ale přece jen, ne všichni k tomuto uvědomění došli…

A začneme tentokrát u českých celebrit. Jeden z nejděsivějších chrupů má oblíbená a brilantní herečka Daniela Kolářová, kterou bezpochyby znáte jako Alenku z Noci na Karlštejně, Věru Lavičkovou z filmu Na samotě u lesa či jako Elišku z Vratných lahví. Dříve svým úsměvem okouzlovala, nyní je však opak pravdou. Hlavní příčinou budou nejspíše cigarety. Již několik dekád svého života je na nich závislá. Nutno podotknout, že za poslední dobu se její chrup opravdu zlepšil. 

VIDEO: Zázračný vývar: Proč je superpotravinou a pomáhá i ke kráse?

Video se připravuje ...
Zázračný vývar: Proč je superpotravinou a pomáhá i ke kráse? • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Její kolegyně herečka Valérie Zawadská sice svým úsměvem tolik neděsila, ale k dokonalosti měl taktéž daleko. Nejznámější česká dabérka měla na zubech skvrny i přemíru zubního kamene. I tady za to mohly cigarety. Z jejích nejnovějších snímků lze však usuzovat, že svou zubní péči napravila.

Myslíte, že zahraniční hvězdy problém s chrupem nemají? Kdepak! Množství fanynek se podlamují kolena jen při vyslovení jména fotbalového boha – Cristiana Ronalda. Vysportovaná postava, pronikavý pohled i okouzlující zářivý úsměv. Tím však nebyl obdařen od narození. V mládí měl žluté a křivé zuby, mezi nimiž byly velké mezery. To je však již dávnou minulostí!

Doslova rozbíhajícími se zuby a jejich nesouměrností byla před několika lety známá věhlasná rapperka Cardi B, která se navíc nebála zveřejnit jejich podobu na sociální síti Facebook. Nyní má už samozřejmě zoubky jako perličky, a představuje tak typický americký úsměv, který je více než záviděníhodný.

Žlutými zuby ještě nedávno děsili i geniální herec Morgan Freeman nebo herečka Jane Fonda, jež v mládí patřila mezi ty největší sexsymboly. I oni ale všechno napravili a vidíme nyní u nich krásný chrup. Zubní proměnou prošla i půvabná herečka Dakota Johnson. Nechala si opravit svou pověstnou mezírku mezi jedničkami. Nikdy se ale nezavděčíte všem. Podle mnoha fanoušků byla tahle mezera mezi předními zuby pro Dakotu více než typická a její nový úsměv se jim nelíbí.

Také dětská hvězda Matthew Lewis, kterého můžete znát z Harryho Pottera, kde ztvárnil postavu Nevilla Longbottoma, je s novými zuby naprosto k nepoznání. Zmizel nejen nehezký chrup, ale také velké uši, zapracoval na své postavě a najednou je z něj úplně jiný člověk. Nové zuby prospěly také Lindsay Lohan, Demi Moore nebo Gwen Stefani. Na další proměny se podívejte ve fotogalerii.

Autor: profimedia.cz

Autor: Žaneta Podlahová, Aneta Valešová