Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Brow filler: Metoda, která vykouzlí dokonalé obočí. Zvládnete to i doma!

...
2. března 2021 | 06:00

Dokonale upravené obočí by mělo být samozřejmostí. Naštěstí jsou už dávno pryč doby, kdy frčela jen tenká čárka. Dnes letí hlavně husté a výrazné obočí, se kterým se dá pracovat. Jednou z možností úprav je laminace obočí, často označovaná také jako brow filler nebo brow lifting. V čem tato metoda spočívá?

Obočí žen se dělí na dvě skupiny – jedna má obočí husté a výrazné, občas těžko zkrotitelné, druhá řídké a jemné, se kterým se nedá nic moc dělat. Existuje však způsob úpravy, který v obou případech vykouzlí dokonalé obočí. A tím je laminace obočí. Husté neposedné obočí narovná a učeše do požadovaného tvaru, slabšímu obočí zase dodá výraznější barvu a větší objem i hustotu.

Co je to laminace obočí?

Úkolem laminace je zkrotit i ty neposednější chloupky a upravit je do vzhledného tvaru. Pomocí kartáčku se obočí vyčeše nahoru a následně se použitím speciálních přípravků zafixuje. Výsledek vydrží několik týdnů, a tak každé ráno nemusíte řešit rozlítané obočí, které si dělá, co chce. Součástí procedury je také barvení. 

Díky laminaci máte během chvilky dokonale upravené obočí. Nehrozí žádné podráždění ani nežádoucí zarudnutí pokožky. Celá procedura je bezbolestná, takže i když vás může zpočátku název trochu děsit, nejedná se o žádný invazivní zákrok. Ve výsledku je to vlastně taková trvalá pro obočí, která vydrží zhruba čtyři až šest týdnů. Díky laminaci tak bude vaše obočí bezchybné a dokonale upravené, ale navíc bude působit přirozeně. A to je přesně to, po čem touží každá žena, protože krásné obočí dokáže s celkovou vizáží udělat opravdové divy a další výrazné líčení už často není ani potřeba.

Jak si doma udělat dokonalé obočí?

Aktuální situace je stále nejistá a my nevíme, kdy se otevřou naše oblíbené kosmetické salony. Ještě to ale neznamená, že nemůžeme mít dokonalé obočí. Laminace si totiž můžete vykouzlit i v pohodlí domova. Postačí vám malý kartáček, kterým si pročesáváte třeba umělé řasy, speciální vosk na obočí nebo klidně obyčejné mýdlo. Obočí vyčešte nahoru a pomocí zmíněných produktů zafixujte. Pozor si jen dejte u mýdla, abyste ho nenanesla na obočí příliš mnoho. Mohlo by se stát, že se vám pak na obočí vytvoří nehezké žmolky. 

Vyzkoušely jsme set na úpravu obočí. Jak dopadl? Podívejte se na video!

Video se připravuje ...
Vyzkoušely jsme set na úpravu obočí. Jak dopadl? • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Aneta Valešová