Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

10 nejkrásnějších žen podle řeckého ideálu krásy: Která ze slavných dam je na prvním místě?

  • ...
    6. února 2021 | 06:00

    Jsou slavné a talentované, a dle metody takzvaného zlatého řezu ještě navíc patří mezi nejkrásnější ženy na světě. Zajímá vás, které slavné dámy se v žebříčku umístily? Čtěte dál!

    Ještě jste o měřítku zlatého řezu neslyšeli? Jedná se o matematické vyjádření ideálních proporcí v obličeji, které používali sochaři a malíři už v antickém Řecku. Na základě těchto výpočtů vznikl žebříček deseti nejkrásnějších slavných krásek, které se těmto ideálům přiblížily nejvíce.

  • 10. místo: Cara Delevingne (28)

    Na desátém místě se umístila anglická modelka a herečka Cara Delevingne, která je pro svou netypickou krásu v modelingu velice úspěšná. Podle zlatého řezu splnila podmínky na 89,99 %. Je pověstná svým obočím, které spolu s jejími rty dosáhlo největšího skóre. Body jí naopak ubralo její neobvykle velké čelo.

  • 9. místo: Katy Perry (36)

    Na devátém místě skončila čerstvá maminka Katy Perry, která byla často považována za vlasového chameleona. Vystřídala totiž všechny možné odstíny i střihy účesů, už nějakou dobu je však spokojenou blondýnkou. Její největší předností je dle výpočtů nos, body jí naopak ubrala brada.

    Video se připravuje ...
    Jak se změnil ideál mužské krásy za posledních 100 let? • VIDEO: youtube.com

  • 8. místo: Natalie Portman (39)

    V žebříčku se umístila také americká herečka s izraelskými kořeny Natalie Portman. Herečka nepatří zrovna mezi prvoplánové krásky a několikrát se setkala s tím, že jí fotografové retušovali znaménka, která má na tváři, protože je považovali za nedokonalost. Přesto se díky svému vzhledu umístila na osmém místě. Dle výpočtů má Natalie perfektně umístěné oči, proti ní však hrálo její obočí.

  • 7. místo: Scarlett Johansson (36)

    Není žádným překvapením, že se v žebříčku umístila také tato blonďatá kráska. Scarlett Johansson byla již dvakrát zvolena nejvíc sexy ženou světa a řadí se mezi nejkrásnější herečky Hollywoodu. Její největší předností jsou dle výpočtů oči, body jí naopak ubraly tvar obličeje a příliš tenké obočí.

  • 6. místo: Kate Moss (47)

    S 91,05 % se na šestém místě umístila legendární modelka Kate Moss. Přestože má ty nejlepší roky slávy už za sebou, stále patří mezi ty nejúspěšnější modelky všech dob. Dle výpočtů jsou její obočí a umístění očí dokonalé, celkové hodnocení jí ale kazí brada.

  • 5. místo: Taylor Swift (31)

    Další známou kráskou, která se v žebříčku umístila, je mladičká zpěvačka Taylor Swift. Vedle toho, že patří mezi nejkrásnější ženy planety, zároveň je jednou z nejvíce vydělávajících zpěvaček. Pátou příčku s hodnocením 91,64 % získala hlavně díky své bradě a rtům, body dolů šly za obočí.

  • 4. místo: Ariana Grande (27)

    Čtvrtou pozici obsadila mladičká zpěvačka Ariana Grande, která získala celkové hodnocení 91,81 %. Plusové body získala za čelo a bradu, známka dolů šla za obočí a průměrnou mezeru mezi rty a nosem. 

  • 3. místo: Amber Heard (34)

    Bronzovou medaili za krásu získala bývalá manželka Johnnyho Deppa herečka Amber Heard. Podle odborníků znázorňuje nestárnoucí krásu a dle zlatého řezu je téměř dokonalá. 

  • 2. místo: Beyoncé

    Na druhém místě, jen krůček od vítězství, skončila zpěvačka Beyoncé. Dle zlatého řezu je její tvář dokonalá na 92,44 %. Nejvíce bodů získala za svůj tvar obličeje, nižší hodnocení dostala pak za obočí a bradu.

  • 1. místo: Bella Hadid (24)

    Nejkrásnější ženou světa dle zlatého řezu se stala mladičká modelka Bella Hadid. Dle odborníků se nejblíže podobá dávným řeckým ideálům krásy. Je ale pravda, že podstoupila již několik plastických a estetických úprav obličeje, a tak se nejedná o úplně přirozenou krásu. 

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.