Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nová sezona Ulice: Žofčino sebepoškozování, Vítkův bankrot a Martina rozvracečka vztahů

6. ledna 2023 | 06:00

Dnes naposledy nahlédneme do budoucnosti některých hrdinů seriálu Ulice, který bude opět plný dramat a dojemných okamžiků. Ale nebojte se, i nadále vám budeme přinášet pravidelný týdenní přehled! U Klímů to bude vypadat nejdříve dokonale, než přijde velká pohroma, která všechny postaví do velmi tíživé situace. Také Žofka tuhle sezonu bude mít velmi dramatickou dějovou linku, která bude zrcadlit křehkou psychiku dospívajících puberťáků. U Nyklů se několik vztahů otřese v základech kvůli nové postavě krásné, ale nebezpečné Martiny.

Klímovi

Vítek Klíma (Filip Čapka) a Miloš Knobloch (Jiří Štrébl) se mají co ohánět, aby jim jejich stavební firma prosperovala, plnili termíny a měli i dostatečné množství zakázek. Zpočátku to vypadá, že vše zůstane i nadále zalité sluncem. Pánové si dokonce nadělí prémie, aby mohli odjet s rodinami na dovolené. Miloš slíbí manželce Evě (Vanda Hybnerová) vysněný Karibik a skutečné líbánky, Vítek se chystá s blízkými, tedy ženou Ivou (Hana Baroňová) a dětmi Michalem (Karel Klement) a Anežkou (Karolína Lipowská), na hory. Tyto plány však začnou brát za své kvůli insolventnímu klientovi, jenž je vypeče těsně před zahájením rozsáhlé rekonstrukce zámečku. Aby toho nebylo málo, pánové šli právě kvůli tomuto klientovi do finančního rizika. Sečteno a podtrženo, Vítek a Miloš si budou muset rozmyslet, co je pro ně důležitější – záchrana firmy a důvěra parťáka, nebo spokojené manželky, jež k nim začaly konečně vzhlížet? A jak do tohoto dění vstoupí Vítkova bývalá kolegyně z banky Dita Tálská (Vendula Fialová), pro niž má Miloš slabost?

Podívejte se na to, co nás čeká v Ulici:

Video se připravuje ...
Co čeká hrdiny seriálu Ulice v nové sezóně? Bude to jízda! • VIDEO: tv Nova

Klímovi ale nebudou řešit jen Vítkovo a Milošovo společné podnikání. Hned na začátku roku se jejich byt stane azylem pro Žofku Duškovou (Kateřina Ujfaluši), Anežčinu kamarádku, do níž je už pár měsíců zakoukaný Michal. Žofka ho nyní doučuje češtinu, což je částečně i její únikový manévr z domácího dusna, doma totiž pro ni začíná být nedýchatelno. Její otec Robert (Tomáš Petřík) se rozhodl od rodiny odejít, protože už nedokázal snášet neustálé tlaky z manželčiny strany. Bohunka Dušková (Marcela Rojíčková) se totiž snaží, aby u nich doma bylo všechno perfektní a rodina šlapala jako dobře promazaný švýcarský hodinový strojek. Jenže Žofka i její táta touží po větší pohodě, nechtějí fungovat jen jako předem naprogramovaní roboti. A právě v tom je ta potíž. Žofčina máma navíc viní ze všech dceřiných nezdarů ve škole manželův benevolentní přístup. Jejich setkání se tak v poslední době vždy zvrtnou do emotivních scén, ke kterým dochází i v Žofčině přítomnosti.

Později se ti dva chytnou také před Klímovými, kteří jsou tím pádem zataženi do jejich rodinných a rozvodových tahanic. Přestože se Michal i jeho rodiče snaží být oporou hlavně Žofce, ta dění doma odnese nejvíc. Aby alespoň trochu uvolnila vnitřní napětí, bolestivě se pořeže. Tím se ocitne jen krůček od dalšího pekla, od opakovaného sebepoškozování… Kam až to u Duškových zajde? A jak to odskáče Žofka?

Do rodiny už tak trochu patří i osamělý Petr Kaštan (Antonín Procházka), kterého si na konci roku Klímovi adoptovali jako svého dědu. Právě ten se stane Michalovým největším parťákem i spiklencem…

Nyklovi

Lumír Nykl (Václav Svoboda) a Kateřina Dubovská (Martina Randová) jsou do sebe zamilovaní až po uši. Do nového roku vstupují s nadějí, že jejich vztah už bude jen vzkvétat, přestože Lumírova matka Vilma Nyklová (Jaroslava Obermaierová) se s tím doposud tak úplně nesmířila. Kateřina si i ji pomalu získává, ovšem v nadcházejících týdnech ji zaměstná mnohem víc její dospělá dcera Martina Dubovská (Natálie Holíková). I když za ní byla na konci roku v Itálii a dohodly se, že na oplátku přijede na Velikonoce Martina do Prahy, vše se změní ve chvíli, kdy se Martina hned na začátku roku objeví v Ulici.

Způsobí tam docela rozruch, protože díky jejímu charismatu, temperamentu a šarmu ji každý okamžitě zaregistruje a začne se o ni zajímat. Do oka padne i zadaným tátům Máriu Doubkovi (Jiří Kniha) a Pavlu Pelcovi (Jan Řezníček), ze kterých se stanou na pár dní slamění vdovci, neboť jejich partnerky Ája Holoubková (Barbora Mudrová) a Vendula Pelcová (Anežka Rusevová) se vypraví spolu s dcerami Sophií Isabellou a Eliškou na ozdravný pobyt. Když se holky vrátí domů, čeká je hned několik překvapení najednou.

Špatně to ponese zejména Vendula, jež svým ženským instinktem vycítí, že má v Martině docela velkou konkurenci, nejen co se Pavla týče. A tak se rozhodne o svého muže zabojovat trochu netradičním způsobem, v němž sehraje hlavní roli starosta Jirka Hložánek (Ondřej Havel), aniž by o tom on sám věděl. Už z toho je zřejmé, že Martina nepřijede za mámou jen tak. Kateřina bude hned tušit, že se něco děje, jenže Martina kolem toho bude chvíli mlžit. Když mámě konečně přizná celou pravdu, ruku v ruce s tím půjde i rozhodnutí skončit jednu životní etapu a začít novou – blíže mámě, tátovi i přátelům z dob studií… Jaký rozruch Martina způsobí v Ulici i ve vztazích Nyklových? Kdo si Martinu překvapivě docela oblíbí? A k jakým změnám dojde právě díky ní?

K závažnému rozhodnutí dospěje také Ingrid Ševčenko (Jana Sováková), která nechce stát Lumírovi a Kateřině v cestě. Je jí jasné, že u Lumíra doma začíná být tak trochu navíc, byť to je i její domov – Lumír by měl bydlet spíš s Kateřinou než s ní. Začne se proto pomalu a nenápadně stahovat z jejich života a protahovat období, kdy bude mimo Lumírův domov. Přestože se bude snažit, aby Lumírův syn Lexík Nykl (Filip Hornyak) tuto změnu pocítil co nejméně a oblíbil si Kateřinu, bez problémů se to neobejde… Co Lumíra docela zaskočí? S čím opravdu nepočítal?