Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nová sezona Ulice – Magda a Gábina: Zamotá jim stará láska opět hlavu? Ustojí to?

  • 3. ledna 2023 | 05:00

    V nové sezoně se můžete těšit na hotovou horskou dráhu vztahů. Dneska se podíváme na to, co čeká v nové sezoně Gábinu a Magdu. Obě jsme totiž loni opustili v jiném rozpoložení. 

    Přestože se zdá, že u Magdy je všechno zalité sluncem, realita zřejmě není tak růžová, a když se do Magdina života vrátí bývalá láska, možná se nedostatky ve vztahu s Prokopem ještě prohloubí. Gábině do života také intenzivněji vstoupí bývalá láska, se kterou má ještě ke všemu závazky až dodnes. 

    VIDEO: Veronika Čermák Macková: Z Ulice si odskočila prozkoumávat divokou Afriku...

    Video se připravuje ...
    Veronika Čermák Macková: Z Ulice si odskočila prozkoumávat divokou Afriku • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

    Magda

    Magda Procházková (Veronika Čermák Macková) a Prokop Junek (Ondřej Studénka) spolu chodí už několik měsíců. Na první pohled se zdá, že jim to ve vztahu perfektně klape a jsou spolu šťastní, i když občas mají docela vášnivé výměny názorů, a ještě vášnivější následná usmiřování, což jejich vztah jen koření. Milují se, jsou spolu, když spolu chtějí být, současně si ale žijí i své životy. Pracovně zaneprázdněný Prokop si to ani jinak nedovede představit. Nikdy neměl dlouhotrvající vztah, s Magdou to je pro něj vlastně premiéra. Magda by však byla ráda, kdyby spolu byli mnohem víc než doposud, kdyby se sestěhovali...

    Dříve jí společné bydlení s partnerem nahánělo hrůzu, jenže díky bývalému příteli Mirku Soukalovi (Daniel Bambas) zjistila, o čem to je, že ji vlastně baví společná všednodennost, běžné domluvy, sdílení každodenních zážitků, to, že už prostě doma není sama. Prokopovi navrhla společné bydlení již na podzim, v době, kdy toho měl až nad hlavu ve škole kvůli dvěma velkým kauzám. Tehdy ze sestěhování sešlo, nyní se ale posun v jejich vztahu dostane znovu na pořad dne. Velkou roli v tom sehraje Magdin expartner Mirek, jenž se hned na začátku roku nečekaně objeví ve škole.

    Magdě a Prokopovi se tak opět vrátí do života, Prokop se s ním zase začne chtě nechtě poměřovat. Moc mu nepřidá ani to, že se od Nového roku stane nanovo jen zástupcem ředitelky Ireny Landové (Kateřina Holánová). Poté, co na podzim místo Ireny školu vedl, už chce mnohem víc, chce jít kariérně dál. To mu však Irenino šéfování tak úplně neumožňuje.

    Na rozdíl od Prokopa se začne dařit Magdě. O dlouhodobou spolupráci ji požádá starosta Jirka Hložánek (Ondřej Havel), také se na ni obrátí s prosbou o pomoc  Kalinovi (Pavel Nový) studenti. Prokop si navíc začne všímat, jak Magda prožívá s Irenou její těhotenství. A zákonitě to v něm bude hlodat. Celkem rychle dospěje k závěru, že Magda touží nejen po společném bydlení a hnízdění, jak to okomentuje jejich kolega a kamarád Ota Puklický (Filip Rajmont), ale také po svatbě a rodině, což by Magdě přál i přítel její zesnulé mámy Tomáš Jordán (Petr Vacek)… Je tomu opravdu tak, nebo si Prokop i ostatní pouze špatně vyloží některé signály? Co Prokop nyní od vztahu s Magdou očekává? A co Magda? Jakými katalyzátory dění v jejich životech se stanou Mirek a Irena?

    Gábina

    Gábina Pumrová (Aneta Krejčíková) a Šimon Urban (Jakub Krause) mají za sebou hodně náročný rok. S pomocí blízkých zvládli jak Gábininu rakovinu, tak i Šimonův návrat do normálního života po zkratu způsobeném dlouhotrvající šikanou od starších spolužáků. To nejvíce odnesl Gábinin partner Jirka Herman (Jan Holík), jenž je od té doby postaven mimo službu a čeká, až GIBS uzavře vyšetřování. Čím déle to trvá, tím to je pro Jirku těžší, protože svou prací odjakživa žil. Teď hrozí, že o ni nadobro přijde.

    Přestože všichni doufají, že se Jirka do zaměstnání brzy vrátí, on o tom začíná pochybovat. Nestačí, že kolem něj a Gábininy rodiny od konce roku šmejdí snaživý novinář Dalibor Tomášek (Petr Uhlík), pro něhož je Hermanův případ sólokaprem a vstupenkou do velké žurnalistiky, ale Jirkovi se k tomu všemu ještě vymstí dobrý skutek, který udělá pro Šimona. Tím se mu vyhlídky na návrat do práce ještě zmenší. Přestože se snaží nedávat před Gábinou a Šimonem najevo, jak ho to mele, a zaneprázdněné Gábině pomáhat v salonu i domácnosti, dlouhodobý stres si u něj vyžádá svou daň. A tak se u nich doma role obrátí. Nyní to bude Gábina, kdo bude držet partnera nad vodou… Jak to Jirka přijme? Čemu všemu bude muset čelit?

    Šimon by rád udělal tlustou čáru za tím, co se na podzim stalo. Vůči Jirkovi má ale černé svědomí, proto se v jeho společnosti už necítí tak dobře jako dřív. K tomu mu začne čím dál víc vadit dozor, který nyní doma má kvůli Jirkovu nucenému pracovnímu volnu. S Michalem Klímou (Karel Klement) by totiž rád vyhrál na turnaji v onlinovkách, což znamená více trénovat. Šimon kvůli tomu začne být docela na štíru s prospěchem ve škole. Navrch se zakouká do spolužačky Valerie Matouškové (Jindřiška Koryntová). S ní by rád chodil i za cenu zazdění školy a máminých zákazů. Není proto divu, že do synovy výchovy začne znovu zasahovat Hynek Urban (Roman Vojtek), který bude přesvědčen, že Gábina je na Šimona v pubertě prostě krátká… Co bude pro Gábinu obrovskou ranou pod pás?

    O nový začátek se pokusí Radek Mastný (Pavel Novotný), který si stále odpykává trest v domácím vězení. Z jeho partnerky a bývalé manželky Mileny Pumrové (Alena Štréblová) se vyklubala pěkně ostrá bachařka, takže Mastný bude unikat z jejího dosahu, jak to jen půjde, třeba i prostřednictvím brigády v dceřině salonu, kde i nadále pracují Jitka Farská (Ilona Svobodová), Veronika Maléřová (Hana Holišová), jež se co nevidět do salonu opět vrátí po delším volnu, a Iva Klímová (Hana Baroňová). Mastného začne více zajímat i jeho budoucnost po odpykání trestu. Souhrou náhod ho na nápad, co by mohl dělat, přivede bývalý spoluvězeň, který po propuštění z basy nemůže sehnat práci. Přesně to by totiž mohl být zlatý důl pro podnikavce Radka Mastného… V čem se Mastný najde a jaké to bude mít háčky?

Diskuse ke článku
.