Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Filip Čapka z Ulice propadl nové vášni! Neuteče zase od herectví?

Video se připravuje ...
12. listopadu 2022 | 06:00

Představitele Vítka Klímy z Ulice jsem potkala na křtu knihy Haliny Pawlowské a prozradil mi, že sám začal psát knihu o svém dědečkovi, ale ještě ji nebyl schopen dokončit. Také se přiznal k tomu, že moc nemusí kostýmy, a to ani jako součást své herecké profese.

Jak je to tedy s tou knihou o dědečkově životě, kterou má rozepsanou? „Já jsem se do toho nedávno pustil, jsou to takové vzpomínky na mého dědečka a musím říct: klobouk dolů před každým, kdo je schopen sepsat nějaký text. Je to zábavné, ale když už potom toho máte třeba dvacet třicet stran, najednou nevíte vůbec, kde jste, jak jste začali, co už tam je, co tam není, takže na to člověk asi musí mít buňky. Ale nevylučuji, že se k tomu vrátím, že to dopíšu,“ přiznal Filip a prozradil, že jediným, komu věří a koho nechá přečíst své dílo jako prvního, je jeho manželka.

Mě samozřejmě zajímalo, co bylo na jeho dědečkovi tak zajímavé, že to stojí za napsání knihy. „Byl to chlap s obrovským srdcem, vzdělaný a neskutečně inspirující. Dodnes po něm zůstaly různé zlepšováky, který vymýšlel a které byly i realizované ve strojírenství a průmyslu. Byl to pán, který mě učil o hvězdách, o fyzice, o chemii, o lese, o všem, a bohužel musel odejít dřív. Je to velká škoda, ale komunisté ho zašlapali a on to nezvládl, protože to byl tak tvůrčí člověk, že v momentě, kdy byl upozaděn a odsunut k vysoké peci, tak ho to zlomilo.“

Filip také nemá k velkým strojům daleko. Dokonce byl okamžik v jeho životě, kdy upozadil herectví a přesedlal na jinou profesi. „Já jsem se dál živil původní profesí, tedy herectvím, ale už mě to tak nebavilo, tak jsem přešel na stavbu zahrad a na stroje, na bagr, na kamion. A taky z toho byly kačky, to ne, že ne, ale hlavně jsem se absolutně potkal sám se sebou, vyléčil se a teď jsem úplně v klidu.“

Filip Čapka mi ale také přiznal, že má jednu novou vášeň, které teď totálně propadl, věnuje jí veškerý svůj volný čas. Pro všechny fanoušky Vítka v Ulici doufejme, že ho tato vášeň neodvede od herectví.

Chcete vědět, čemu herec propadl? Podívejte se na úvodní video!

Video se připravuje ...