Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nová sezona Ulice – Vanda závislá na hazardu, Vojtův strach z návratu do děcáku a Frantova volba

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
5. ledna 2023 | 05:00

Blanka by moc ráda byla konečně šťastná a vypadá to, že by i mohla, ale najednou se začnou dít věci v okolí, které její štěstí s Evženem zakalí. Mára s Karlou se snaží lepit vše, co se rozbilo na kousky, ale napětí je v rodině cítit a malý Vojta má strach, že když se ti dva rozejdou, půjde zpět do dětského domova. František se zase točí v začarovaném kruhu lží mezi dvěma ženami a bude muset s pravdou ven. Dneska se tedy budeme věnovat dění kolem Blanky, Marečků, Františka a jejich okolí. Co je v nové sezoně čeká?

Blanka

Blanka Voláková (Linda Rybová) by konečně mohla být šťastná. Je s Evženem Šmýdem (Martin Finger), kterého miluje, je smířena se vztahem syna Adama (Vojtěch Machuta) a Jarky Podolské (Natalie Golovchenko), její sestřičky z ordinace, i je pyšná na dceru Kristýnu (Sára Korbelová), která se dala dohromady po rozchodu s Denisem Kroupou (Libor Matouš), studuje na vysoké škole a stále na sobě pracuje. Blančině mámě Marii Vránové (Jitka Smutná) to navíc klape ve vztahu s partnerkou Jolanou Berkovou (Miluše Šplechtová), Vlastimil (Rudolf Hrušínský) a Amálie (Dana Syslová) Peškovi si užívají své pohody, takže co víc si přát? Tato idylka však dlouho nevydrží.

Nejprve to bouchne u Kristýny, která rodičům oznámí, že se školou sekla, protože v ní pro sebe momentálně nevidí žádný smysl. Raději se chce cele soustředit na hledání sebe sama. Záhy nato ji nečekaně přepadnou panické ataky, s nimiž si zpočátku ona ani její blízcí nebudou vědět rady. Cestu k vyléčení se Kristýna pokusí najít s pomocí koučky Julie Papežové (Jitka Schneiderová), která si ji naprosto získá. Se zbytkem rodiny už to ale tak jednoznačné nebude. Některé členy rodiny svým přístupem osloví, jiní ale budou ve střehu… Jak se změní Kristýnin život na základě terapií s Julií? A jaké vztahy bude mít Julie s Kristýninými blízkými?

Jolanina dcera Vanda Veselá (Kristýna Hrušínská) vstoupí do nového roku s velkým zklamáním. Přestože našla v Luďkových věcech zásnubní prstýnek, žádosti o ruku se o svátcích nedočkala. A tak se rozhodne Luďka Voláka (Vasil Fridrich), Blančina bývalého manžela, trochu popostrčit, aby se konečně vyjádřil. Pro něj to bude docela ošemetná situace, již Vanda hned nerozklíčuje. Svitne jí až časem, když se potká s Blankou. Ta ji přivede souhrou náhod na myšlenku, jež pro ni bude doslova ledovou sprchou. Štěstí Vandu nadobro opustí, když začne hrát v kasinu, aby si přilepšila. Po první větší výhře totiž nabude dojmu, že právě ona je tou vyvolenou, která tam rozbije bank. Bohužel se stane pravý opak a Vanda si znovu slušně zavaří… Jak to bude řešit? A co všechno způsobí její tajnosti?

Adam se snaží skloubit školu se svou láskou. Již brzy se však dostane do bodu, kdy bude muset jednoznačně volit, zda škola, nebo Jarka. Táta mu totiž zajistí několikaměsíční studijní pobyt v Americe. O tom sní snad každý student, u Adama se to ale stane kamenem úrazu. Nedokáže si představit, že by byl tak dlouho bez Jarky… Jak Adam toto své dilema nakonec vyřeší? Kdo udělá to nejzásadnější rozhodnutí a jaké bude?

Marečkovi

Karlino (Markéta Stehlíková) přiznání milostného románku s Jakubem Štěpánkem (Jan Mansfeld) bylo pro Máru (Kryštof Rímský) obrovská rána. Dlouho se zdálo, že se s tím nevyrovná, jejich manželství se od té chvíle otřásalo v základech. Těsně před Vánoci se to mezi nimi naštěstí zlomilo. Zrcadlo jim nastavil nejen starší syn Vojta (Felix Šrámek) svým přáním v dopise pro Ježíška, ale také nejbližší přátelé Dominika Tycová (Barbora Vyskočilová) a Tony Benda (Ondřej Volejník). U Karly a Máry se tak v novém roce konečně zableskne na lepší časy. Ti dva se stále milují, touží po sobě, záleží jim na tom druhém i na rodině. To je skvělá výchozí pozice k novému začátku.

Zpočátku se to u nich bude odvíjet opravdu hodně slibně. Bohužel jen do chvíle, kdy se Karla rozhodne přijmout návrh svého nadřízeného a vrátit se na plný úvazek do práce na oddělení vražd. Mára ji v tom nepodpoří, neboť by byl kvůli synům rád, kdyby doma zatím zůstalo vše při starém. Skloubit jeho a Karlino časově náročné zaměstnání s péčí o syny Vojtu a Kustíka i domácnost je totiž občas docela velký oříšek, byť mají v záloze i Márovy rodiče Věrku (Milena Steinmasslová) a Luboše (Rostislav Novák st.) nebo Karlina bráchu Bruna Taubra (Jaroslav Blažek). Mára si navíc postupem času uvědomí ještě jednu pro jeho manželství s Karlou velmi podstatnou věc – své ženě už prostě nevěří. Žárlí na ni, rád by ji měl pod kontrolou a věděl o všem, co a s kým dělá.

Začne Karlu tak trochu kontrolovat a nenápadně si ji hlídat, z čehož se nakonec vyklube další velká zkouška jejich vztahu. Aby ji zvládli, vyhledají pomoc někoho třetího, nezúčastněného, jenž s nimi začne odhalovat nejrůznější zákoutí jejich vztahu i duše. Tak se znovu dostanou i k Jakubovi a Karlině nevěře, která mezi nimi stále visí. Mára se kvůli ní pořád užírá, chce znát podrobnosti, kvůli čemuž vyplují na povrch další tajemství. Dění doma citlivě vnímá zejména starší syn Vojta, kterého jeho kamarád Milošek Knobloch (Lukáš Masár ml.) vyděsí zprávou, že by mohl skončit v děcáku podobně jako jejich spolužák, jemuž se rozvedli rodiče… Co bude nejhorší pro Karlu a co pro Máru? Co udělá s jejich vztahem vyříkávání si věcí kolem Jakuba?

Věrka a Luboš si myslí, že mladým se už podařilo krizi zažehnat. Oni sami mají momentálně starostí nad hlavu kvůli rostoucím nákladům na život. Úměrně s nimi se jim totiž nezvyšují jejich penze, a tak se dostanou do finanční tísně. Před rodinou to budou tajit, protože mají svou hrdost a nechtějí být mladým na obtíž. Důsledek toho je, že budou muset šetřit, kde se dá… Jak se to podepíše na jejich životech?

František

František Hrubý (Matyáš Valenta) se ocitl v dost prekérní situaci. Na podzim ulítl se svou expartnerkou Skyler van Ruyter (Michelle Hansen), s níž má syna Chrise (Michael Lorenc). Skyler se do něj znovu zamilovala a ráda by ho získala nazpět, přestože o něm ví, že chodí už téměř dva roky s Bárou Klímovou (Eliška Bašusová). Ta nemá nejmenší tušení, co se mezi Františkem a Skyler odehrálo. Františkovi v tomto směru naprosto důvěřuje, Skyleřino podivné chování přičítá její nevyzpytatelnosti a pověsti neřízené střely. František tak začíná tančit na minovém poli, neboť se nedá úplně zajistit, aby se Skyler a Bára nesetkaly. To pro něj znamená muka a neustálé obavy, že Skyler Báře poví, co se stalo.

O jejich úletu už ví Anča Lišková (Ljuba Krbová), brzy se o něm dozví i Bruno Taubr (Jaroslav Blažek). Pro Františka začne být celá situace docela neúnosná, a tak se rozhodne si to se Skyler jednou provždy vyříkat. Její provokování a hlavně vzájemná chemie ale způsobí, že se stane pravý opak. Františka to ke Skyler znovu přitáhne, dokonce natolik, že pak bude mít vůči Báře už hodně černé svědomí. Skyler na něj navíc začne tlačit v domnění, že si vybral ji, a tudíž by to měl co nejdříve s Bárou vyřešit. Jenže František Báru miluje a chce být s ní – nebo si to alespoň stále myslí.

Báře samozřejmě neunikne, že se Skyler chová ještě podivněji než obvykle, a naváží se nejen do ní, ale také do Františka. Ten se tak ocitne v kleštích s vědomím, že se bude muset postavit ke všemu čelem a své velké dilema konečně rozetnout. Bára občas probere dění kolem Skyler s Brunem, jenž se stane její vrbou a svým způsobem i andělem strážným, aniž by zklamal důvěru Františka, který se mu také svěřuje. Vše vygraduje na oslavě narozenin Skyleřiny mámy Justine van Ruyter (Amy Huck), kdy to už začne být neudržitelné… Pro koho se František nakonec rozhodne a jakou paseku to nadělá v jeho životě i vzájemných vztazích?

Františkův vztahový trojúhelník dostává do ošemetné situace i Aničku Liškovou. Ta zná Skyler již dlouho, je to matka jejího vnuka, oblíbila si ji, drží nad ní ochrannou ruku i přes její chování v minulosti. Ráda má i hodnou a milou Báru, s níž ji však nepojí tak intenzivní vztah jako právě se Skyler. Sice se zařekne, že nechá Františka, aby si to vyřešil sám, ovšem tak jednoduché to pro ni nebude, zvláště když se o Františkův vztahový trojúhelník začne živě zajímat i Eva Knoblochová (Vanda Hybnerová)… Co bude pro Anču nejtěžší a jak zareaguje na Františkovu volbu? A jak ji přijmou ostatní?