Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tento týden v Ulici: Karla přistižena, Bedřichovo dítě a Blanka na nože s Vandou

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
4. dubna 2022 | 14:19

Lži a intriky se nevyplácí a to, před čím utíkáme, nás vždycky dohoní. Tohle všechno si tento týden uvědomí i obyvatelé Ulice. Karlino podvádění už je zcela neúnosné a jasně muselo prasknout. Kdo na to přijde a co praskne na Lumíra?

Prokop se kvůli Magdě ocitl v nezáviděníhodné situaci. Ota mu nemůže přijít na jméno, protože jeho boj o zasnoubenou Magdu považuje za obrovský podraz nejen na Mirka, ale i na samotnou Magdu. Nestačí, že v kabinetu řinčí při jejich hádce okenní tabulky. Ještě větší peklo Prokop zažije o pár hodin později, když se náhodou potká s Mirkem v hospodě.

Karla v tom už pěkně lítá, i když se snaží ze všech sil svým citům vůči Jakubovi nepodléhat. Jenže ten je do ní zamilovaný až po uši a také moc dobře ví, co na ni zabírá, takže jí to rozhodně neulehčuje. Doma se Karla cítí čím dál více provinile, ovšem teprve nyní jí začnou opravdová muka. S Jakubem ji totiž náhodou přistihne někdo z jejích blízkých.

Bedřich by mohl vyprávět, jak ho téměř vždy dohnalo to, čeho se obával nebo čemu se snažil vyhnout. Nyní to je založení rodiny s Alicí, která začala toužit po miminku, i když při seznámení ujistila Bedřicha, že děti nechce. Jenže rok se sešel s rokem a Alici začaly tikat biologické hodiny. Poprvé v životě má totiž pocit, že konečně našla toho pravého. Bedřich se však na dalšího potomka už necítí, a to nejen kvůli svému věku. Teď se oba dostanou do situace, kdy do jejich životů zasáhne náhoda, či dokonce samotný osud, když se u nich dítě začne skloňovat ve všech pádech.

Není rande jako rande. Lumír o tom ví v poslední době své. Doma všem tvrdí, jak se báječně vyvíjí jeho vztah s novou známostí. Ve skutečnosti to je jen zástěrka, aby nemusel přiznat pravdu, která by se zejména Nyklové ani trochu nelíbila, a aby se necítil jako ten největší lúzr před Ingrid. Teď se však zdá, že se i na něj konečně usmálo štěstí. Vyrazí totiž na rande se slečnou, která vypadá jako modelka, je naprosto dokonalá i v pohodě. Okamžitě si padnou do noty, ovšem jen do chvíle, kdy se Lumír dočká nepříjemného prozření. A aby toho nebylo málo, hned následujícího dne se provalí i jeho krytí před rodinou.

Rodinu si prý člověk nevybírá. Své blízké se snaží brát takové, jací jsou, nebo s nimi prostě přeruší kontakt a jde si svou cestou. Takhle radikální řešení Blanka zatím v případě Vandy odmítá, neboť jí je jasné, jakou paseku ve vztazích by to v jejich rodině udělalo. Jenže Vanda se opět chová jako rozmazlené dítě. Kope kolem sebe a viní Blanku ze všech svých proher. Navíc získá mocného našeptávače v Luďkovi, jenž znovu ucítil příležitost, jak se Blance pomstít za – pro něj potupné – odmítnutí.