Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test krémů na ruce: Které se lehce vstřebávají, vyživují a chrání pokožku?

  • 17. prosince 2020 | 06:00

    Chladné měsíce nedávají zabrat jen naší imunitě, ale i pokožce našich rukou. Aby netrpěla vnějšími vlivy prostředí ani používáním často agresivních dezinfekcí, vybavte se kvalitním krémem na ruce, který jim dodá potřebnou výživu a péči. Po kterých produktech budou vaše ruce jako v bavlnce?

     

    Neustálé změny teplot, přechody z vytopených prostor do mrazivé zimy si vybírají svou daň a ruce bývají často suché, popraskané, mohou pnout a objevují se bolestivé záděrky. Navíc nyní kvůli nadměrnému mytí a používání dezinfekčních gelů se mohou tyto kožní problémy vyskytovat výrazněji. Kvalitní krém na ruce by tak ve vaší kabelce rozhodně neměl chybět. Díky němu jim totiž navrátíte potřebnou hydrataci, poskytnete péči a výživu. Ruce mažte co nejčastěji. Ráno, několikrát během dne a také večer před spaním. Krém nanášejte vždy po celé ploše a nezapomínejte ani na nehtovou kůžičku.

    Otestovaly jsme pro vás několik produktů různých cenových kategorií. Který získal jedničku, a který nás naopak zklamal?

  • Krém na ruce Růže, Dermacol, 49 Kč (30 ml), koupíte v síti drogerií

    Krém na ruce Růže, Dermacol, 49 Kč (30 ml)
    Autor: archiv firem

    Pokud milujete růže, musíte mít nový krém na ruce od značky Dermacol. Krém obsahuje extrakt z květů růže damascénské, bambucké máslo a ureu. Díky tomuto složení pečujete o ruce s největší láskou, chráníte je a vyživujete. Po nanesení se krém bez problému vsákl a ruce byly opravdu nádherně hebké a jemné. Balení je navíc opravdu roztomilé a vejde se do každé kabelky.

    Známka jako ve škole: 1

  • Krém na ruce s aloe vera Indulona, 49 Kč (50 ml), koupíte v síti drogerií

    Krém na ruce Aloe Vera, Indulona, 49 Kč (50 ml)
    Autor: archiv firem

    Pracujete hodně rukama? Mácháte je často ve vodě a máte je rozpraskané? Nekupujte drahé krémy a vsaďte na starou dobrou Indulonu. Obsahuje vysoký podíl vazelíny a dodává vysušené a popraskané pokožce rukou hydrataci a intenzivní promaštění. Navíc je obohacena o aloe vera, která je známa svými uklidňujícími, antioxidačními a hydratačními vlastnostmi, a o vitaminový komplex pro hloubkovou výživu. Krém vaše ruce dostatečně hydratuje a zanechá je jemné a svěží.

    Známka jako ve škole: 2

  • Obnovující krém Beautanicals, Oriflame, 119 Kč (50 ml), koupíte na cz.oriflame.com

    Obnovující krém Beautanicals, Oriflame, 119 Kč (50 ml)
    Autor: archiv firem

    V zimě mívám ruce celkem suché a jen tak nějaký krém si s nimi neporadí. Dala jsem šanci nové řadě Beautanicals z dílny kosmetiky Oriflame a byla jsem zvědavá, jak si s mým problémem poradí. Krém obsahuje 95 % přírodních složek, osm esenciálních minerálů inspirovaných čistými vodami Skandinávie a výtažek ze švédského zimolezu. Neobsahuje parabeny ani silikony. Ruce po krému byly opravdu hydratované a jemnější. Musela jsem ale mazat trochu častěji, protože krém se rychle vsákl, ale to je nejspíš problém mých suchých rukou. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Výživný krém na ruce Jablko a Mandle, Manufaktura, 159 Kč (75 ml), koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách

    Výživný krém na ruce Jablko a mandle, Manufaktura, 159 Kč (75 ml)
    Autor: archiv firem

    Krémy na ruce od Manufaktury miluju! Všechny dokonale voní a výjimkou není ani limitka Jablko & Mandle. Krém obsahuje výtažky z jablek, mandlový olej, bambucké máslo a panthenol. Díky tomuto složení budou vaše ruce dokonale hydratované a na dotek sametové. Vůně je navíc naprosto dokonalá, jemně sladká s marcipánovými tóny mandle. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Levandulový krém s bio bambuckým máslem Bebutter, 169 Kč (100 ml)

    Levandulový krém s BIO bambuckým máslem, Bebutter, 169 Kč (100 ml)
    Autor: archiv firem

    Bambucké máslo jsem při péči o ruce objevila před pár lety a dosud ho nic nepřekonalo. Proto ho vyhledávám, a to nejen v přípravcích k péči o ruce. Spojení s levandulí je naprosto dokonalé. Vyhovují mi dávkování pumpičkou, lehký plastový obal krému a také netypická možnost, kterou tento krém nabízí – můžete ho použít nejen na ruce, ale i na obličej, což se v zimě úplně skvěle hodí. Nosím ho s sebou v kabelce, a kdykoli mám pocit pnutí, tak si namažu ruce nebo klidně tváře a bradu. Vůně je jemná, decentní a krém se poměrně rychle vsákne. Ideální pomocník!

    Známka jako ve škole: 1

  • Krém na ruce Marionnaud Green, 209 Kč (40 ml), koupíte v síti parfumerií Marionnaud

    Krém na ruce Marionnaud Green, 209 Kč (40 ml)
    Autor: archiv firem

    Prostě úžasný krém na ruce. Nádherně voní díky meruňkovému máslu, vůbec nelepí, je lehký a hned se vstřebá a pokožka po něm zůstává vláčná. Oceňuji i 100% veganskou recepturu a to, že neslibuje nemožné. Sám výrobce udává, že ruce po něm budou hydratované 3 hodiny, a to tak přibližně odpovídá. Obsahuje vitaminy A a E, které jsou známé pro své změkčující účinky, a opravdu tvrdší místa kolem nehtů při používání krému měknou.

    Známka jako ve škole: 1

  • Krém na ruce For Life and Madaga, 220 Kč (100 ml), koupíte na www.forlifeandmadaga.com

    Krém na ruce, For Life and Madaga, 220 Kč (100 ml)
    Autor: archiv firem

    Balení krému oceníte nejvíc v práci, kde vám bude stát k dispozici celý den na stole. Balení ve formě pumpičky je sice praktické, protože si do krému nezanášíte bakterie, ale stejně se vždy nemůžu ubránit dojmu, že nevyčerpám celý obsah balení. Krém je lehký, jemný a dobře se vstřebává, ale žádný speciální efekt nevnímám.

    Známka jako ve škole: 3

  • Krém na ruce s "živým kolagenem" Inventia, 249 Kč (75 ml), koupíte na www.nezestarni.cz

    Krém na ruce s živým kolagenem, Inventia, 249 Kč (75 ml)
    Autor: archiv firem

    Tento krém na ruce obsahuje takzvaný „živý kolagen“, díky němuž pokožka rukou rychleji regeneruje. Krém je velmi lehoučký, krásně se vstřebává a nezanechává mastnotu ani nepříjemný povlak. Doporučuje se používat ho i na nehtová lůžka, aby vyživil i nehty a nedovolil jim stárnout. Po použití krému zaznamenávám viditelnou změnu k lepšímu ve stavu pokožky.

    Známka jako ve škole: 1

  • Krém na ruce s myrhou Nobilis Tilia, 279 Kč (50 ml), koupíte na eshop.nobilis.cz

    Krém na ruce s myrhou, Nobilis Tilia, 279 Kč (50 ml)
    Autor: archiv firem

    Každoročně s úderem zimy se potýkám s popraskanou kůží na rukou. Nedám tak dopustit na výživné krémy, ale ne všechny se obejdou bez zanechání mastného dojmu. Jedním z bezproblémových produktů je krém na ruce s myrhou od přírodní značky Nobilis Tilia. Vždy mi mé suché ruce pohladí, zaplaví je hydratací a urychlí proces hojení popraskání. Oceňuji i jeho jemnou a velmi příjemnou vůni.

    Známka jako ve škole: 1

  • Krém na ruce s růžovým květem dieNikolai, 300 Kč (30 ml), koupíte na www.biodynamickakosmetika.cz

    Krém na ruce Růžový květ, dieNikolai, 300 Kč (30 ml)
    Autor: archiv firem

    Pokud bych měla vybrat jeden produkt, který používám opravdu denně, tak je to krém na ruce od dieNikolai. Konkrétně jsem si oblíbila růžový květ. Má příjemnou nevtíravou vůni, dobře se roztírá a pokožku krásně zvláční. U většiny krémů na ruce mi vadí, že musím chvíli počkat, než se do pokožky vsáknou, což u dieNikolai nehrozí. Navíc mi vyhovuje praktické balení v tubě, které se mi bez problémů vejde i do té nejmenší kabelky.

    Známka jako ve škole: 1

  • Krém na ruce Le Soin des Mains, Absolution, 326 Kč (40 ml), koupíte na www.bioaura.cz

    Krém na ruce Le Soin des Mains, Absolution, 326 Kč (40 ml)
    Autor: archiv firem

    Neobyčejný krém, který vyživuje, bojuje proti pigmentovým skvrnám, a ještě posiluje nehty. Na ruce zanechává lehký ochranný film, který voní po citrusech. Určitě se při jeho nanášení nevyhýbejte nehtům, protože díky svému složení vyživuje a obnovuje i je. Navíc ho můžete používat jako masku. Stačí nanést si ho na dvacet minut, ideálně večer, po dvaceti minutách setřít přebytečnou vrstvu a nechat působit až do rána.

    Známka jako ve škole: 1*

  • Krém na ruce Thalion, 430 Kč (75 ml), koupíte na www.beautysense.cz

    Krém na ruce Thalion, 430 Kč (75 ml)
    Autor: archiv firem

    Při zjištění ceny vás nejspíš napadne: opravdu si mám kupovat krém na ruce za 430 korun? Musím ale přiznat, že za tu cenu tento produkt opravdu stojí. Krém se lehce rozmazává, není mastný, rychle se vsákne a pokožku zanechává krásně vláčnou a hebkou. Stačí nanést opravdu malé množství, proto vám krém vydrží delší dobu a nemusíte litovat vyšší ceny. 

    Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...