Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nezapomenutelné duo Kotek a Mádl: Od teenage idolů až po zodpovědné tatínky

14. července 2023 | 06:00

Před devatenácti lety jim film Snowboarďáci změnil život. Během jedné noci se z nich staly hvězdy a idolové nejednoho dívčího srdce. Připomeňte si začátky kamarádů a hereckých kolegů Jirky Mádla a Vojty Kotka, které diváci měli dlouhé roky zafixované jako nerozdělitelné duo.

Rendy, Jáchym, zasněžené svahy, první lásky a trable. Komedie Snowboarďáci, filmový debut režiséra Karla Janáka, měl všechno, co chtěl teenager na počátku tisíciletí vidět. Doslova přes noc se z Jirky Mádla a Vojty Kotka staly hvězdy, které si kromě popularity přišly také na skvělé honoráře – film Snowboarďáci vydělal tehdy neuvěřitelných 60 milionů korun.

Oba tak katapultoval mezi mladé herecké talenty českého filmu a díky tomuto snímku se Mádlovi i Kotkovi rozjela slibná kariéra. Brzy následovaly letní komedie Rafťáci a také snímek Ro(c)k podvraťáků. 

VIDEO: Vojta Kotek o tom, zda se už zbavil nálepky snowboarďáka a rafťáka.

Video se připravuje ...
Vojta Kotek o tom, zda se už zbavil nálepky snowboarďáka a rafťáka • VIDEO: Martin Bartkovský

Od herectví k režii a scénářům

Jirka Mádl žil především hokejem. Najednou se objevil ve světě celebrit a nabídky se začaly jen hrnout. Postupem let se začal věnovat také režii a psaní scénářů, objevil se ve snímcích Jak se krotí krokodýli, Gympl nebo Probudím se včera.

Vojta Kotek se narodil do divadelní rodiny, od dětství se věnoval dabingu – jeho hlas si můžete spojit s nejslavnějším čarodějem všech dob Harrym Potterem. Objevil se také v televizní sérii Marie Terezie nebo ve snímku Vlastníci. Uspěl však také ve světě reklamy, není mu cizí ani moderování a stejně jako Jirka se věnuje režii.

Po úspěchu filmů Snowboarďáci a Rafťáci se oba stali u žen i dívek velmi oblíbenými. Není proto divu, že jich během let několik vystřídali, a dokonce randili se stejnými ženami. Jejich partnerkami tak byly například herečka Tereza Ramba nebo stylistka Andrijana Trpkovič.

Z rebelů se stali spořádaní tatínci

Jestliže před lety s oblibou partnerky střídali, dnes jsou z nich spořádaní tatínci. Vojta Kotek se minulý rok oženil a začátkem října s manželkou Radanou přivítal na svět syna Huberta. V prosinci minulého roku se narodilo dítě také Jirkovi Mádlovi – syna Františka má s přítelkyní Kateřinou.

Jak šel čas s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem, si prohlédněte v galerii v úvodu článku.

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén