Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aneta Langerová: Od neprůbojné dívky až po Českou slavici: Jak se změnila od výhry v SuperStar?

30. května 2023 | 06:00

Je to už 19 let od chvíle, kdy Aneta Langerová vyhrála první ročník pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar. Z plaché a nesebevědomé dívky se přes noc stala uznávaná zpěvačka, které se tak během jediné noci splnil velký sen. Podívejte se, jak šel čas s Anetou Langerovou.

 

K hudbě to Anetu Langerovou táhlo již od dětství. Od šesti let navštěvovala hodiny klavíru v lidové škole umění, po dvou letech se přihlásila na kytaru do sboru Jiřího Bardy v Říčanech. Zde zpívala nejen se sborem, ale také sólově. Ve čtrnácti letech byla součástí kapely Spolek přátel bigbítu na Sázavě. 

V soutěžích vystupovala už před SuperStar

SuperStar nebyla první soutěží, kterou Aneta Langerová vyhrála. První místo získala také v DO-RE-MI a postoupila do finále Rozjezdů pro hvězdy. Teprve vítězství v SuperStar v roce 2004 odstartovalo její hudební kariéru na plné obrátky. Ještě ve stejném roce vydala album Spousta andělů, které se stalo hitem. V letech 2005 a 2006 zvítězila v anketě Český slavík, o čtyři roky později zazářila v taneční soutěži StarDance a v roce 2017 hrála ve filmu 8 hlav šílenství. Celkem má na kontě pět studiových alb.

Rodačka z Benešova neměla zrovna lehké dětství. O svou matku přišla velmi brzy a rodičovské role se tehdy vedle otce chopili i její dva starší sourozenci, sestra Denisa a bratr Nikola. Ten se později stal také jejím manažerem. Útěchu nakonec našla v hudbě, a ze svých pocitů se tak mohla často vyzpívat.

Utajené soukromí

O Anetě je známo, že si své soukromí bedlivě střeží a málokdy prozradí detaily z  osobního života. V roce 2010 otevřeně promluvila o své homosexuální orientaci, o svých partnerkách toho ale nikdy příliš neprozradila. Rozhodně se však nebrání manželství a je pro to, aby se lidé stejného pohlaví mohli normálně vzít i se všemi náležitostmi, které z toho vyplývají. Na to, jak šel čas s Anetou Langerovou, se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén