Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Leoš Mareš: Od krále kožichů přes fámy o HIV až k životu v luxusu

10. prosince 2023 | 06:00

Leoš Mareš (47) je nepopiratelným fenoménem. Z krále kožichů se dopracoval až k soukromým letadlům a pohádkovému luxusu. Kluk z Berouna s obrovským nasazením, který nikdy nepohrdal svými fanoušky a kterému práce rozhodně nesmrdí!

Proč je tolik úspěšný?

Leoši Marešovi se nedá upřít několik věcí. Jednou z nich je obrovské pracovní nasazení, díky kterému nikdy neodmítl jakoukoliv práci. Nikdy nepohrdl možností hrát v Horní Dolní na zaplivané diskotéce, když ho tam pozvali, moderovat vše – od firemních akcí po magashow. Nedělá rozdíly. Když nechal nahlédnout do svého diáře, byl nabitý odshora dolů sedm dní v týdnu. Od roku 1998 má na Evropě 2 Ranní show se svým nejlepším parťákem Patrikem Hezuckým a to znamená, že musí vstávat v pět ráno od pondělí do pátku. Ale to mu nikdy nezabránilo v tom, pracovat i v noci, a to kdekoli po republice! Tenhle chlápek si svou slávu oddřel!

Další velké plus, které musím zmínit, je jeho humor, který umí používat. Ví, kde hodit jaký vtípek a jak moc může tlačit na pilu. Je králem improvizace a dokáže opravdu pohotově a vtipně reagovat na sebemenší nahrávku. Dokáže si hrát s jazykem a jen tak něco ho nevykolejí. Své hosty nebo protihráče v konverzacích nikdy neztrapňuje ani neshazuje. Trapnou situaci dokáže proměnit v humor, ale nikdy ne na úkor druhého. Dokáže lidi bavit a rozesmát a to jsou kvality, které z něho dělají tak skvělého a žádaného moderátora.

Video se připravuje ...
Leoš Mareš Svalnatec 2018 • VIDEO: youtube.com/Leoš Mareš Live

"Pěvecká" kariéra

Již od dob, kdy se mu začalo říkat král kožichů, tedy od přelomu tisíciletí (to zabrousil do hudebních vod), o sobě tvrdí, že není žádný zpěvák, že spíš recituje. O jeho hudebních kvalitách nebudu raději hovořit, tam opravdu není moc o čem, ale je obdivuhodné, že jeho popularita i přes absolutní nedostatek hudebního nadání mu umožnila několikrát za sebou vyprodat ten největší koncertní prostor v Čechách. Na svém kontě má šest desek!

Největší průšvihy

Když se pohybujete v šoubyznysu a nejste ten typ, který se doma před každou zábavou zamyká na petlici, tak se vám občas nevyhne i nějaký ten skandál. Leoš jich má na kontě několik. V roce 2008 se objevily jeho fotografie s prostitutkou, které si dámy pořizovaly v okamžiku, kdy Mareše „bavily“ v hotelovém pokoji. Posléze moderátor podal vysvětlení. Někdo mu prý něco hodil do pití.

Další kauza se týkala jeho užívání kokainu. S jeho pracovním nasazením a pár hodinami spánku denně o tom ani nikdo moc nepochyboval, ale ač si pošňupává kdejaká hvězda, k takovým věcem se prostě jen tak někdo veřejně nepřizná a každý bude rozhořčeně zapírat. Objevila se i fáma, kterou vypustila do světa Agáta Hanychová, že Leoš je HIV pozitivní. Ale tady se prý Agáta posléze kousla do jazyka, a přestože Leoš byl hodně nazlobený, zametlo se to pod kobereček.

Nenechal si ujet vlak!

Leoš se rozhodně dokáže rychle chopit příležitosti, když ji vidí, a neváhá využít své popularity, a to se mu evidentně vyplácí, především v dnešní době, kdy světu vládnou influenceři. Stal se tak z něho náš nejúspěšnější, nejsledovanější, a tím pádem zřejmě nejvlivnější influencer. Vydělává miliony, které si užívá se svou druhou ženou Monikou a jejich dcerou. Je o něm známo, že je velmi rodinně orientovaný, vždy hezky mluvil o své mamince, jež měla bufet na nádraží v Berouně, a miluje i své dva starší syny, které má se svou první manželkou Monikou.

Autor: Gabriela Röhrichová, Prostě fenomén