Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Celebrity, které nenávidí Photoshop: Které slavné krásky dávají přednost přirozenosti?

  • Celebrity, které nenávidí photoshop: Které slavné krásky dávají přednost přirozenosti?
    2. května 2023 | 06:00

    Je to až k nevíře, ale v dnešním světě různých úprav a retuší stále existují celebrity, které je odsuzují. Pokud jde o média, jeví se Photoshop jako užitečný nástroj, může se však také ukázat jako velmi škodlivá zbraň. Nejenže vytváří nerealistické standardy krásy, které mohou vést k problémům s vnímáním vlastního já, ale vytváří navíc i představy, že na světě existují lidé, kteří nemají jedinou vadu na kráse. 

    Při pohledu na obálky časopisů vás nejspíš napadne, jak jsou všechny slavné krásky naprosto dokonalé. O to větší překvapení pak je, když zahlédnete jejich snímky z běžného života a vidíte, že to jsou vlastně naprosto normální ženy, které se stejně jako vy potýkají s mastnými vlasy nebo pupínky. Je proto velmi důležité, že se v Hollywodu najdou ženy, které zbrojí proti extrémním úpravám a nebojí se o tom veřejně mluvit.

  • Kate Winslet

    Oblíbená herečka je známá svou přirozeností, za své vrásky se nestydí a umí je nosit. Při natáčení úspěšné minisérie Mare z Easttownu požádala, aby její postava nebyla nijak upravená a vylepšená. "Myslím, že to je právě ten důvod, proč se lidé s postavou Mare tolik ztotožnili. Jde o normální ženu, která je přirozená. To, jak vypadá, koresponduje s tím, kolik má let, jaký vede způsob života a odkud pochází," uvedla.

    VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět...

    Video se připravuje ...
    Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

  • Emily Ratajkowski

    Herečka a modelka své tělo často vystavuje na sociálních sítích a ukazuje se bez všech možných filtrů. Proto byla velmi rozhořčená, když na obálce jednoho z časopisů, pro které pózovala, vypadala naprosto jinak. "Každý je jedinečný a krásný. Všechny nás trápí určité nejistoty, které nás ale odlišují od typického ideálu krásy. Stejně jako mnozí z vás i já denně musím tyto nejistoty překonávat. Byla jsem proto nesmírně zklamaná, když jsem se na ten snímek podívala a viděla jsem, že moje rty a prsa jsou úplně jiné než ve skutečnosti. Takhle to být zkrátka nemá," řekla.

  • Meghan Trainor

    Když vyšel klip k její písni Me Too, všimla si Meghan Trainor, že její tělo bylo hodně zeštíhleno. Tehdy se rozhodla klip stáhnout a producenty požádala, aby v klipu byla použita postava, kterou doopravdy má. "Okamžitě jsem klip nechala stáhnout. Bylo mi jedno, co to obnáší. Byla jsem v něm hubenější než všichni tanečníci, a tak bylo naprosto jasné, že to nejsem já," uvedla.

  • Zendaya

    Mladá herečka v roce 2015 ostře vystoupila proti časopisu, pro který fotila. Při kontrole snímků totiž zjistila, že její tělo bylo vylepšeno, a vůbec se jí to nelíbilo. "Byla jsem v naprostém šoku. Přesně takové věci v ostatních ženách vytvářejí pochybnosti o jejich kráse. Kdo mě zná, tak moc dobře ví, že sebeláska je pro mě velmi důležité téma. Nechci v někom vyvolávat nerealistické představy," dodala.

  • Lady Gaga

    Úspěšná zpěvačka a herečka se nikdy nepovažovala za krásku. "Nejsem konvenčně krásná a vždycky jsem s tím byla smířená. Nejsem modelka. Já dělám hudbu," uvedla před lety pro časopis Glamour. Proto byla velmi nespokojená, když se v jednom časopise viděla příliš upravená Photoshopem. "Moje pleť rozhodně není tak hladká a moje vlasy nejsou tak lesklé. Když ráno vstanu, tak takhle rozhodně nevypadám."

  • Ashley Benson a Troian Bellisario

    Představitelky úspěšného seriálu Prolhané krásky a blízké kamarádky mají s retuší také negativní zkušenosti. Když byl vydán plakát k seriálu, byly obě velmi zklamané, protože na něm vypadaly naprosto nepřirozeně. "Vypadaly jsme směšně. Napadly nás jen otázky jako: Nejsme dost atraktivní přesně takové, jaké jsme? Nemůžete prostě vypadat jako my?"

  • Demi Lovato

    V roce 2015 poskytla Demi Lovato pro Vanity Fair rozhovor, ve kterém se svěřila s tím, jak obtížné pro ni bylo ztotožnit se s každým kouskem svého těla. Nepřidávaly tomu ani přehnané úpravy. "Často jsem byla frustrovaná z toho, jak lidé bez mého souhlasu upravují moje tělo. Pořád mi jen zmenšovali stehna, paže, břicho. Neustále jsem opakovala, ať mě zase vrátí do původního stavu. Takhle prostě nevypadám."

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.