Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nelze ho učesat! Chlapec má vzácný syndrom vlasů

17. května 2022 | 06:00

Černé a hladké vlásky nahradilo bílé afro, které jen tak někdo nerozčeše. Chlapec se narodil se syndromem neučesatelných vlasů a je hvězdou internetu. 

Locklan se narodil jako úplně normální a zdravé miminko. Po narození měl uhlíkově černé vlasy – podobně jako jeho maminka Katelyn. V půlroce ale nastala drastická změna. Jeho původní vlasy nahradilo světlounce blonďaté chmýří, které neustále rostlo. Když bylo chlapečkovi devět měsíců, jeho rodiče začali zjišťovat, že se hebké a bílé vlásky jejich syna téměř nedají učesat. 

Lékaři později diagnostikovali vzácný syndrom, který je charakteristický světlou barvou a hebkou strukturou odstávajících vlasů. "Oba své syny učím, aby se sebou byli spokojení. Doufám, že Locklan se uvidí ve stejném světle, v jakém ho vidíme my, a bude mít bezproblémové dětství plné slunce," říká pyšná maminka. 

Locklanova rodina zvláštnost svého syna okamžitě přijala a vytvořila mu instagramový profil, který z jedinečného chlapce udělal malou hvězdu! Locklan na internetu sklízí úspěch. Díky svým vlasům se z něj stala dětská celebrita, se kterou se lidé na ulici chtějí fotit. "Nevadí to jemu, nevadí to ani mně," dodává na závěr Katelyn. 

Autor: Adéla Ondroušková