Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Šokující příběh Alice: Přítel měl dalších 50 vztahů! Nestala jste se obětí pickuperů i vy?

Pick up artist je v oslovování žen dominantní.
7. března 2022 | 06:00

V roce 2011 vydal Neil Strauss knihu Hra: Pod sukněmi tajné společnosti mistrů svůdců. Domníval se, že vžité a obecně známé techniky a rady ohledně „balení“ a randění s ženami jsou zcela chybné, a tak sepsal nový knižní návod, sbírku  strategií. Ty se uchytily natolik, že na jejich základě vznikla celá diskusní fóra.

Komunita okolo svádění se vyznačuje vlastním slangem, sbírkou akronymů označujících charakter mužů a žen i jejich interakce. AMOG neboli Alpha-Male Of Group znamená alfa samec. Muž, který má ve skupině respekt vzhledem k nejvyššímu postavení. To je jedna z mnohých zkratek. Nazývají se Pick-Up Artists, zkráceně PUA neboli umělci v balení žen. Z nevinné myšlenky pomoct mužům nebát se oslovit ženu ale nakonec vzešlo mnoho zlého: sexuální obtěžování, poruchy osobnosti mužů, paralelní vztahy a zahrávání si s ženskou psychikou. Své o tom ví i Alice, která s takzvaným pickuperem několik let žila. Své tajemství jí sám přiznal.

Zkušení pickupeři sdělují ve skupině, diskusním fóru, své zkušenosti. Ve skupině jsou samozřejmě ale i nováčci. Uživatelé si domlouvají různé konference, ale také meetingy, srazy, které jsou častější. Tím nejznámějším místem jsou pražské Příkopy, což jsem několikrát sama zaregistrovala. Oni si to i dokumentují, fotí se při tom, vlastně fotí i ženy, které osloví, a vzájemně se podporují, což je naprosto šílené. Scházejí se ale i různě v barech. Mají za cíl oslovit co nejvíce žen, třeba i ty, které se jim vzhledově nelíbí. Nejvíce však záleží na tom, aby dostali ženy do postele v tom nejkratším možném čase," říká Alice.

Je to pro ně hra, jde o zvyšování ega, je to zábava, která je za hranicí závislosti. Na otázku, zda tedy pickupeři osloví každou ženu, i tu, které nebyla dána do vínku přílišná krása, Alice přikyvuje, a poznamená dokonce, že ženy jsou pro ně pouhým dalším číslem v pořadí. A jak taková počáteční konverzace s pickuperem může vypadat?

 „Začnou tím, že ženě nadbíhají. Vybírají si samozřejmě pokud možno atraktivní dámy a začnou konverzaci třeba takhle: Jé, slečno, teď jsem kvůli vám vystoupil z tramvaje, viděl jsem vás jít kolem a vy jste tak krásná! Prosím vás, je mi to strašně trapné, já vůbec nevím, co teď mám říct, ale nešla byste se mnou na kafe? Nedala byste mi číslo? – To je ten první kontakt se ženou, ale není to o tom, že se mu daná žena líbí, poprosí ji o číslo a pozve ji na rande. To samé totiž pak dělá opakovaně klidně 8 hodin v kuse, dle svých časových možností, samozřejmě. Záleží na tom, kolik čísel si odnese a jak s nimi bude pracovat dál.“

Pickupeři si v komunitě předávají i ověřené taktiky s názvem třeba: Jak dostat holku do postele za 2 hodiny s garancí. V diskusích se ale také objevují články s o něco kratším intervalem, a to třeba i 10 minut. A že se tyto praktiky stávají pro pickupery těžkou závislostí, k tomu se vyjádřila i Alice:

My ženy si najdeme muže a chceme mít s ním vztah do konce života. Oni to mají ale jinak. Pakliže čtou knihy a články velkých vůdců, mentorů a guruů tohoto typu, jejich míra motivace je vysoká. Někteří muži to ale nezvládnou a frustruje je to natolik, že to zkouší více a více, a už je to jako gambling. Stávají se agresory. Jednou to ale přijde. Daný pickuper je natolik motivován k tomu, aby ženy dostával do postele, že třeba si opravdu najde mezi nimi tu pravou, se kterou chce být, ale dělá mu to balení natolik dobře, že i když se s ženou ožení, má s ní dítě, tak jeho hra nekončí, nýbrž pokračuje. Je to závislost podporovaná egem, komunitou. Přijde jim to naprosto v pořádku.

Pickupeři se věnují svému seberozvoji, jsou introvertní, bojí se ženu oslovit, nemají charizma, ale navenek jsou velmi komunikativní, jsou v komunikaci často i agresivní a urputní a především jsou dominantní. To zmiňuje i Alice:

Vždy musí být dominantní. V diskusích bývá napsáno: Dejte jim jen 25 % z toho, co můžete nabídnout, a nikdy, v žádném případě, jim nedejte najevo, že jste takzvaný boyfriend materiál. Nikdy to nesmíte dopustit. Alice vypráví dále o jejich sebevědomí. „To, že mají pak úspěchy u žen, jim dodává sebevědomí v práci. Řeknou si o zvýšení platu, chodí cvičit, začnou se jinak oblékat, zkouší různé vůně a podobně. Začínají se zajímat i o to, co my ženy vyžadujeme a potřebujeme. Takže třeba začnou chodit i na různé sportovní lekce, kam s oblibou chodíme, aby měli jednak větší povědomí o nás, jednak prostor, kde se nás hodně shlukuje – což je zase příležitost pro oslovení většího počtu žen. Některé ženy si dokonce číslují a především je hodnotí, nevím bohužel přesně jak. Rozhodně se ale nejedná o hodnocení od 0 do 10, mají určité parametry pro vzhled, tělesné proporce, inteligenci a další.“

Pickupeři mají i svou charakteristiku. Musí se odlišit od ostatních mužů. Rozdílnost se týká vzhledu, stylu oblékání, ale i komunikace – jak verbální, tak neverbální. Vzbuzení emocí je to, oč se jedná.

„Nezaleknou se odmítnutí žen. Častokrát jim dámy i přes urputnou žádost o rande či číslo sdělí prostou informaci: Já mám ale přítele. To je ovšem nezastaví a reagují třeba: Ale já nejsem žárlivý. Tím pádem ženu dostanou do interakce a oni jsou ve hře. Když osloví velmi půvabnou dámu, která je jistojistě zvyklá na komplimenty svého okolí, započnou konverzaci typu: Slečno, vy jste nějaká ztrhaná, asi jste dnes moc nespala, když máte takové kruhy pod očima. – Žena se začne obhajovat, na což oni přesně čekají. Méně atraktivní ženu pro změnu zahrnou komplimenty. Nejvíce si však užívají to, když za ženu úmyslně nezaplatí v kavárně. Ženy se kolikrát nahněvají či jsou nespokojené s tím, že muž podle etikety nechce zaplatit 70 korun za kávu, ale oni ji svou komunikací obalamutí natolik, že se pak žena cítí trapně, a následně se ještě omluví. Na diskusích se učí vyloženě: jak utřít holku? Samozřejmě ne vždy se tím každý řídí, ale je to jedna z praktik,“ říká Alice.

Alice ví ale i o dalších taktikách. „Dále je to o fyzickém kontaktu. Okamžitě dámu obejmou, pohladí, dají jí pusu na tvář. Oni pracují s tím, že máme rády objímání, ale ženám je například v baru nepříjemné, když se s ní dá muž při sklence alkoholu do řeči a začne ji zničehonic líbat a osahávat. Jsou enormně kontaktní, i když dotyčnou vůbec neznají. V komunitě řeší i logistiku. To znamená, jak dostat ženu z baru k sobě domů. Onen bar musí být ideálně za rohem, protože by si to v taxíku mohla cestou rozmyslet – a on by nezabodoval. Pokud se s ženou vidí již poněkolikáté, na večer jí pak v koupelně připraví odličovací tamponky, aby měla pocit, že se stará. Zároveň ale pickuper nesmí dopustit, aby si začala žena myslet, že je to vztahový partner.“

Alice si protrpěla s takovým "přítelem" své, žila s ním dokonce několik let, aniž by tušila, čeho se účastní. Nakonec se jí přiznal a ona zjistila, že paralelně s ní byl schopen udržovat dalších 50 vztahů. Nyní Alice dochází na terapie a s léčbou duše jí pomáhá i nový přítel.

Autor: Žaneta Podlahová