Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Znaménka má úplně všude! Zažila šikanu, dnes dodává lidem odvahu a sebevědomí

18. května 2020 | 06:00

Od narození má po těle nespočet mateřských znamének. Děti se jí často posmívaly, dokonce ji označovaly za dalmatina. Mladá žena ale nakonec i díky sociálním sítím našla zdravé sebevědomí a dnes pomáhá ostatním milovat své nedokonalosti.

Ciera Swaringen se narodila s vzácným onemocněním kůže. Má melancytový névus, a to po celém těle. Mateřská znaménka tedy pokrývají asi 80 % jejího těla. Některé části těla jsou pokryty ve větší ploše a někde má Ciera pouze drobné tečky. Tato diagnóza život mladé ženy ovlivňuje ale opravdu značně.

"V městečku, kde jsem žila, mě lidé brali takovou, jaká jsem. Problém začal, až když jsem jezdila mimo město do školy. Děti si vedle mě odmítaly sedat. Říkaly mi, že jsem lidský dalmatin." Ciera kvůli negativním komentářům o svém vzhledu trpěla silnými úzkostmi a depresemi. 

"Všechno jsem to překonala až po ukončení střední školy. Pomohl mi k tomu i školní projekt, ve kterém jsem vlastně spolužákům vysvětlila, proč ta znaménka mám a jak jsem k nim přišla. Nyní jsem se sebou snad už smířená," vypráví Ciera. 

K lepším zítřkům jí podle všeho pomohl i Instagram, na kterém se nestyděla ukázat se ostatním lidem. Dodnes se snaží vysvětlit všem s nízkým sebevědomím, že být odlišný je sice náročné, nemění to ale nic na tom, že jste pořád člověkem, a měli byste se tedy mít rádi – a to v takové kůži, jakou vám příroda nadělí.

Autor: Adéla Ondroušková