Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dojemná realita karantény: Děda chodí za vnučkou dlouhých 7 kilometrů, aby ji viděl jen přes okno

10. dubna 2020 | 06:00

Život během karantény se změnil pro všechny z nás, ale mnozí stále nechtějí pochopit, jak důležité je dodržovat pravidla, mezi něž patří i omezení volného pohybu a kontaktu s těmi, pro které je virus rizikový. A právě tyto lidi oslovuje novopečený otec, který originálním způsobem prosí veřejnost, aby zůstala doma, a pomohla tak porazit zákeřný koronavirus!

Josh Gillett se nedávno stal otcem prvorozené dcerky Elliany. Na nový přírůstek se těšila celá rodina, včetně natěšeného dědečka. Po narození očekávané holčičky si ale rodina miminko příliš neužila. "Táta si mou dceru pochoval pouze dvakrát. Pak naše životy zamkl mezi čtyři stěny zákeřný koronavirus," popisuje Josh. 

Kvůli malé Ellianě ušel Joshův otec už několikrát sedm kilometrů, a to jen pro to, aby vnučku spatřil přes sklo okna. I bez doteků a polibků je ale pyšný dědeček štěstím bez sebe. Vnučku vítá širokým úsměvem a dlouze obdivuje její malý nosánek a pusinku. 

"To je důvod, proč prosím své spoluobčany a vlastně celou společnost, abychom dodržovali přísnou karanténu. Všichni přece chceme co nejdřív zase navštívit své rodiče, prarodiče a známé. Chceme opět cestovat, pracovat a užívat si naše životy," dodává nakonec Josh. 

Autor: Adéla Ondroušková