Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babička v duhové sukni chce porazit koronavirus, zapojte se taky!

30. března 2020 | 06:00

Ještě před pár týdny nikdo nevěděl, jak moc se naše životy změní. Smích z našich tváří vyhnaly strach a úzkost. Mnoho z nás se bojí o svou rodinu, práci a především zdraví. Tato žena se ale rozhodla situaci odlehčit a vrací lidem široké úsměvy. Jediné, co k tomu potřebuje, je... Duhová sukně!

Becky Gaconoo je žena z velké rodiny. Má mnoho vnoučat, pro které vymýšlí vždy pestrý a zábavný program, aby se dětičky k babičce rády vracely. "Nedávno jsem vnoučata pobavila svou duhovou sukní. Oblékla jsem si ji a tančila jsem. Děti se smály, až se za břicho popadaly. Rozhodla jsem se tedy zkusit vykouzlit na tváři tento upřímný úsměv i mnoha dalším lidem, kteří jsou koronavirovou situací příliš zatíženi," vypráví Becky. 

Vydala se proto spolu s přítelkyní do ulic, na pláž a ke známým. Zde navlékala lidi do duhové sukně. "Každý, kdo si ji oblékl, se smál. Rybář, starší pánové a dámy, policie i děti." Koronavirus šel alespoň na chvíli stranou a lidem se opět vrátilo trochu optimismu, a to jen díky pár duhovým sukním. 

Duha je prý symbolem naděje a slunečního světla. Proto nejspíš dodala sukně v jejích barvách lidem sílu jít dál a vůli vydržet tohle úzkostné období, které snad brzy skončí. Becky s projektem nekončí a nabádá ostatní, aby se v duhové sukni fotili a snímky jí posílali. Čím více barevných fotek, tím větší šance, že to zvládneme!

Autor: Adéla Ondroušková