Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trojnásobná matka zabíjí divokou zvěř. Prý aby uživila svou rodinu!

12. května 2020 | 06:00

Devětadvacetiletá Lucy Rose Jaine z Nového Zélandu si vybrala tak trochu zvláštní způsob obživy. Se svým partnerem loví divokou zvěř, ta pak pokrývá většinu potravy pro ně a jejich tři děti. Lucy si tento životní styl nemůže vynachválit a nad nenávistnými komentáři ochránců zvířat jen mává rukou. 

 

Mladá matka propadla lovení, když se seznámila se svým přítelem Sharnem, který tomuto netradičnímu koníčku už nějakou chvíli holdoval. Společně vyrážejí na lov až pětkrát do měsíce a s sebou berou taky své tři děti. Podle Lucy jejich ratolesti lovení milují a vždy se na nové "dobrodružství" velice těší. Žena se svého koníčku nevzdala, ani když byla potřetí těhotná, a lovit dokonce chodila ještě v devátém měsíci těhotenství.

 

Pro celou rodinu není lovení nic neobvyklého, a Lucy si dokonce založila profil na Instagramu, kde sdílí své "nejpovedenější" úlovky. Její účet sleduje skoro padesát tisíc lidí, ale ve většině případů její zdroj obživy lidé odsuzují, někteří jí dokonce přejí smrt. Ona si z těchto reakcí však nic nedělá, a naopak se brání tím, že lovení je mnohem lidštější přístup k obživě než nákupy v supermarketech. "Lidé nemají problém jít do obchodu a koupit si maso, které je zabalené. Ta zvířata předtím přece taky někdo zabil," brání se matka tří dětí. 

Nejčastěji loví divoká prasata, jeleny nebo kozy. Zvířata pak sama očistí, naporcuje, a udělá si tak zásoby pro obživu své rodiny. Díky lovu zvířat za maso prý měsíčně ušetří v přepočtu zhruba pět tisíc korun.

Co říkáte na zvláštní obživu této mladé matky z Nového Zélandu?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Making the most of our epic GAMEGEAR MEAT SAFE! My partner and the kids took the dogs for their regular morning walk while I was doing yoga with @veritylawrenceyoga They went for a walk up the back of the property which backs onto a massive high country farm. Mid downward dog, I hear my dogs bailing a pig in the distance. I thought I must be imagining things as I finished my practice and walked back down to the house, only to find some very excited children and some chuffed af dogs. The dogs had basically stumbled across this boar on the walk and because we weren’t expecting pigs to be about, the dogs had no collars and my man didn’t have his knife or gun! He rung our mate who was still in bed (part of our bubble) to bring up a gun and WHAMY! Finding this boar was very unexpected but great for the freezer and the dogs spirits were high! We chopped him up and popped him in our huge icy tech chilly bins ready for the freezer!🤙🏾 . . . . . . #queensberry #pighunting #newzealand #huntingnz #nzhunting #adventures #fillthefreezer #wildgame #gamegear #redbandsociety #icytech #shehunts #huntingbabes #kiwi #conservation #sustainability #organicmeat #otagopighunting #otago #newzealand

Příspěvek sdílený Huntress New Zealand (@hunting_lucyjaine),

 

Autor: Aneta Valešová