Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ve 20. týdnu porodila dceru, ta nepřežila. Takto se s ní loučila několik dní

13. května 2020 | 06:00

Rosie Moon se narodila ve dvacátém týdnu těhotenství. Po porodu žila několik minut, a poznala tak své rodiče. S malým tělíčkem se rodina ale stejně musela rozloučit. Porod i poslední pohlazení fotografovala blízká profesionálka, aby vytvořila vzpomínku na tento silný okamžik.

Kathryn Smithfield se o komplikacích druhého těhotenství dozvěděla celkem brzy. Čekalo ji mnoho testů a vyšetření, při kterých matka stále doufala v dobré zprávy. Bohužel jí ale bylo řečeno, že druhé dcerce v bříšku chybí značná část DNA, a ona s partnerem tak musela učinit nejtěžší rozhodnutí v životě. 

"Bylo to velmi těžké, ale nakonec jsme se rozhodli pro ukončení těhotenství, a to zejména aby naše dcera po narození necítila bolest a netrpěla," vzpomíná Kathryn. Malá Rosie Moon se proto narodila na začátku prosince 2019 a žila jen několik minut.

"Pohybovala ručičkama i nožičkama. Manžel ji měl na holé kůži, aby se cítila v bezpečí. Já ji musela opustit, ztratila jsem příliš krve." Kathryn se po zlepšení jejího stavu k dceři vrátila. Rodiče dokonce Rosie seznámili i s jejich starší dcerou, která situaci nesla statečně.

Po propuštění z nemocnice strávila rodina jednu společnou noc ve vlastním domě. Následující den se konalo bolestivé rozloučení s drobnou Rosie. Porod i poslední pohlazení po těle malé holčičky zachytila blízká fotografka. Na dojemné snímky se podívejte v naší fotogalerii. 

Autor: Adéla Ondroušková