Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

7 znamení, že máte skvělý vztah, i když si to ostatní nemyslí

  • ...
    8. ledna 2021 | 06:00

    Čas od času každého z nás přepadnou pochybnosti. Je náš současný vztah dost dobrý? Máme vedle sebe opravdu toho pravého partnera či partnerku? Často se také stává, že dáme na názory ostatních, kteří náš vztah hodnotí. Jenomže co když nemají pravdu? Podle těchto znamení poznáte, že je váš vztah přesně takový, jaký by měl být. 

    Jak poznáte, že je váš vztah v naprostém pořádku, i když se to ostatním nemusí na pohled zdát? Sledujte těchto sedm znamení:

  • Dokážete mlčet

    ...
    Autor: istock.com

    To, že spolu v jednom kuse nemluvíte, nemusí hned znamenat, že si vlastně nerozumíte a měli byste se rozejít. Naopak. Páry, které spolu dokážou vedle sebe v tichosti sedět nebo se věnovat svým vlastním věcem, často pojí silné pouto. Nemusíte být tedy hned nesvá, že si zrovna nemáte co říct nebo se vám s partnerem zrovna nechce mluvit. Je to naprosto přirozené.

  • Máte různé koníčky nebo názory

    ...
    Autor: istock.com

    Váš partner miluje fotbal, vy zase dáváte přednost divadlu. Místo toho, abyste se navzájem trápili a trávili čas aktivitou, která vám nic moc neříká, si své záliby užijete každý zvlášť. Je to tak naprosto v pořádku! To, že jste spolu ve vztahu, ještě neznamená, že musíte všechny věci dělat společně. Určitě je fajn, když si najdete nějaký koníček, který bude bavit vás oba, ale není to podmínkou. Naopak si užívejte, že jeden večer můžete jít na představení se svými kamarádkami a druhý večer si o tom můžete s partnerem popovídat. To stejné platí, i co se názorů týče. Nemusíte být vždycky ve všem zajedno. Rozdílné názory dávají alespoň prostor k diskusi, která může být pro oba nakonec velmi obohacující.

  • Na dovolenou jezdíte každý zvlášť

    ...
    Autor: istock.com

    Už jste se setkali s udivenými pohledy, když ostatním sdělíte, že na dovolenou jezdíte každý zvlášť? Přitom počet partnerů, kteří jezdí na oddělené dovolené, neustále roste! Ani v tomto případě se nemusíte cítit divně a nemusí vás přepadávat myšlenky, jestli náhodou neděláte něco špatně. Naopak si užívejte čas věnovaný pouze sobě. S partnerem si totiž nakonec budete vždycky chybět a o to víc se na sebe budete zase těšit. Takové sólo dovolené totiž dokážou váš vztah posílit. 

  • Nemáte děti

    ...
    Autor: istock.com

    A je to vaše rozhodnutí, které vám nemůže nikdo zazlívat. Okolí se na to může tvářit všelijak, ale pokud jste se s partnerem dohodla, že pro děti ve vašem životě není místo a že jej chcete prožít pouze ve dvou, je to naprosto v pořádku. Koneckonců je to jen váš život a záleží na vás, jak a s kým ho prožijete. 

  • Hádáte se

    ...
    Autor: istock.com

    Hádky nejsou nic příjemného, ale ve vztazích jsou naprosto běžné a přirozené. Nikdo si přece nemyslel, že celý život bude zalitý sluncem a neobjeví se sem tam nějaký mráček. Konflikty naopak mohou být pro vztah opravdu zdravé a dávají prostor pro jistá zlepšení. Je však důležité, aby vždy končily slušně a aby obě strany dokázaly uznat svou chybu a omluvit se, když je to opravdu nutné.

  • Spíte odděleně

    ...
    Autor: istock.com

    Váš partner chrápe a vy se kvůli tomu nevyspíte a ráno jste pak akorát unavená a protivná? Je tedy naprosto v pořádku, že každý spíte zvlášť. Zdravý a klidný spánek je opravdu důležitý, a než se každou noc trápit, tak to raději společné noci oželte, ráno se probuďte svěží a dejte si společnou snídani. 

  • Partner netráví čas s vaší rodinou

    ...
    Autor: istock.com

    Rodinné vztahy bývají často komplikované a plné napětí. Pokud váš partner a vaši rodiče spolu dobře vycházejí, buďte ráda! Pokud tomu tak není, nenuťte ho, aby s nimi trávil čas, i když to ostatním bude připadat hloupé. Nevystavujte partnera ani své rodiče nepříjemným situacím. Je však důležité, aby se navzájem respektovali a neuráželi se. 

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.