Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

O čem muži doopravdy sní? Odpověď vás možná překvapí

...
11. prosince 2020 | 06:00

Možná si pamatujete film Po čem ženy touží, v němž Mel Gibson začne slyšet všechno, na co ženy kolem něj myslí. Rázem se tak ocitne v ženském světě. Stejně jako Jiří Langmajer, který se jednoho dne probudí v těle Anny Polívkové ve filmu Po čem muži touží. Naše světy zkrátka jsou a byly pro opačné pohlaví záhadou, a vždycky je tak zajímavé do nich nahlédnout. Jak to tedy je?

Vidět druhému pohlaví do hlavy je někdy dost složité. Přitom by to oběma stranám pomohlo. Co říkáte?

Klidný den

Podle průzkumu se muži i ženy shodnou na jednom – všichni se chceme pořádně vyspat a prožít pohodový a harmonický den s milovanou osobou. Příjemným zpestřením, kterému by se pánové nebránili, pak můžou být sex, sledování sportovních zápasů či dobré jídlo, sklenice piva, ale i cestování. Ženy to mají jinak, nechaly bychom si líbit klidnější aktivity – relaxaci, wellness, čtení, péči o sebe i spánek. Tak tohle jsou tedy obecné touhy mužů a žen.

Možná je to úplně jinak

Když se ale na to podíváme podrobněji, mají se věci následovně. O čem muži sní? Pánové se sice tváří, že o silné motorce a vnadné blondýnce, ale když dojde na lámání chleba a mají si sáhnout do svědomí, přiznávají touhy poněkud „obyčejnější“. Podle různých průzkumů chtějí normální, usměvavou, voňavou, chytrou, ale také upřímnou ženu, která bude mít charisma i pěknou figuru. Samozřejmě se najdou různé výjimky, ale obecně zhruba takto.

A co si o tom myslí odborníci? Po čem muži touží podle psychologa Petra Šmolky:

1. Po obdivu

Muž je tvor především ješitný a obdivu potřebný. Ty moudré z vás se jistě už dávno naučily pokusit se přistihnout ho při něčem, zač je možné mu alespoň tu a tam složit poklonu. Ty ještě moudřejší si důvod najdou, i kdyby si ho měly vymyslet.

2. Po klidu

Běžný muž před starostmi uhýbá, případně se pod nimi hroutí. Zvláště citlivý je na obecné stesky (s tím naším bydlením je už třeba něco udělat, ty naše děti vyrůstají jak dříví v lese…). Nemá rád vypjaté situace, scény a vůbec emocionální projevy.

3. Po neomezeném sexu

Chápu, že by si ženy rády udržely alespoň zdání romantiky. Jenže muž i k sexu přistupuje jako ke zcela běžné, snad dokonce nárokové záležitosti. Přitom nemusí jít o barbara, třeba vás má opravdu rád a je mu s vámi dobře. Muži už jsou holt tací, alespoň někteří.

4. Po útulném domově

Muž má rád útulno, byť se o ně sám nepřičinil. Alespoň občas není špatné naplnit mu něčím lahodným i ten jeho nenasytný žaludek. Jinak hrozí, že mu v něm za chvíli budete bezvládně ležet vy.

Chcete, aby vám vztah vydržel? V aktuálním vydání Blesk pro ženy najdete tipy párů, kterým to vyšlo! Číslo seženete na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

titulka Blesk pro ženy
Autor: red

Autor: bla