Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 věcí, které dělají šťastné páry před spaním! Začněte s nimi také

  • ...
    27. prosince 2020 | 06:00

    Možná jste to netušila, ale to, jak trávíte s partnerem čas, než jdete spát, výrazně ovlivňuje nejen vaše usínání, ale i váš celkový vztah! Co dělají před spaním šťastné páry? Inspirujte se!

    Je velice důležité, abyste trávili čas před spaním společně. Proč? Po celém dni, kdy jste v práci, máte konečně čas sami na sebe, tak proč jej nevyužít k tomu, abyste probrali, co se za celý den stalo? Nebo abyste zkrátka spolu jen tak byli... 

  • Večeří spolu

    ...
    Autor: istock.com

    A nejlepší na tom je, když si tu večeři ještě společně uvaříte. Během vaření totiž můžete sdílet své tipy a triky, vzpomínat na své oblíbené pokrmy z dětství, diskutovat o nich. Lépe se tak poznáváte a utužujete vztah. Pokud se budete oba podílet na přípravě večeře, nedojde nikdy na výčitky, že někdo musí dělat něco sám. Poté spolu usedněte ke stolu a vychutnávejte si pokrm, který jste společně vytvořili. No, není to fajn?

  • Povídají si o tom, co se jim během dne povedlo

    laskání
    Autor: iStock

    Před spaním se vyhýbejte stresujícím diskusím. Nejenže se vám jinak bude večer špatně spát, ale ještě to mezi vámi a partnerem může vyvolat napětí. Přestože váš den nebyl tak skvělý, zkuste najít alespoň jeden světlý moment, o kterém můžete mluvit. I pouhopouhý detail může vyvolat pozitivní emoce.

  • Vzpomínají na své začátky

    ...
    Autor: iStock

    Příjemný pocit před spaním navodí také vzpomínky na to, jak jste se seznámili, a na to, co už jste spolu všechno stihli prožít. Zavzpomínejte na to, jak jste se poprvé potkali, políbili, jak jste jeli na svou první dovolenou, koupili jste si nové auto. Všechny tyto vzpomínky ve vás vyvolají harmonii a upevní váš vztah.

  • Je libo masáž?

    ...
    Autor: istock.com

    Podle studií se páry, které se navzájem masírují, cítí mnohem spokojenější. Taková obyčejná masáž zlepšuje pohodu ve vztahu a snižuje stres. Nemusíte svého partnera masírovat hodinu, postačí patnáct minut, a to alespoň dvakrát týdně. I taková chvilka je velice účinná pro duševní a fyzické zdraví vaší polovičky. 

  • Tancují

    ...
    Autor: istock.com

    Jen si vzpomeňte: hraje vaše oblíbená píseň, které se poddáte – a dáte se do tance. Je to skvělý pocit, že? To stejné udělejte se svým partnerem. Pusťte si svou oblíbenou píseň a zatančete si. Během této chvilky si věnujete maximální pozornost, a navíc podporujete vášeň ve vztahu.

  • Zpívají

    ...
    Autor: istock.com

    Je pravda, že pokud vám do vínku nebylo naděleno pěvecké nadání, může jít o komickou situaci. Zahoďte však stud a zazpívejte partnerovi vaši oblíbenou ukolébavku z dětství. Vzpomínáte, jak vás tyto melodie uklidňovaly? S vaším partnerem tomu nebude jinak. Během zpěvu navíc uvolňujete energii a máte pocit, že jste šťastnější.

  • Navzájem si čtou

    ...
    Autor: istock.com

    Zaujal vás nějaký článek nebo úryvek v knize? Povězte o něm svému partnerovi a diskutujte. Jedině tak poznáte jeho názory a zájmy a posilujete tak svůj vztah. A takový malý bonus – věděla jste, že čtení nás činí atraktivnějšími? 

  • Děkují

    ...
    Autor: iStock

    Než si půjdete lehnout, poděkujte svému partnerovi za snídani, kterou vás ráno překvapil, za péči o děti nebo zkrátka jen vyjádřete vděk za to, že je takový, jaký je. Potěšte ho například jeho oblíbeným čajem nebo mu napusťte vanu. I tyto maličkosti posilují harmonii ve vztahu.

  • Chodí spát ve stejnou dobu

    ...
    Autor: iStock

    Jít spát ve stejnou dobu se vám nejspíš nepodaří každý den, ale rozhodně se o to alespoň občas pokuste. Abyste mezi sebou udrželi harmonii a abyste neměla pocit osamělosti, protože chodíte spát sama, zkuste si ze společného usínání udělat zvyk. Hned se vám bude lépe usínat.

  • Nezapomínají na pusu na dobrou noc

    ...
    Autor: istock.com

    Drobnost, na kterou byste rozhodně neměli zapomínat. Před spaním si nezapomeňte dopřát pár polibků a objetí. Výzkumy dokázaly, že se lidem pak mnohem lépe usíná, cítí se spokojenější a šťastnější. Tak na co ještě čekáte? Honem běžte políbit svého partnera.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.