Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

6 mýtů, které lidem zbytečně komplikují vztahy. Uleví se vám, když na ně zapomenete!

18. října 2020 | 06:00

Věříte, že je žárlivost pro vztah dobrým kořením? Nebo že ideální vztah je bez hádek? V tom případě na to můžete s klidem zapomenout. Skutečnost bývá dosti odlišná. Jaké další fámy nám zbytečně motají hlavu? Mylně si myslíme, že jsou v partnerství normální...

Také jste si myslela, že chorobná žárlivost vašeho partnera dokazuje, jak moc vás miluje, nebo že dítě může skomírající vztah vrátit do života? Tak pozor na to, teď vám nejspíš sundáme růžové brýle... Společně se vztahovou koučkou Lenkou Černou jsme se podívaly podrobně na nejčastější vztahové mýty.

 

Autor: istock.cz

1. mýtus: Verbální vzájemná komunikace je v partnerském svazku to nejdůležitější

Čím více budeme o svém vztahu mluvit se svým partnerem, tím lépe si naši společnou budoucnost dokážeme naplánovat a jeden druhému porozumíme.

Pravda

Muži a ženy mají velmi odlišné představy, jak často by měli o svém vztahu mezi sebou mluvit. Ale vždy je lepší si nějakou tu informaci nechat pro sebe. Váš partner přece nemusí vědět, v kolik vám jede autobus domů nebo co měla vaše kolegyně k obědu. Abyste se vyhnuli zklamání, že vašeho partnera tyto informace vůbec nezajímají, je lepší s ním mluvit jen o věcech, které se ho alespoň okrajově týkají. Nebo když chcete jeho radu. Jinak riskujete, že vaše vzájemná promluva vyjde naprázdno a partner začne při konverzaci, která je třeba zrovna důležitá, "vypínat".

"Ženy doopravdy potřebují o svých pocitech i myšlenkách mnohem více komunikovat, než je tomu u mužů. Často se také mylně domnívají, že by měl být jejich partner zároveň i nejlepším kamarádem. Což ve skutečnosti může vztah akorát tak komplikovat. Muži jsou až přecitlivělí na podvědomý tlak ve vztahu a nedělá jim dobře, když je na ně žena přímo upnutá. Ta má mít svůj okruh kamarádek, se kterými sdílí ženské záležitosti. Ty zůstávají mezi ženami, a muž o nich nepotřebuje vědět," říká k tomu vztahová koučka Lenka Černá.

 

Autor: istock.cz

2. mýtus: Podobnost ve vztahu dvou lidí hraje po celou dobu vztahu zásadní roli

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: beni, red